• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Terwijl Curgas vorige week aangaf het groeiende tekort aan gascilinders aan te pakken, blijft het bemachtigen van een kleine gasbom lastig. Het is nu niet mogelijk om een nieuwe gasbom te kopen bij distributie- punt Muizenberg. “Misschien volgende maand”, is het antwoord van een medewerker.

Het is op dit moment alleen mogelijk om een kleine gasbom in te wisselen voor een nieuwe. Maar daarvoor moet men er ook snel bij zijn. Volgens een medewerker van pompstation Vanddis aan de Caracasbaaiweg en een medewerker van pompstation Curoil in Saliña gaan de kleine gascilinders als warme broodjes over de toonbank. “Als er een nieuwe lading binnenkomt dan zijn alle gasbommen binnen een half uur op. Mensen staan er echt voor in de rij.”

Isla
Curgas wacht op levering van de gascilinders uit het buitenland. Doordat de laatste jaren het aantal huishoudens is gegroeid, kan Curgas de aanlevering van kleine gasbommen niet meer bijbenen. Ook de uitval van de Isla de afgelopen jaren zorgde voor problemen met het aanleveren van gas. Wie meer wil weten over wanneer de nieuwe gasflessen arriveren op het eiland, kan informatie inwinnen via telefoonnummer 432-0211.

13 reacties op “Levering kleine gasbommen minimaal”

 1. ff op zijn hollands IK HEB NOG ZO GEZEGD GEEN BOMMENTJE !!!!

 2. Zelfs dit kan deze regering, met Gerrit Schotte die in zijn portefeuille het onderwerp “energie” heeft, niet voor elkaar krijgen. Maar dat is ook geen wonder als je zelf nooit op het eiland bent en je eten in de vijfsterrenhotels voor je neus gezet krijgt.

 3. @Zorro

  Drempels en rotonde’s aanleggen.

 4. Ik sluit me volledig aan bij Zorro.

  Zojuist zelf ook bijna twee weken zonder gas gezeten. Godzijdank werkt de oven wel op stroom. Maar die rekening wil ik dan even niet zien deze maand.
  Verder genoodzaakt om buiten de deur te eten en salades te maken. Nadat ik een van de mannetjes bij het pompstation voor de 13e keer die week (ik ging 2x per dag er naar toe om te checken of ze iets hadden) met puppy ogen aan had gekeken, kon ik uiteindelijk twee reserve flessen krijgen (inruilen).

  @E. Seutjens niet iedereen woont in een dik huis met grote gasflessen. De appartement bewoners moeten het nog met de kleine flesjes doen en dus ieder half jaar “even” eentje omruilen.

 5. edward heeft 100% gelijk, curacao telt momenteel 65% Obesitas incl nederlanders. dat zal niet van de groente afdeling bij Mangusa en ALves en Centrum komen vrees ik met grote vrees…

 6. Er is zat gas te krijgen alleen bij de woekeraars die 22,50 voor een pot vragen,en hoe komt het dat zij wel tien tot vijftien potten hebben staan,omdat hij en die genen bij de pomp ze zakken loopt te vullen.en als je er wat van zegt dan krijg je je hele leven nul op rekest al sta je bij het uitladen van een nieuwe voorraad,word er gezegt .ja ben nu ff niet open kom over een uurtje terug als je terug bent zijn ze uitverkocht, verder komentaar overbodig.

 7. @Edward, Valt wel mee hoor.. Meer bij Mangusa en Alves

 8. @Edward, Geweldige opmerking, haha 🙂

 9. @E. Seutjes, jij ziet de lokale bevolking bij de McDonalds, ik zie ze bij Centrum Supermarkt. Het is maar net waar je zelf heen gaat natuurlijk.

 10. Tja voorruit plannen blijft een groot probleem op dit eiland. Wie zitten er in de RVC van Curgas? Alleen maar geld vangen!

 11. Waarvoor worden die gasbommen eigenlijk gebruikt? Ik zie de bevolking alleen bij McDonalds, KFC en Burgerking. En in de snek sate ku batata bestellen. Met tur kos ariba.

 12. Het is toch van de zotte, dat er voor iets elementairs als kookgas geen buffer van minimaal 1 maand is, want dit is niet de eerste keer. Dan zijn er nog restaurants, die de kleine gasbommetjes gebruiken en bij elke zending gas nodig hebben, terwijl ze daarvoor veel te veel gebruiken en dus alleen grote gasbommen zouden moeten hebben. Kom er maar eens tussen als gewoon werkend burger om een gasbommetje te bemachtigen. Is dat toevallig ing. Cooper, die daarover gaat? Nou dan weten we het wel weer, want die doet met de wegen ook al niets.

 13. Tja, ik denk dat het controleren op het gebruik van gesubsidieert gas bij de carnaval optochten veel verandering kan brengen.

  Beboet deze mensen zwaar, en timmer ze tegen de schandpaal, en hou de controlle aan.
  dan gaan alle bedrijfjes die hier misbruik van maken uitkijken en is er waarschijnlijk een flessen overschot in no time.