• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het politiekorps is een onderzoek gestart naar een incident waarbij zondag een groep agenten een man zou hebben mishandeld tijdens Karnaval riba Kabai. “We weten niet wat er is gebeurd. Het onderzoek moet ons meer duidelijkheid geven”, vertelt politiewoordvoerder Reginald Huggings.

“Een toeschouwer zou dit incident hebben gezien en heeft dit waarschijnlijk gemeld aan media. Aan de hand van berichten op de radio en in de krant zijn we het onderzoek gestart. Let wel, dit geeft niet aan dat de agenten die betrokken zouden zijn bij voorbaat al schuldig zijn”, aldus Huggings.

Mishandeling
De Vigilante meldde gisteren het verhaal van ooggetuigen. Volgens de ooggetuigen wilde de man tijdens de parade oversteken naar zijn groepje. Twee agenten riepen dat de man stil moest blijven staan. Drie agenten zouden de man daarna hebben geslagen. Meerdere agenten kwamen toegesneld en zouden ook de nodige klappen hebben uitgedeeld. Volgens de krant hebben tien agenten op de man ingeslagen. “De man om wie het zou gaan heeft zelf geen aangifte gedaan”, laat Huggings weten.

2 reacties op “Politie onderzoekt mishandeling door agenten”

  1. Sorry ,maar ik ben jaren gelden ook door een stuk of 10 politie mannen (zero tolecance) tijdens een ilegale controle bij Azucar uit mn auto geslagen ,omdat ik volgens hun niet snel genoeg zelf uitstapte, op het wegdek gesmeten, opzettelijk mn arm gebroken door n agent die er met zn knie bovenop dook. Hele nacht in de cel (punda) nxt day vraagt n buro agent of ik aangifte wil doen tegen die “gekke” van zero tolerance…”ja die weten echt niet wat ze doen”….aangifte en 10 getuige tegen je in die ook nog politie zijn… forget it! Ik ben best voor aktie vd politie , maar wel met het volle verstand en terecht!!

  2. Wat een onzin, de politie slaat niet voor niets. Het ‘slachoffer’ had zich gewoon aan de aanwijzingen van de agenten moeten houden. Hij deed dat niet en dan is ingrijpen van de politie, ook met harde hand, terecht.

    Deed de politie dat maar wat vaker, met name in Salina waar het tuig het ‘s avonds voor het zeggen lijkt te hebben.