• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De president van de Republiek Haïti, Michel Martelly, is deze week op Curaçao. Morgenavond komt de president samen met zijn delegatie op luchthaven Hato aan en zal dezelfde avond al een ontmoeting hebben met Haïtianen die op Curaçao wonen.

De bijeenkomst met de Haïtianen vindt van 20.00 tot en met 20.45 uur plaatst bij Kiosk Brionplein. De volgende ochtend zal Martelly aanwezig zijn bij een presentatie over het fiscaal systeem van Curaçao en presentatie Plan Nashonal di Bario bij Fort Amsterdam.

Windturbines
Donderdagmiddag neemt de president een kijkje bij de windturbines op het oude terrein van de Amstel Brouwerij aan de Rijksboulevard. Later op de middag is Martelly aanwezig bij een presentatie van de WIFI-mobiel en klaseenheid van Fundashon Gerrit Schotte. ’s Avonds verlaat de president  ons eiland.

12 reacties op “President Haïti op Curaçao”

 1. Zal Schotte papiaments met hem praten tijdens de ontmoetingen of wordt het Frans. Maar morgen een Persconferentie, eens kijken hoe die wordt gehouden.

  Dus Versgeperst probeer wat vragen in het Frans te stellen wellicht komt er meer informatie dan naar buiten hoe men over Curacao denkt.

 2. @P. maaskant. Idd veel hulpgelden willen nog wel verdwijnen en daar is onze regering een meester in!

 3. Als de hulpgelden uit Haïti hier veilig gestald kunnen worden, kan dat heel aantrekkelijk zijn. Zwitserland moet steeds gelden vrijgeven van gevallen heersers. Kan voor Curacao een niche markt zijn. Schotte kent de weg en ook Hakim heeft ervaring.

 4. Het is de bedoeling van Shotte om geld los te krijgen bij deze man ,hij heeft zat te verdelen denkt Shotte.alleen weten de hulp organisatie’s dit ook en krijgt Haiti alleen geld los uit de pot voor eigen gebruik (lees politieke zakkenvullers)voor de opbouw van dit land,wat geen Haiti meer heet maar de asbeld van de Cribian.de Shotte weer weggegooid geld van de belastingbetaler,dat wij dit nog acepteren,waar blijven de actie groepen ik hoor niks meer .

 5. Goed idee hoor dat Schotte zich aan het voorberieden is met Medillin en Haiti aangezien Curacao zeer binnenkort op dat nivo zal zitten!

 6. Onze regeerders beginnen ook steeds meer op de Duvalier familie te lijken. Ik hoop dat we dat hoofdstuk kunnen overslaan.

 7. Je zult doorgaans niet zoveel presidenten bij een snack tegenkomen. Humor.

 8. @ Eso, inderdaad..dat had ik ook meteen gedacht. Schotte is altijd heel strategisch bezig en zijn (persoonlijke) agenda is altijd energie. Haiti-Curacao-Brazilie triangel… 😉

 9. Mijn tuin ligt er anders prima bij dankzij Haiti!

 10. Komt even bij Schotte kijken en zal zien dat Curacao gelijk is geworden aan Haiti.

 11. Laat hem maar lekker in Haiti blijven en wat doen aan de armoede.

 12. hmmm…dus haiti (land) gaat business doen met onze mr president op gebied van energie en telecom