• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Technologiebedrijf Bluerise, afkomstig van Technische Universtiteit Delft, heeft de Ocean Thermal Energy Technology ontwikkeld om energie te winnen uit temperatuurverschillen tussen diep zeewater en opper- vlaktewater in subtropische zeeën. De technologie zal ook worden toegepast op luchthaven Hato.

Technologiebedrijf Bluerisestaat op de jaarlijkse lijst van 50 meest innovatieve ondernemingen van Kairos Society, een wereldwijd netwerk van topstudent-ondernemers. Dat meldt deondernemer.nl.

Veel potentie
De technologie heeft veel potentie: zeventig procent van al het zonlicht op aarde valt op onze oceanen. De oceanen vormen daarmee de grootste zonnecollector, met voldoende potentieel om in de wereldwijde energievraag te voorzien.

Wereldwijd
Naast het opwekken van elektriciteit kan oceaanenergie ook worden ingezet voor bijvoorbeeld koeling, landbouw en het winnen van drinkwater. “Ons internationale netwerk biedt goede mogelijkheden om de invoering van schone technologie wereldwijd te versnellen”, vertelt Diego A Cevedo, vice-president bij het studentenbedrijf.

3 reacties op “Energie opwekken uit subtropische zeeën”

 1. OTEC voorziet Hawai al decennia van energie, water, en landbouw
  http://www.nrel.gov/otec/achievements.html
  Energie uit de zee heeft als voordeel dat het onbeperkt voorradig is, echter de installatiekosten zijn gigantisch…

 2. Zit Shotte al niet in het vliegtuig van Hakim naar Nederland,Hakim zal toch wel onderhand een privé jetje hebben gehad van een of andere vliegmaatschappij? of kan hij hem al zelf kopen?

 3. Techniek voor fantasten, waar ongetwijfeld weer een leger consultants flink aan zal verdienen maar die of onhaalbaar is of alleen haalbaar tegen gigantische kosten.