CURAÇAO – In tegenstelling tot berichten uit de media, laat politiewoordvoerder Reginald Huggins weten dat er geen controles worden uitgevoerd op wegenbelasting. “Wij zijn daar nog helemaal niet mee bezig”. Diverse media meldden dat de politie boetes uitdeelt, als de wegenbelasting niet betaald is.

Volgens Huggins is hier nog geen sprake van. “Wij zijn niet bezig  met controles op wegenbelasting, dus dat klopt niet,” aldus Huggins. De motorrijgtuigbelasting over de eerste helft van het jaar moest uiterlijk op 31 januari zijn betaald. Betaling van de wegenbelasting over de tweede helft van het jaar dient uiterlijk op 30 juni plaats te vinden.

11 reacties op “Geen controles op wegenbelasting”

 1. pssst gehoord via via op de hoek van de weg naar westpunt bij de rotonde staan ze moergen vroeg om 07.00u

 2. Vanochtend waren ze weer aan het controleren..

 3. Dit is nu ècht ‘handig’ om met dit onnozel (!) feit trots naar de pers te lopen. Waar zit het verstand?

 4. Waarom wegenbelasting betalen voor zulke slechte wegen? Je auto gaat kapot, regelmatig nieuwe autobanden kopen enz.

 5. als we toch aan deze regeling blijven vast houden , laten we dan de wanbetalers maar een toeslag betalen 1 maand te laat 25,00 gulden, 2 maand te laat 50, 00 gulden.
  enz.
  Ons volk moet leren om op de juiste manier om te gaan met de wet.
  Niet voor niks is er nu een mogelijkheid om per kwartaal te betalen.
  nogmaals doe het in de benzine , bespaart veel geld aan personeel stickers enz. Politie kan dan inderdaad worden ingezet waar voor ze nodig zijn

  voorbeeld:

  er zijn 85.000 voertuigen hier op het eiland die gemiddeld 20.000 km per jaar rijden. deze gebruiken gezien het wagenpark hier op ons eiland 1 op 10.

  als we de benzine met 0,20 cent verhogen dan is de het de volgende reken som

  85.000auto x 2000ltr brandstof x0.20 cent= opbrengst gelijk aan de huidige opbrengst.
  echter wel zonder personele kosten, controle belasting kaarten en stickers.

  maar er zijn nog meer voordelen door de benzine duurder te maken zullen de huidige eigenaren zuiniger voertuigen kopen, waardoor we minder brandstof hoeven te kopen wat dan weer deviezen bespaart.

 6. Ik zag ze vanochtend toch controleren en verleden week ook!

 7. Ze kunnen het niet gek vinden, als El Hakim en Jamaloodin hun belasting niet betalen en een afgesproken afbetalingsregeling niet nakomen en vooral geen boete hoeven te betalen.

 8. Toch voel ik mij altijd lulletje rozewater dat ik zo braaf op tijd mijn wegenbelasting betaal.
  Loop eens een rondje waaigat op zaterdag, dan zie je hoeveel mensen op tijd betalen.
  Is er iemand die mij 1 argument kan noemen waarom we deze belasting niet in de prijs van
  de benzine stoppen. Ik zie nl. alleen maar voordelen: iedereen betaald, wie meer rijdt (vervuilt) betaalt meer, geen controle nodig etc. etc.

 9. De politiewoordvoerder geeft aan dat de Politie zelf wel haar prioriteiten stelt. Ach, de wet en de belastingen, daar nemen de ministers het ook niet zo nauw mee. De Staten willen zelfs geen motie tegen criminaliteit aannemen, dus wat doen we nu moeilijk over belastingen, de wegen zijn toch prima:-)

 10. ..dus áls je staande gehouden wordt, en je belasting blijkt nog niet te zijn betaald dan kun je daar wel degelijk een boete voor krijgen, want het de betalingstermijn is immers al verstreken.
  Ik vind het een beetje een ongeloofwaardige uitspraak.

 11. En waarom controleert de politie niet als de wegenbelasting al meer dan een week geleden betaald had moeten zijn? De bevolking had al een maand uitstel want in een beschaafd land moet deze belasting betaald zijn voor de eerste dag van het jaar waarop de belasting betrekking heeft.

  Met dit slappe optreden van de politie leert de bevolking het nooit. Op verkeersovertredingen wordt ook nooit gecontroleerd terwijl er iedere keer dat een stoplicht op rood springt gewoon door wordt gereden.

  Schande dat een dergelijk politiekorps in ons koninkrijk voor kan komen.