• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Als de kinderen niet naar het onderwijs kunnen, moet het onderwijs naar de kinderen”, dat was de tip van premier Gerrit Schotte aan de Haitïaanse president Michel Martelly. De president kreeg vanmiddag een rondleiding bij de WiFi-mobielen van Fundashon Gerrit Schotte.

De WiFi-mobielen zijn uitgerust met iPad 2’s en werken honderd procent op zonne-energie. Het initiatief introduceert volgens Schotte duizend kansarme kinderen per maand met het gebruik van iPad’s en internet.

Zonnepanelen
De premier legde Martelly en zijn entourage uit hoe de busjes de energie voor de iPad’s en de airco halen uit zonnepanelen. Schotte ziet veel mogelijkheden om dit concept ook te gebruiken voor de kansarme kinderen op Haïti. “De bussen kunnen zelfs in de meest onbegaanbare gebieden van Haïti naar de kinderen toe.”

Ideeën
Schotte vertelde aan Martelly dat hij nog steeds overloopt van ideeën voor de WiFi-bussen. Schotte nam een oude en kapotte schoolbus die ook op het terrein stond als voorbeeld. “Deze bus kunnen we opknappen en kan plek bieden voor een klas van twintig kinderen. Voor de WiFi-bussen heeft onze stichting ook oude bussen gebruikt. Eén bus was zelfs van een Curaçaose muziekband.”

Te aworó
De premier en de president trokken ook veel bekijks van bewoners in de buurt. Martelly zwaaide naar de toeschouwers en riep ‘danki’ en ‘te aworó’. De president keert vanavond terug naar Haïti.

Foto’s: Aruna Jhagru

9 reacties op “President Haïti bezoekt WiFi-mobielen”

 1. Tsjongejonge, dit riekt wel HEEL erg naar narcisme, getver.

  Wel de complimenten voor de foto’s van Aruna Jhagru, altijd handig als je als schrijvend journalist ook oog hebt voor het plaatje dat het verhaal de meerwaarde geeft. Gezien de reacties is dat je uitstekend gelukt 😉

 2. Marie Montreux, Schotte heeft zijn leven lang nog iets anders gedaan dan uit de zak van anderen leven. En weet zich te omringen met een groot peloton ja knikkers (waar Stella van Rijn de ergste van is) die het allemaal gedogen omdat ze meeprofiteren.

 3. Een goed initiatief om arme kindern op deze manier toch de kans te geven met moderne technologie te werken. anders zou het sociale gat groot bijven. Ik ben Nederland heel dankbaar dat ze deze bussen via USONA financieren. Zonder hun geld zou zoveel wegvallen.
  Jammer inderdaad dat op deze manier de stichting gerrit Schotte het geld ook misbruikt voor propaganda en persoonsverheerlijking. De stichting, waarbij dhr. Schotte trouwens iet zelf officieel staat ingeschreven bij de KvK, wekt zo de indruk danzij het geld en financiering van onze premier te werken. Dat NL dat pikt ontgaat mij nog steeds. Dhr. Doran is zich hier van bewust en grijpt niet in. Schande!

 4. Tip voor Crimicao: iPad’s éérst snel vastplakken met twee componentenlijm & tevens vastschroeven aan de bus met zo groot mogelijke schroeven en de bus naast tralies ook voorzien van vier wielklemmen.

 5. Wat een arrogantie, die grote afbeelding van Schotte zelf op zijn trukki pan. En Stella van Rijn loopt weer als een schaduw achter hem aan. Heeft zij nu echt geen enkel besef van normen en waarden door zich zo aan deze charlatan te verkopen?

 6. Lees ik daar nu dat hij oude schoolbussen dienst wil laten doen als klaslokaal?
  Zou je de scholen niet eens zelf opknappen in plaats van oude bussen tot school te verbouwen? Hoe goedkoop moet het onderwijs worden.
  Bij scholen met kleine klassen voldoen de kleine busjes of zelf bestelauto’s……….

 7. Zelfs naar en van de tumba festival ging hij met een hele parade van politie en bodyguards, idioot gewoon. Teveel Hollywood films gekeken denk ik.

 8. Mooie fotos van meneer schotte zou de drie puntjes op de rechter arm 3e foto geloof hoop en liefde betekenen bij hem?

 9. Het was dus weer de zoveelste Gerrit Schotte show. Die kerel is zo vol van zichzelf dat hij, op kosten van ons allemaal, 24 uur per dag een fotograaf bij zich heeft en, zo vernam ik gisteren, zelfs blauwe zwaailichten in zijn dienstauto heeft laten plaatsen zodat hij niet meer als u en ik op de Caracasbaaiweg in de file hoeft te staan.

  Ik verwacht nog dit jaar dat dat onze ringweg wordt vernoemd tot Gerritschottegatweg.