CURAÇAO – Pompstationhouder Asogas overweegt om naar de rechter te stappen als gevolg van het verbod van Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) om het Fun Milesprogramma onmiddelijk te stoppen. Asogas wil duidelijkheid van de regering over de regels die gelden bij Fun Miles acties.

De huidige regering heeft het besluit van BTP, dat er geen directe of indirecte korting gegeven mag worden op benzine, overgenomen en heeft dit weer aan alle pomphouders (Asogas, Copda en Curoil) laten weten op 4 januari 2012. Asogas gaf gelijk na het besluit al aan niet te stoppen met Fun Miles acties, omdat zij van mening zijn dat Fun Miles vooral een loyaliteits- en marketingprogramma is, niet een kortingsactie.

Dialoog
“Asogas heeft onvermoeibaar geprobeerd om een open en gezond dialoog te voeren met de regering, om onder andere uit te leggen dat het inwisselen van Fun Miles voor producten niet hetzelfde is als een korting”, schrijft Asogas in een persbericht. “Asogas weet, in tegenstelling tot de regering wel wat de waarde is van dit programma voor ons volk, en is getuige hoeveel van onze consumenten er in slagen om het eind van de maand te halen dankzij de mogelijkheid om Fun Miles in te wisselen voor onder andere benzine en elektriciteit.”

Verschil
De pompstationhouder heeft besloten om het gebruik van de Fun Miles bij benzinepompen tot het einde toe te verdedigen. “Daarom overweegt Asogas het recht te zoeken voor haar geassocieerde benzinepompen en de grote groep in onze samenleving die al lange tijd profiteert van dit programma.” Asogas begrijpt niet hoe de regering, via het Bureau Telecommunicatie en Post, niet het verschil kan begrijpen tussen een loyaliteitsprogramma en het geven van korting.

Verlichting
“Uit de laatste brief van BTP blijkt duidelijk dat de regering zich wil bemoeien met vrije concurrentie, een groep pompeigenaren wil bevoordelen boven het algemeen belang van gezonde concurrentie”, vindt Asogas. “Ook is het duidelijk dat de regering zich niet bewust is van de verlichting die het inwisselen van Fun Miles voor onder andere benzine en elektriciteit vertegenwoordigt voor een groot deel van de bevolking en in het bijzonder voor de economisch zwakkeren.”

Algemeen belang
Asogas blijft beschikbaar om te praten met de regering, maar weigert om de bevolking hiermee te benadelen. “Namens het Volk en het groot aantal leden van de Fun Miles die gebruikmaken van deze faciliteit bij de pompen van Asogas, willen wij een beroep doen op onze minister van Energie (Gerrit Schotte) om het beleid en deze beslissing te herzien in het algemeen belang. Benadeel het volk niet voor het belang van een kleine groep.”

12 reacties op “Asogas wil naar de rechter stappen”

 1. Wimke,

  Het is niet iedereen, het is slechts 1 persoon die niks te doen heeft.

 2. Ik snap al die azijnpissers niet die zogenaamd tegen funmiles zijn of het belachelijk vinden, als mensen daar iets extra’s mee kunnen doen, gun ze dat dan toch! In Nederland staat toch ook bijna iedereen klaar met zijn Airmiles pasje bij het afrekenen.

 3. En met de blauwe zwaailichten, die voor zijn auto en die van Babaloodin zijn aangeschaft, verwacht Schotte serka di bo, dat iedereen hem voorrang geeft.

 4. Schotte ligt hier niet wakker van. Hij schrijft toch gewoon een cheque van vanddis uit als hij moet tanken zoals in het vdc rapport stond. People wake up, your island just got high jacked.

 5. ASOMILES…alsof we daar al geen overschot in hebben

 6. Ik raad asogas aan om wel te kijken of het een nederlandse rechter is en niet eentje die is benoemd door onze fantastische regering.

 7. Ik ga na vandaag bij geen een copda tankstation tanken.
  Dit is oneerlijke competitie.

 8. Betreft een gewonnen zaak voor ASOGAS, gelijk naar de rechter gaan!!!!

  Het afschaffen is alleen maar eigen belang van de “SCHOTTE CLAN”. Een minister president die zich voor dit soort zaken voor het karretje laat spannen geeft wel aan hoeveel verstand hij heeft….. helemaal niets.

  Ik tank al lang niet meer bij VANDDIS en dat zou iedereen op Curacao moeten doen.

 9. Seutjes, ach ja dan heb je last van mensen voor je die met dubbeltjes betalen..

 10. De regering is er voor het volk, maar als het volk dan een voordeeltje heeft via die fundingen dan mag dat overal, maar niet bij de pomp…….
  Ik tank al en tijdje niet meer, en doe dat ook in de toekomst nooit meer, bij Vanddis.
  Al moet mijn vrouw me naar een Asogas of Curoil pomp duwen!
  Wat een hufterig en doorzichtig gemarchandeer van die eigenbelangertjes in de regering.
  Korting betekend dat je minder afrekend aan de kassa en funmijlen krijg je via een andere weg om dingen mee te doen. Het steekwoord is en blijft “incompetent”.

 11. @E. Seutjens: daar gaat het hier helemaal niet om maar puur om een principekwestie. Vandiss is er gewoon niet blij mee dat mensen met een FM pasje als voorkeur bij andere pomphouders gaan tanken omdat zij geen loyaliteitsprogramma hebben. Kijk maar naar NL bijvoorbeeld, vrijwel alle pomphouders (Shell, BP, Texaco etc..) hebben hun eigen loyaliteitsprogramma en zo maakt men het nog een beetje interessant om voor iets te sparen, of in sommige gevallen iets te kunnen winnen, bij het tanken.

  Dat Vandiss hier niks in ziet is voor hun dikke pech. Ben het al meer dan zat dat Schotte en schoonfamilie hier zich in moeten bemoeien ter eigen belang.

 12. Ik vind het wat kneuterigs hebben, die Fun Miles. Begrijp ook niet dat mensen zich er niet voor schamen om hun FM pasje iedere dag weer te gebruiken, terwijl je als je even nadenkt weet dat je honderden keren moet swipen om een hamburgertje bij Mc Donalds gratis te krijgen, waarvoor je dan eerst ook nog allerlei administratieve handelingen moet verrichten.

  Wat mij betreft wordt deze moderne variant op het aloude zegeltjes plakken vandaag nog afgeschaft. Bespaart ons ook de ellende van de mensen bij de kassa die na het betalen ineens ook nog fun miles willen.