• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Was ik net aan het koken, viel al het licht uit. Ik schrok me een hoedje! Gelukkig heb ik altijd een zaklamp in huis. Nu sta ik hier op straat te kijken wat er aan de hand is”, vertelt een inwoner van Sunset Heights. Donderdagavond zaten de wijken Sunset Heights en Sun Valley een paar uur zonder stroom.

Enkele huizen waren goed voorbereid. Deze huizen zijn voorzien van een noodgenerator en konden dus gewoon doorgaan met de gebruikelijke activiteiten. Bewoners van andere huizen waren wel genoodzaakt om in het donker te zitten.

Afwachten
“Het is voor het eerst dit jaar dat er geen stroom is op Sunset Heights. Ik kan me nog herinneren dat het vorig jaar ook een keer is gebeurd. De ene keer duurt het veertig minuten, de andere keer weer een paar uur”, vertelt de 20-jarige Ryan die samen met zijn vriend Michael buiten op de stoep zit. “Er is weinig aan te doen, dus we wachten maar af. Ondertussen luisteren we naar muziek uit de auto”, laat Ryan weten.

Eenmalige storing
Elektriciteitsbedrijf Aqualectra laat weten dat deze stroomstoring eenmalig was. “Na een paar uur was het alweer opgelost. Het was een normale storing. Als er door een storing onvoldoende capaciteit is om alle wijken van het eiland van stroom te voorzien, gaan we over op schakelen. Dat houdt in dat wijken om beurten zonder stroom komen te zitten, maar nogmaals daar is nu geen sprake van ”, aldus een medewerker van de storingsdienst. De stroomstoring duurde van 21.00 tot 01.30 uur ‘s nachts.

1 reactie op “Twee wijken zonder stroom”

  1. nou niet om het een of ander, maar een HELEBOEL wijken zaten zonder stroom hoor! Schelpwijk, Brievengat, Damacor delen, Sta. Maria delen…. dus echt niet alleen daaar….
    en ja je weet het dat het gebeurt hier op Curacao, maar irritant blijft het wel… maar zolang we ‘s nachts maar hebben dan kunnen we slapen 😉