• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrela- ties is vandaag aangekomen op Curaçao. Spies heeft recent de van functie van Piet-Hein Donner overgenomen. Wat wordt er verwacht van deze kersverse minister ? Waar moet zij zich op richten of anders doen? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

De zeventienjarige Elior weet niet goed wat hij verwacht van de minister, omdat hij denkt dat het bezoek gewoon een formaliteit is. “Ik heb geen idee wat ze moet doen. Volgens mij komen de buitenlandse minister alleen omdat dit erbij hoort, niet omdat ze echt geïnteresseerd zijn. Het hoort gewoon.” De zeventienjarige Myron heeft wel een idee voor de minister. “Misschien dat ze eens naar Banda Abou kan gaan, naar arme wijken om te zien hoe slecht mensen het daar hebben.”

Geen bijdrage
“Ik begrijp niet wat dat mens komt doen”, reageert de 31-jarige Sharmila. “Curaçaose zaken zijn van Curaçao en niet van Nederland. Nederland moet echt ophouden zich daarmee te bemoeien. Wat denkt die vrouw dat zij kan doen hier? Ik let al een tijd op die hoge pieten en klaasen die hier op bezoek komen en heb niks gezien wat een bijdrage levert aan Curaçao.”

Afrekenen
De 29-jarige Aaron hoop dat Spies zich actiever opstelt dan voorganger Donner. “Ik wil actie. Geen woorden, maar daden. Desnoods met de harde hand. Als mensen niet willen luisteren, dan leg je straffen op. De Isla moet aangepakt worden en wel nu. Ook dat continue gezeur van onze mensen om onafhankelijkheid moet ophouden. Wil je onafhankelijkheid? Verhuis maar naar Haïti. Misschien is het maar goed dat ik geen minister ben, want ik zou gelijk afrekenen met zulke mensen.”

Cultuur
“Spies moet de belangen van Curaçaoënaars goed leren kennen”, vindt de 34-jarige Giovanni. “De echte mensen hier bezoeken en kijken hoe de cultuur is in plaats van een programma afwerken dat van tevoren is vastgesteld. Dan pas kan ze goede beslissingen maken.” Ook de achttienjarige Myra vindt dat Spies zich in de cultuur moet verdiepen. “Ik hoop dat ze hier in Otrobanda komt praten met ons net als nu en onze mening vraagt. s’Avonds kan ze mee gaan stappen op de Curaçaose manier!”

6 reacties op “‘Curaçaose zaken zijn van Curaçao’”

 1. Nee beste mensen, wij willen ons helemaal niet met Curaçao bemoeien, maar als er dan weer om geld gevraagd wordt omdat de bevolking anders omkomt van de honger zijn we dus te zachtaardig en geven weer een zak met geld (hoeveel was het de laatste keer , 4 miljard ?). de Nederlanders zijn het zat, bos nan mes por, moestra nos. En niet gaan zitten janken dat wij jullie problemen moeten oplossen, nee ook dit moeten jullie zelf doen, jullie hebben die problemen gemaakt, los ze ook maar zelf op.

 2. @Han Schultz

  Hannie domme man, je kletst uit je nek, ze zouden jou voorgoed moeten deporteren!!

 3. Ik zou willen voorstellen alle Cuacaoenaars voor enkele jaren te deporteten naar Klein Curacao en intussen de Nederlanders het eiland te laten opruimen en regels, normen en waarden in te voeren.

  Daarna mogen de Curacaoenaars terugkomen, mits ze slagen voor een inburgeringstest en een verkeersexamen Nederlandse stijl (en je dus niet meer slaagt voor je rijbewijs als je Radio Kryoyo weet te vinden op de autoradio).

 4. Ik dacht dat Spies de inbraak problemen ging verhelpen. Maar ik hoorde dat het de Nederlanders zijn de inbraak plegen. Caribische Nederlands bewaakt jullie auto’s.

 5. no no no nos mes por !!!

 6. Aaron for minister!