• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft onlangs met de Nederlandse ambassadeur van Panama, Wiebe de Boer, vergaderd. Tijdens de bijeenkomst legde Hakim de nadruk op de voordelen die een commerciële en economische samen- werking met Nederland en Curaçao heeft.

Volgens Hakim is het een feit dat Nederland zich strategisch heeft gepositioneerd in Panama maar niet optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden in de regio van Panama om op effectieve wijze het potentieel dat een hub biedt te verzilveren.

Samenwerking
“Het is nodig om als partners samen te werken. Vanaf het moment dat Curaçao autonoom werd, is ons land gericht op de kracht en potentieel dat wij hebben en de waarde die wij te bieden hebben, iets dat vroeger niet het geval was. Nu werken wij met een duurzame visie. Als partner willen wij profiteren van elkaar, vooral wat betreft Panama”, aldus Hakim.

Meerwaarde
Beide waren het erover eens dat Panama de hardware heeft maar dat Curaçao over de software beschikt. Volgens De Boer is de meerwaarde van Curaçao bekend onder verschillende bedrijven in Nederland. “De professionals zijn meertalig en de meeste daarvan hebben in Nederland gestudeerd. Daarnaast heeft Curaçao een geschiedenis in de handel. Ook zijn de Europese gepensioneerden een bron van professionals met kennis en ervaring”, aldus De Boer.

Effectief
Waar nu hard aan wordt gewerkt is de maritieme logistieke verbinding tussen het zuidelijk deel van het Caribische gebied en Latijns-Amerika. Minister Hakim verklaarde dat de synergie tussen Nederland en Curaçao er één zal zijn die zal zorgen voor een effectieve samenwerking die gunstig is voor beiden.

17 reacties op “‘Curaçao beschikt over de software’”

 1. Winnie Koly: nee, die zijn niet te vinden.

  Daarom wordt ons eiland bestuurd door lieden die in Nederland niet verder zouden komen dan de sociale werkplaats.

 2. Ik lees toch echt:
  “Ook zijn de Europese gepensioneerden een bron van professionals met kennis en ervaring”
  Zijn er dan echt geen snuggere Curaçaoenaars te vinden op Curaçao of zitten ze allemaal elders???

 3. El Hakim is soft in the head.

 4. @donkeykong,

  Een aap heeft meer iq dan jij…. En het vertrekken is nog altijd een optie idd 😉

  Maar lees eerst de berichten even goed voordaf je met een cliche reactie komt.

 5. Waargaatditeilandnaartoe, laat El Hakim zijn chequeboek eens in beweging krijgen en zijn achterstallige belastingen betalen.

  Wat een voorbeeld geeft deze kerel. En dat hij ermee weg komt is toch godsgeklaagd.

 6. WaarGaatDitEilandNaarToe,
  heb je al eens nagerekend hoeveel geld de belastingbetaler van Curacao deze deal blijft kosten? Zo lust ik nog wel een paar van die deals, daar ben ik geen sikkeneur in alleen realiteit

 7. Hakim, betaal je belaating en laat je Hezbollah connectie screenen…

 8. Stelletje sikkeneuren, laat die Hakim toch lekker zijn gang gaan. Air Berlin hebben we voorlopig binnen en wie weet krijgt onze knuffel minister nog meer in beweging.

 9. Wat Hakim niet zegt (hij zou anders op z’n sodemieter krijgen van Wiels) is dat hij graag wil meeliften op de wagen die Nederland, buiten Curaçao om, in Zuid en Midden Amerika in beweging heeft gezet en die wagen is zonder Curaçao vertrokken, wie neemt Nederland dit kwalijk ?

 10. Curacao heeft momenteel alleen corrupte software die niet wil werken en telkens opnieuw probeert je bankrekening te tillen.

 11. Zal wel software in visual foxpro zijn.. altijd problemen met die software

 12. @donkeydommert,zeker op je kleine teentjes getrapt,waar meerderen last van hebben als ze het verhaal niet begrijpen>?

 13. Hub Hakim!

 14. Als Curacao volgens El Hakim de software heeft, laten we die dan eens snel bij de Belastingdienst installeren. Want om een of andere reden komen de aanmaningen van zijn tonnen belastingschuld niet bij El Hakim aan.

  Donkey Kong: gelieve op dit forum de fatsoensregels in acht te nemen, tenzij u er een kick van krijgt uw afkomst uit de mondi niet te verloochenen.

 15. @Kasuari – bananerepubliek, donder dan op

 16. El Hakim gaat Nederland les geven. Whahahahaha. Samenwerking kent onze regering niet, maar weglopen uit een samenwerkingsvergadering.

 17. Als er iets te halen valt, dan kan er altijd gesproken worden, zelfs als het een bananenrepubliek is.

  Wat een verrassing…