• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Duitse ambassadeur in Nederland Heinz-Peter Behr ziet veel potentie in de verbinding van Air Berlin tussen Curaçao en Berlijn. “Er is momenteel een hype in Europa omtrent de nieuwe route naar Latijns-Amerika en de bestemming Curaçao.”

 
Minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim vergaderde onlangs met de Duitse ambassadeur en de honorair consul van Duitsland op Curaçao, Karel Frielink. Beide waren erg positief over de samenwerking met Air Berlin.  Ook El Hakim ziet veel heil in de ontwikkeling en is van mening dat Duitsland bekend staat om producten van hoge kwaliteit.

Vraag en aanbod
“Duitse bedrijven staan constant aan de top wat betreft duurzame kwaliteit van exportproducten zoals technisch materiaal of detailproducten”, vertelt de minister. “Daarom is het jammer dat Duitsland niet heeft gekapitaliseerd op de vraag om luxeartikelen van winkels in het Caribische gebied. Op dit moment zijn er veel Franse en Italiaanse merken die hiervan profiteren.

Ontwikkelen
“De mindset in de commercie is aan het veranderen”, gaat El Hakim verder. “De concurrentie is globaal, wat wil zeggen dat het belangrijk is om je formule aan te passen. Daarom benaderen wij Duitsland agressief en strategisch, zodat Curaçao zich kan ontwikkelen in een competitieve locatie die aan de vraag voldoet en zich ondertussen ontwikkelt als hub voor andere bestemmingen.”

16 reacties op “‘Curaçao is een hype in Europa’”

 1. Duitsers zijn van oudsher gewend aan een hoog serviceniveau. Zij verwachten bv. in de horeca een eerste klas bediening. Nou, dan zal de vreugde dus van korte duur zijn. Zij zullen net zo gillend wegrennen als de Amerikanen en de Europese Nederlanders dat eerder al hebben gedaan. Immers, wie zit er nou te wachten op de ongeïnterresseerdheid en de lompheid, waarmee je op C. permanent wordt geconfronteerd? Gr., Frans Jan.

 2. @Pueblo Soberano
  Je speelt zelf een heel onfris spelletje door met jouw mening zo’n nick te kiezen.

  Als je het dan toch vanuit zo’n misplaatst superioriteitsgevoel over ‘de gemiddelde YdK’ wilt hebben, wat moet ik dan over de gemiddelde Nederlander denken die niet verder komt dan de Telegraaf en de Privé? Waar tv-zenders alleen nog maar kunnen scoren met programma’s als Ohoh cherso of dergelijke rommel?

 3. @peter, je bent zelf een ydk dus geen spelletjes spelen!

  en de gemiddelde ydk heeft geen internet of kan geen nederlands dus zal hier niet te vinden zijn. ze lezen alleen prulkrantjes

 4. @Makayu

  Ik zou ze ook discrimineren als ik hier de dagelijkse denigrerende berichten lees over de YDK. Gelukkig zijn het maar een paar personen die hier onder vele aliasen schrijven. De echte nederlander ligt hoog en droog in een enclave, dus die komt niet eens in contact met een YDK om vervolgens gediscrimineerd te worden.

 5. Hm, Denk dat leuze

  “CURACAO IS EEN HYPocriet” meer recht doet aan de realiteit.

  Discrimineren, initimideren van de Europeers is dagelijkse bezigheid van YdK !!!

 6. @Shimaruku: “zei de muis tegen de olifanat” is niet correct. Meer in het kader van “zei de amoebe tegen de potvis.”

 7. ich liebe dich kurazau ! op zijn DUITS !

 8. Duitsland heeft inderdaad (!) producten en service van hoge kwaliteit. En dat is precies wat diezelfde duitsers hier (vrijwel) nergens zullen vinden. Triest maar waar. DAAR moet eens praktisch aan gewerkt met workshops serviceverlening in plaats van dat ‘ínternationaal ge……..babbel’ van een minister. SERVICE MET EEN SMILE!

 9. Luxe artikelen uit Curacaose winkels? Bedoelt hij nu Dovester of Casa Cesar?

 10. Haha, en dan komen al die Duitse toeristen hier straks Duitse spullen kopen…

 11. Leuk triootje. Heinz-Peter Behr weet in elk geval dat hij met stroop meer vliegen vangt dan met azijn. Hakim wil imponeren met holle frasen en Frielink kijkt als kersverse honorair consul de kunst nog even af.

  Zou Duitsland met z’n export van 1.000 miljard euro (geen tikfout) in 2011 echt zitten te wachten op Curacao?
  Dat is toch meer een projectie in het kader van “Wat stampen we lekker he, zei de muis tegen de olifant toen ze samen over de brug liepen”, ofwel Curacao zit eerder op Duitsland te wachten.

  En dan: naast de luxe merken voor de cruisetoeristen misschien ook een Lidl en een Aldi voor ons gewone stervelingen?
  In het dagelijks leven kom ik hier trouwens best veel Duitse merken tegen: Adidas en Puma natuurlijk en Birkenstock, maar ook Heinz ketchup, Hellmann’s mayonaise, Ritter Sport chocolade, Nivea creme en onder de motorkap zit vaak een Varta accu. Dan laat ik de witgoed- en gereedschapmerken nog maar buiten beschouwing.

 12. Luxe artikelen van Curacaosche winkels…??!!!! Wat een geneuzel.

 13. Een hype? Laat me niet lachen! Waarschijnlijk komt dit bericht uit een Oost Duitse communistische publiciteitsmachine die vroeger nog de DDR als heilstaat propageerde.

  Met 80 miljoen inwoners en 1 vlucht van 200 zitplaatsen per week (waarvan het meerendeel ook nog door Antillianen wordt bezet) kun je toch niet van een hype spreken!

 14. Ontzettende hype ja. De hotels puilen uit de laatste tijd. Je kunt bijna nergens meer lopen zo druk is het.

 15. Weten ze in Duitsland ook dat er op Curacao een hype heerst met betrekking tot criminaliteit??
  Daar heeft de minister natuurlijk niet over gesproken!!!

 16. Ik zie een tentje groeien bij Hakim. Wat een geneuzel zeg, dat kan nu wel gezegd worden nu de Malediven als bestemming voor de duitser b.v uit is gevallen.

  Maar positief blijven straks komt Air Berlin met ook 5 extra vluchten per week vanuit Duitsland. Dan zal de prijs ook naar beneden gaan hopelijk.