CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) zal in maart de onderhandelingen met GOL Airlines voortzetten. Hakim wil namelijk dat GOL Airlines gaat vliegen tussen Brazilië, Curaçao en de Verenigde staten. De minister wil de luchtvaartmaatschappij vooral inzetten op een route naar Atlanta.

Hakim heeft een voorbereidende vergadering gehouden met vertegenwoordigers van het Curaçao Tourist Board, Curaçao Airport Holding, Curaçao Civil Aviation Authority en het ministerie van Economische Ontwikkeling. Tijdens de vergadering werd gesproken over de onderhandeling voor de route tussen Brazilië, Curaçao, de VS en specifiek een route in combinatie met Atlanta.

Hub
“Atlanta is de grootste hub ter wereld, met een immens groot aantal passagiers en vracht”, aldus Hakim. Volgens de minister heeft Curaçao als hub de mogelijkheid om zich te veranderen in de transitlocatie die bestemmingen die onze luchtvaartmaatschappijen bieden met elkaar verbinden.

 

6 reacties op “Hakim in maart om tafel met GOL Airlines”

  1. Voor een HUB is potentie nodig en dat kan ElHakim niet bieden dus gebeurd er niets !

  2. @PM, Hakim kan netwerken zoals Hezbollah bieden

  3. Wat heeft Hakim te bieden? Fiscale voordelen? Ik vraag me altijd af hoe buitenlanders tegen hem aankijken. Ze kennen zijn reputatie als ze met hem aan tafel zitten, maar moeten dan beleefdheidshalve het daar niet over hebben. Dat kan pas weer als ze onder elkaar zijn..aan de bar.

  4. leuk geprobeerd maar dan moet men wel de klasse ! terughebben anders mag er geen nieuwe route met USA worden opgezet.
    en verbeteren van de startbaan of een tweede baan erbij

  5. Hmm Dus via Atanta naar Panama en dan naar Curacao en daarna? Zolang Curacao zelf geen hub is zal dit weinig zoden aan de dijk zetten en het is te ver weg..

  6. Ik denk niet dat er maatschappijen op Curacao gaan vliegen omdat El Hakim dat wil, nee het moet volle vluchten opleveren of vluchten waarbij de overheid de lege stoelen betaalt. Als vliegen over Curacao lucratief zou zijn deden de maatschappijen dat wel, ook zonder El Hakim.