• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Vandaag deelt Malvina Cecilia haar pleidooi aan de regering om de aanpak van criminaliteit prioriteit te geven.

In St. Maarten hebben de fracties van MFK, PS en MAN geweigerd om een Curaçaose parlementariër te benoemen in de commissie voor Kinderen en Jeugd en nadat afgelopen woensdag deze zelfde parlementsleden hebben geweigerd om een motie van de fractie van de PAR te steunen, worden wij vandaag geconfronteerd met de negatieve gevolgen.

De politiek en parlementariërs moeten leren om hun verantwoordelijkheid te nemen en na te denken hoe zij kunnen bijdragen aan het welzijn van het volk. Waarbij je als parlementariër weet dat je kritisch moet zijn naar de regering maar dit niet doet omdat je de regering steunt.

Vrijdag ging de politie naar het politiebureau met een groep schoolkinderen van Otrabanda nadat zij waren gepakt met gestolen goederen in de winkel Mango in Renaissance. Vrijdag tijdens het Festival di Tumba, is een overval gepleegd op een etenstand in het Festival Center.

De gemeenschap voelt dat criminaliteit geen prioriteit heeft voor de regering noch het parlement. Iets dat betreurenswaardig is en erg triest. Volgens bezorgde, geterroriseerde en angstige burgers, worden onschuldige en nette mensen dagelijks het slachtoffer van brute overvallen, gewelddadige inbraken, huiselijk/relationeel geweld, geweld van de waardigheid van ons vrouwen, gebruik van terroristische wapens bij georganiseerde misdaad enzo.

In gesprekken met verschillende personen die onlangs slachtoffer zijn geworden van bovengenoemde misdrijven, gaven zij te kennen zeer teleurgesteld te zijn en niet meer te weten wat te doen. Het feit dat het parlement, in dit geval, de leden van de fracties van MFK, PS, MAN en FOL, tegen de motie van de PAR hebben gestemd is een teken van gebrek aan empathie voor het volk van Curaçao en zeker de zoveel slachtoffers.

Maar deze fracties hebben hun ware gezicht laten zien. Wat was de reden om te besluiten om de motie/verzoek van de fractie van de PAR niet te steunen? Omdat de PAR ermee is gekomen? De motie was om de minister van Justitie, Elmer Wilsoe, via zijn medewerkers die elke dag omgaan met de problemen op dit gebied, elke maand een rapportage naar het parlement te laten sturen waarin de ontwikkeling van de criminaliteitscijfers en de bestrijding van criminaliteit, staat.

Minister van Justitie heeft te kennen gegeven dat hij nu pas, na veertien maanden, beleid gaat formuleren. Zou het niet logischer zijn geweest en een teken van samenwerking, om het parlement te laten helpen bij het doorlopen van dit proces in plaats van de minister van Justitie steeds naar het parlement te roepen? Nadat de fracties van MFK, PS, MAN en FOL afgelopen donderdag en vrijdag punten van de agenda hebben afgehaald die waren aangevraagd door parlementariërs van de PAR, is het de vraag wanneer er weer een minister naar het parlement gehaald kan worden.

Parlamentariërs moeten zich realiseren dat hun werk is om de regering te controleren om zo de bevolking de nodige zekerheid te geven en niet om tegen te stemmen op basis van afkeer, woede, wraak en misbruik van macht. Na de twee gevallen van afgelopen vrijdag, de arrestatie van schoolkinderen en de overval in Festival Center, is het op zijn plaats dat de leden van de fracties van MFK, PS, MAN en FOL goed nadenken over wat zij hebben gedaan.

6 reacties op “Ingezonden: Criminaliteit geen prioriteit”

 1. @Pueblo Soberano
  ben je met mij eens dat de criminnelen van nu in de Periode van PAR zijn opgegroeid? Als er toen geinversteerd was in onderwijs, socialezaken zou het toch minder zijn. Of heeft deze regering instant criminelen gekweekt.
  En nu willen om een aantal zeurders nog denken dat wiet legaliseren gunstig. Men is bezig alleen zaken te verergen daarzo.

 2. de fout ligt niet bij de regering maar bij ons zelf, de voorbeelden die we geven worden overgenomen . hoe kan men nu weten wat goed of slecht is als er niks word gezegd door iedereen.

 3. Zo je je bed spreidt moet je er op slapen.

 4. Malvina, bedankt voor dit stuk. Het is inderdaad triest zoals regering en staten bezig zijn. Ik ben bang dat ze het niveau missen om hoofd en bijzaken van elkaar te acheiden. Ze zitten kennelijk niet in de politiek voor het landsbelang, maar vooral om de oppositie en de vorige regeringen en NL te pesten. Alles bij elkaar weinig opbouwend. Je schaamt je voor Curacao zoals de Italianen zich schaamden voor Berlisconi. Daar werd de zaak opgelost door niet-politici minister te maken. Die hadden kennis van zaken en gingen dus doen wat er gedaan moet worden. Ministers die hun diploma vervalsen, belastingen niet betalen, zich door duistere figuren laten financieren, hun screening traineren… Arm Curacao..

 5. Deze pretregering houdt zich liever bezig met reizen en lintjes doorknippen.

 6. Tja sinds 10-10 is de criminaliteit erg toegenomen. zelfs kan men winkels in Zuikertuintje beroven. Winkels met de deur op slot. Zoals iemand al opmerkte mbt autoongeliuk eergisteren dat het normaal bij haar is om met een pistool in je (dure) auto te rijden en dat iedereen dat op Curacao doet want je wordt anders bij het stoplicht beroofd. Zoveel criminaliteit op zo’n klein eiland waar iedereen elkaar kent.. Oplossing is vrij simpel.. maarja de regering zelf mag wel schulden hebben bij de belasting, diplomas frauderen, verzekeringen oplichten, corruptie, neptonism, illegaal bouwen en gefiancieerd worden door criminelen..