• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van koninkrijksrelatiesCURAÇAO – Minister Liesbeth Spies van Koninkrijks- relaties begint donderdag haar bezoek van acht dagen aan Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden. De minister is vrijdagmiddag op Curaçao en begint met een gesprek met gouverneur Frits Goedgedrag en zal ook Raffinaderij Isla bezoeken.

Daarnaast staan een gesprek met premier Gerrit Schotte en een gesprek met vertegenwoordigers van Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) op het programma.

Band
Het bezoek staat in het teken van kennismaking met de eilanden, bestuurders, bevolking en de cultuur. Dit is het eerste bezoek van minister Spies aan Caribisch Nederland en is bedoeld om een band op te bouwen met de eilanden en haar bevolking. “Voordat je over mensen gaat spreken moet je eerst met mensen spreken.”

Programma
Op Bonaire, Saba en Sint Eustatius staan daarom niet alleen besprekingen met bestuurders, maar ook ontmoetingen met de bevolking, rondritten over de eilanden en een bezoek aan de carnavalsparades op Bonaire, op het programma. De minister begint haar bezoek donderdag op Aruba. Op de dag van aankomst heeft zij een gesprek met gouverneur Fredis Refunjol van Aruba. De volgende dag spreekt ze minister-president Mike Eman en heeft ze een ontmoeting met de Raad van Ministers.

Curaçao
Op vrijdagmiddag begint het bezoek aan Curaçao met een bezoek aan gouverneur Frits Goedgedrag. Verder spreekt de minister die dag met premier Gerrit Schotte en de Raad van Ministers. Op zaterdag staat een bezoek aan de Isla-raffinaderij op het programma. Ook spreekt de bewindsvrouw met vertegenwoordigers van stichting SMOC. Daarna vertrekt zij naar Bonaire.

Bonaire
Zaterdag komt Spies aan op Bonaire, waar ze een tour over het eiland maakt en de kindercarnavalsparades in Rincon en Playa bezoekt. De rijksvertegenwoordiger organiseert op de BES-eilanden recepties, waarbij de minister de gelegenheid heeft vertegenwoordigers van verschillende organisaties te ontmoeten.

Sint Maarten
Maandag heeft de minister gesprekken met de waarnemend gezaghebber, het bestuurscollege en de eilandsraad. Daarna vertrekt de minister naar St. Maarten. Het programma op St. Maarten bestaat uit gesprekken met gouverneur Eugene Holiday, minister-president Sarah Wescot-Williams en de Raad van Ministers.

Terug
Saba en Sint Eustatius bezoekt de minister volgende week dinsdag en woensdag. Op beide eilanden staan gesprekken met de gezaghebber, het bestuurscollege en de eilandsraad op het programma. Daarnaast is er tijd ingepland voor een rondrit over de eilanden. Volgende week donderdag reist de minister weer naar Curaçao. Daar staan nog een kennismaking met het College Financieel Toezicht en een bezoek aan de marinebasis Parera op het programma. Aan het einde van de middag vertrekt minister Spies naar Amsterdam.

6 reacties op “Minister Liesbeth Spies vrijdag op Curaçao”

 1. Hopelijk tolereert deze Minister niet het kinderachtige gedrag van dat stelletje corruptelingen in Fort Amsterdam. Zakgeld afpakken en een flink pak slaag is het enige wat van toepassing mag zijn voor die zogenaamde “ministers” (mislukte wethouders) en “statenleden” (ontvluchte Capriles patiënten).

 2. Hoop dat ze een gasmaker draagt als zij de Isla bezoekt.

 3. Een mooie gelegenheid (bij de Koningin liep het niet goed af) voor een boberano om haar de Onafjankelijkheidsverklaring in haar handen te duwen.

 4. is frits weer op het eiland dan ??

 5. We gaan eens zien hoe Curacao deze minister `welkom` gaat heten. Ik neem niet aan dat we rijen dik langs de weg naar Hato moeten gaan staan met roos-wit-blauwe vlaggetjes? Schoolkinderen ervoor vrij geven! Wat een verrassing zou dat zijn!

 6. EEN WELGEMEEND SUCCES!