• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Haïtiaanse president Michel Martelly heeft vandaag een kijkje genomen bij de windturbines die op het oude Amstelterrein aan de Rijkseenheidboulevard liggen. Martelly wil namelijk meer weten over de manier waarop Curaçao meer groene energie wil opwekken.

 
De president werd begeleid door premier Gerrit Schotte, die hem de plannen van de windmolenparken op Tera Kòrá en Playa Kanao in details uitlegde. De parken moeten uiteindelijk voor 20 procent van de totale energieproductie op Curaçao zorgen.

Transport
De windmolens zijn begin januari in de haven aangekomen. De molens zijn toen vanaf de haven naar het oude Amstelterrein vervoerd en worden nu in delen gebracht naar Tera Kòrá en Playa Kanoa. Het transport is in handen van Ter Linden Transport. Martelly is voor een tweedaags bezoek op Curaçao. Gisteravond sprak de president met de Haitiaanse bevolking op het Brionplein.

Foto’s: Aruna Jhagru

4 reacties op “President Haïti bekijkt windturbines”

  1. Wat zou toch de echte reden van het bezoek zijn? Haïti loopt over van de UN hulpverleners en de hulpfondsen. Dan kom je toch niet hier windmolens bekijken?

  2. De grootste windturbine is Schotte zelf, want wind is het enige wat uit zijn mond komt. Maar wat kun je verwachten van iemand die als enige opleidingen op zijn CV 3 danslessen en een paardrijles heeft staan.

  3. Ongelofelijk. Pronken met de veren van anderen. maar ja als je zelf geen veren hebt kan het ook niet anders. Beter goed gejat dan slecht bedacht, he Gerrit.

  4. Meneer Michel Martelly we hebben nog oude turbines te koop !!!!