• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nieuwe parkeersysteem bij luchthaven Hato heeft de eerste testen goed doorstaan, meldt Curaçao Airport Partners (CAP). Na twee weken kan wor- den aangetoond dat de meeste bezoekers bij Hato parke- ren en binnen een half uur weggaan. Het tekort aan klein- geld is wel een belemmering bij het betalen.

Op basis van deze twee punten zal CAP de parkeertarieven aanpassen. Daarnaast zijn alle huurauto’s verplaatst naar het vroegere gebouw waar de Antilliaanse Luchtvaart Maatschappij (ALM) zich bevond. Hierdoor is er ongeveer 12 procent meer parkeergelegenheid gecreëerd.

Tekort
Momenteel wordt er voor één uur parkeren op de luchthaven 3,50 gulden gevraagd. Dit bedrag stijgt met één gulden voor elk uur dat er bijkomt. Maar door de schaartste van onder andere de 25 cent munt, kan dit leiden tot defecte machines, omdat deze dan niet genoeg of geen geld kunnen teruggeven.

Nieuwe prijzen
Om dit probleem op te lossen zal CAP morgen nieuwe parkeerprijzen introduceren waardoor het betalingsproces en prijsstructuur makkelijker moet worden. Wie korter dan 30 minuten staat geparkeerd, betaalt drie gulden. Tussen 30 minuten en één uur wordt vier gulden gevraagd. Degene die tussen de één en twee uur staat geparkeerd betaalt vijf gulden. Daarna komt er steeds een gulden bij voor elk uur extra tot een maximum van achttien gulden per dag.

Passagier afzetten
CAP wil iedereen die alleen passagiers afzet, erop attenderen gebruik te maken van de nieuwe ‘drop-off lane’. Het gebruik van de drop-off lane is gratis maar er mag niet geparkeerd worden. Door deze veranderingen wil CAP de service op de luchthaven continue verbeteren.

10 reacties op “Nieuwe parkeertarieven op Hato”

 1. Ik neem aan dat de mensen die hier reageren niet van “lokale” afkomst zijn , omdat het woord “lokaal” herhaaldelijk gebruikt wordt. Een niet-nederlands buitenstaander zou denken dat het woord “lokaal” minderheid betekend.

 2. Doofpot, je hebt volledig gelijk, Het nieuwe systeem is een hele verbetering, maar het is de lokale bevolking die het weer frusteert. Zoals ze bij supermarkten massaal op gehandicaptenplaatsen parkeren (want die liggen het dichtst bij de deur) parkeren ze op Hato gewoon lang op dropp off / pick up plaatsen. Het liefst zouden ze nog met hun auto het vliegveldgebouw inrijden.

  Met als gevolg dat CAP straks de drop off plaatsen wegens dit misbruik weer gaat afschaffen waardoor automobilisten die zich wel aan de regels houden de dupe worden van de parkeerterreur van de lokalen.

 3. Wij zijn er bijna elke dag om gasten op te halen en weg te brengen. Er is veel verbeterd, met name voor het laden en lossen van passagiers. Opvallend is wel dat er dagelijks, op elk uur van de dag, intensieve controle nodig blijkt want telkens proberen met name lokale wegbrengers tocg weer ‘dicht voor de deur’ te parkeren op de kiss & ride-strook. Maar er zijn ook veel dingen waar niet over nagedacht is. Zo pakken veel mensen eerst hun auto, gaan dan ‘dicht bij de kassa’ op de rijbaan parkeren om af te rekenen. Dat neemt, bij drukte, soms 10 minuten in beslag en al die tijd blokkeren ze een groot deel van de rijbaan en kunnen sommige auto’s er niet in of uit. Ook ontstaan gevaarlijke situaties doordat voetgangers, vaak met veel bagage, door deze wachtende auto’s moeten laveren en bijna omver worden gereden door ongeduldige automobilisten die al wel hun ticket hebben betaald en door willen rijden.
  Dan de uitgang: veel te smalle rijstroken waardoor auto’s samenklonten op een rijstrook en niet doorrijden. dat geldt ook voor de vreemde flessenhals bij de ingang, Zowel uitgang als ingang hebben meteen een bocht vlak voor (uitgang) of vlak na (ingang) die het allemaal wat chaotisch maakt. Zou beter moeten kunnen met wat aanpassingen, Tot slot de rijrichtingen. het blijft moeilijk om de grote pijlen op het wegdek te negeren maar veel lukt het toch, waardoor op smalle gedeeltes ineens tegenliggers verschijnen waarbij niemand meer voor- of achteruit wil of kan.
  Dus: nog wel werk aan de winkel maar wel op de goede weg. zeker nu het aantal betaalautomaten is uitgebreid en mensen daaraan gewend raken. Wel uiterst vreemd is dat je alleen met papier- en muntgeld kunt betalen. dat is niet meer van deze tijd en bovendien onveilig. Pinnen, creditcard: het is zoveel makkelijker en veiliger. En sneller ook, want bankbiljetten van slechte kwaliteit (en die zijn er veel) worden soms geweigerd. En dan hebben we het nog niet over defecte apparaten, geheel in lijn met de traditie op de luchthaven toch zeker een paar keer per dag.

 4. Zijn er nu ook extra parkeerplaatsen gecreeerd ? Want met de drop-off lane, zijn er weer een aantal verdwenen. Er zijn er wel een paar bijgekomen, maar lang niet voldoende. Het is altijd een crime om een plekkie te vinden, zeker als KLM en Arkefly ongeveer gelijk aankomen.

 5. Rotsooi is een van de vele lokalen die meent overal waar hij zijn moet recht te hebben op een parkeerplaats direct voor de deur. Dus rijdt men 40 rondjes over de parkeerplaats bij de suoermarkt om uiteindelijk, als er toch geen plekje voor de deur vrij is gekomen, maar op de gehandicaptenparkeerplaats te parkeren.

  Het parkeerterrein bij het vliegveld is voor de reizigers, beste Rotsooi, of gaat u als u bijn McDonalds zou werken ook op de McDrive strook parkeren?

 6. Ze moeten meer parkeerplaatsen creeren voor de employees… Niet alleen voor de CAP employees maar wij,die hardwerken om geld binnen te bregen voor de CAP, die 100 per maand moeten betalen voor een parkeerkaart en geen plek kunnen vinden… 100 vakken voor 250 employees met auto… Foei CAP foeiiiiii

 7. Aino, nee de machines slikken alleen cash, zowel ANG als USD. Dat ze geen bankpassen accepteren is ook een minpunt.

  Niettemin vind ik de machines een verbetering vergeleken met het onhandig door je autoraam geld en woorden wisselen met een weinig vriendelijke kerel in een houten hokje naast de slagboom.

 8. Neemt de machine ook bankpassen? m.a.w. kan je pinnen?

 9. Dit zijn redelijke tarieven, niet bijster goedkoop maar zeker ook niet te duur. Omdat de reiziger min of meer verplicht is om van deze parkeerplaats gebruik te maken zou CPA haar monopoliepositie kunnen uitbuiten met hoge parkeertarieven, maar doet dat (nog) niet. Al staat er wel een waanzinnig hoge luchthavenbelasting tegenover. Gratis en bewaakt parkeren kan overigens bij het nabij gelegen Campo Alegre, maar wellicht wilt u niet dat uw auto daar 2 weken door iedereen gezien wordt.

  Had alleen verwacht het parkeertarief op Hato ook met credit card te kunnen betalen toen ik laatst terug kwam uit de US. Niet dus. Maar gelukkig was er van de 2 bancomaticos op Hato slechts 1 buiten werking.

 10. goed bezig