• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Arbeid en Welzijn) is met het project ‘Retoká Kas’ (Retoucheren van huizen) gestart om kleine problemen aan huizen te verhelpen. Het project is bedoeld voor mensen die onderstand ontvangen of een minimuminkomen en ouderen die alleen AOV ontvangen.

Tijdens zijn bezoeken in de wijken is het de minister naar eigen zeggen opgevallen dat er een grote behoefte is in armere wijken om huizen op te knappen. “Eenvoudige dingen als een lekkend dak repareren en een deur die niet goed sluit”, aldus Koeiman. “Daarnaast zijn er mensen in verschillende wijken op zoek naar werk die bepaalde onderhoudswerkzaamheden aan huizen kunnen doen. Het is de bedoeling dat we deze mensen tegen betaling van de overheid in hun eigen wijk aan het werk zetten.”

Werkzaamheden
Koeiman heeft de uitvoering van de werkzaamheden uitbesteed aan de organisatie Stichting Vrije Stad Effata. Deze organisatie biedt onderdak en begeleiding voor de resocialisatie van mensen in onze samenleving met verslavingsproblemen. De leider van de stichting, Gregory La Cruz, doet de coördinatie van het project en acht leden van de organisatie die begeleidt worden in hun resocialisatie, zullen de werkzaamheden uitvoeren.

5 reacties op “Koeiman start project ‘Retoká Kas’”

 1. Wat zijn we toch goed met commentaar leveren. Wanneer gaan we gewoon samenwerken aan een betere samenleving op Curacao? Er is genoeg te doen; niemand hoeft elkaar in de weg te lopen! Minister Koeiman & Gregory la Cruz ga gewoon door met het goede werk en velen zullen jullie volgen!

 2. AOV-ers of niet het zou toch zo moeten zijn, dat de verhuurder verplicht is bepaalde zaken aan hun huizen op eigen kosten te repareren en bijv. dakreparatie zou daar ook onder moeten vallen. Hoe zit het dus met de onderhoudsplicht van verhuurder en huurder?! Minister Koeiman doet voorkomen alsof hij de goedheid zelve is, terwijl het simpelweg achterstallig onderhoud is. Als de huizen eigendom van de bewoners zijn is het een andere zaak natuurlijk, maar dat is in het verhaal niet duidelijk.

 3. Koeiman zonder kapsones gewoon goed bezig, hier kunnen veel collega’s van hem met hun gebral maar niets uitvoeren en alleen maarluchtbalonnen creeren een voorbeeld aannemen.
  Hensley Koeiman ga zo door !!!

 4. Al een aantal jaren doet de Stichting Drecha Kas goed werk op Curacao. Waarom dan toch iets “nieuws” opstarten?

 5. Dat betekent dicht bij het volk zijn …..Minister Hensley is goed bezig .. of no…