• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçaose politiekorps had gisterenmiddag een dubbele viering in het politiecentrum Rio Canario. Tijdens deze viering werden dertien agenten die onlangs slaagden, door minister Elmer Wilsoe ingelijfd in het korps. Ook heeft de politie zowel hun uniform als hun schild ingewijd.

Twee leden van de vereniging Gepensioneerde politie ambtenaren Nederlandse Antillen (VGPANA) presenteerden aan het begin van de viering een ouder schild van het politiekorps. Hierna toonden twee leden van het politiekorps het schild met vijf sterren, dat als laatste gebruikt werd.

Ceremonie
Minister Elmer Wilsoe (Justitie en waarnemend hoofd van het politiekorps) onthulde het nieuwe schild. Na deze onthulling volgde de inauguratieceremonie van de dertien pas geslaagde agenten. In zijn toespraak legde Wilsoe de nadruk op deze jonge agenten om hun land te dienen en beschermen. Waarnemend hoofd van het korps, commissaris Marlon Wernet, uitte tevens zijn tevredenheid van de toelating van deze agenten.

Agenten
De agenten die zijn beëdigd zijn  Ruvienne Sillie, Giovanni Adamus, Yu-Maiklin Bonevacia, Denise Cicilia, Shurlaika Dorand, George El-Ossaïs, Elveny Halmeyer, Zeno Inecia, Dionys Inees, Mariens Mariano, Reuel Privania en Dieorge Roach. Van deze agenten was Ruvienne Sillie de best geslaagde.

5 reacties op “Wilsoe beëdigt nieuwe politieagenten”

 1. Churandi, je hebt gelijk – ik had ‘verticaal’ moeten schrijven, mijn excuus, komt waarschijnlijk omdat ik de poltie tot dusver alleen is semi-horizontale posties heb gezien (zittend dus) en nooit verticaal.

  Maar kijk, ik beken dat ik fout zat. In navolging van de VIgilante 1,000 florin voor de eerste Yu Korsow die een fout bekent in plaats van de schuld aan Nederland te geven!

 2. @ Ferd Jansen:

  Dit heet overigens verticaal.!!! Maar ja gezien je reacties weet je waarschijnlijk niet beter.

 3. Donkey Kong, het gaat mij helemaal niet om het geld: het gaat erom dat (1) een boete hier zelden of nooit wordt opgelegd (2) als een boete wordt opgelegd deze extreem laag is en (3) boetes zelden of nooit geincasseerd worden.

  En daarom rijdt iedeeen rustig door rood. Vergelijk dat eens met Nederland waar zoiets 180 euro (zo’n 430 gulden) kost en een incasso-apparaat ervoor gezorgd dat het geind wordt.

  Het gaat mij erom dat asociale wegebruikers boetes krijgen en die ook voelen. Het geld dat ik ermee op zou kunnen halen draag ik graag over aan een goed doel.

 4. @Ferd Jansen – je bent het perfecte voorbeeld van de Nederlandse ‘oportunistisch ik beroof je zak als ik het kan’ , eigen incasso bureau? WTF!! jij wil gewoon mensen het geld afhandig maken, BOETES WORDEN WEL DEGELIJK GE-INCASSEERD! mensen zoals jij hebben wij hier niet nodig, mensen die iets willen betekenen voor het eiland en niet met die achterlijke mentaliteit van altijd geld maken omdat het kan

 5. Dit zijn de eerste en laatste foto’s waarop we deze agenten horizontaal zien. De rest van hun carriere brengen ze namlijk zittend door onder de airco van het politiebureau terwijl buiten de ene na de andere overval en afrekening plaats vind en het verkeersgedrag met de dag asocialer wordt.

  Mijn voorstel: de controle op het verkeersgedrag, de beboeting en de incasso daarvan privatiseren. Als ik dat mag gaan doen ben ik voor het einde van het jaar miljonair. Nu is het tientjeswerk voor de overheid omdat niemand beboet wordt en boetes nooit geincasseerd worden.