• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Door een ongeluk om 07.11 uur aan de Santa Rosaweg ter hoogte van de botica Mampuritu ontstond een opstopping tijdens de ochtendspits. Dat bevestigt de politie. Twee voertuigen waren op elkaar gebotst. De politie van wijkteam Montaña was gelijk ter plaatse.

De bestuurder van één van de auto’s en een mede-inzittende van de andere auto klaagde na een ongeluk over pijnklachten. De ambulance werd erbij gehaald maar het ambulancepersoneel kon het tweetal ter plekke behandelen.

5 reacties op “Ongeluk aan Santa Rosaweg”

 1. Philippe Maaskant, je hebt volledig gelijk: de Curacaoenaar is veel vriendelijker in het verkeer in de zin van dat hij veel vaker voorrang geeft. Maar een groot deel ervan rijdt ook als gekken, en dat is de reden dat ik sinds mijn komst naar Curacao hier niet heb durven fietsen.

  En ze kennen wat hun rijgedrag betreft geen enkele zelfkritiek (zie de reactie bij het dodelijk ongeluk: ‘och, mijn oom rijdt alleen wat hard’). Ik heb vanmorgen de muur gezien waar iemand dodelijk verongelukt is deze week, en daar is weinig van over. Hij staat (of beter: stond op een plek) waar ook veel voetgangers komen, je moet er niet aan denken dat die er geweest waren toen de roekeloze bestuurder crashte. Inmiddels heeft iemand er ook een rouwkrans neergelegd, wat ik een schande vind. Iemand die zich zo asociaal gedraagt in het verkeer eer je niet met een rouwkrans op de plaats van de misdaad.

 2. Of ik rijd op andere wegen, maar vergeleken met NL zijn de mensen hier doorgaans vriendelijker in het verkeer. Men laat elkaar rustig invoegen bij drukte en toetert keurig bedankje.Kom daar maar eens om in NL. Alleen in het donker is het even lastig omdat de koplampen `anders` ..zijn afgesteld…

 3. @Maurice Vossen

  Hetzelfde overkwam mij gisteren. Alleen werd er niet in het papiaments gescholden maar zat er een blonde opgefokte hufter die middelvinger omhooghield en nast mij kwam scheuren en schreeuwen dat hij mij wel even zou ‘aanpakken’ bij het volgende stoplicht. Hufterig gedrag kom je helaas overal tegen vooral in Nederland hebben we daar een handje van, om dit gedrag vervolgens hierheen te importeren.
  Ik bedoel maar.

 4. Nog niet zo lang geleden reed ik komend vanaf Centrum Super linksaf de Santa Rosaweg op door groen/oranje verkeerlicht toen ik achter mij een SUV bestuurder vol door rood zag rijden. Daarop drukte ik bewust op mijn rempedaal om hem te laten weten dat dit ongehoord was waarop hij ook vol in de remmen moest.

  Even later reed hij mij klem, stapte uit en kwam naar mij toe, scheldend in voor mij onverstaanbaar Papiamentu. Toen ik hem zei dat hij zich moest schamen door door een rood verkeerslicht antwoordde hij dat hij wel door rood moest rijden omdat hij aan het bellen was (!!!!) en daardoor niet kon remmen.

  Dit soort gasten zou je toch levenslang in de Capriles kliniek moeten opsluiten?

 5. Curacaoenaar en verkeer blijft een onmogelijke combinatie. Het lijkt wel of rijbewijzen hier bij de aankoop van 3 pastechis worden weggegeven.