• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Commissie Bussen en Taxi’s Curaçao van het ministerie van Verkeer en Vervoer heeft vier taxichauffeurs en één zelfstandige buschauffeur een nieuw voertuig gegeven. Minister Charles Cooper (Verkeer) vindt het jammer dat veel taxi’s en bussen meer dan tien jaar oud zijn.

Met hulp van financiering van de Postspaarbank heeft Eugemil Granviel een nieuwe bus en hebben Enola Johnson, Angelique Kastaneer, Irvin Sambo, en Saguira Privania een nieuwe taxi gekregen. Cooper heeft gezorgd voor een ontmoeting tussen de commissie en directeur van de Postspaarbank, Daniel Hodge, waardoor de voertuigen voordeliger aangeschaft werden.

5 reacties op “Nieuwe bus en taxi’s”

 1. @Maurice..was de taxi al weg toen je erachter kwam? Heel eind lopen…

 2. De intelligentie van onze taxista houdt ook niet over. Ik ben eens door hen op Sunset Waters afgezet terwijl ik naar Sunset Heights moest.

  En door de Curacaose taxi mafia zijn er nog steeds geen uniforme tarieven waardoor met name toeristen massaal opgelicht worden. De makkelijkste oplossing is een verplichte zonekaart in de taxi hangen (zoals in New York) en daarop te controleren.

  Maar natuurlijk willen onze taxistas dat niet. Die berekenen een hier onbekende toerist gewoon 70 dollar voor een ritje Hilton of Marriott, al dan niet na bewust een omweg gereden te hebben.

 3. Alsof Cooper ooit in de bus zit..

 4. De taxichauffeurs maken elke maand hen geld op ipv te sparen voor een nieuwe Taxi. Het is toch logisch als een bus je inkomsten is dat je daarvoor zelf moet investeren + een financiering.
  Logisch dat andere banken niet een volledige financiering geven.

 5. Goede zet, want je schaamt je gewoon voor de taxis die nu voor het vliegveld staan. Niet alleen oude auto’s, maar ook beschadigd en vuil. Veel taxichauffeurs schamen zich er niet voor hun taxi als huiskamer te gebruiken, met rondslingerende kranten, lege flessen en etensresten.

  Daarom had nieuwe auto’s ook de tweede stap moeten zijn, na eerst het opvoeden van de taxichauffeurs. Hen moeten zaken worden bijgebracht die voor mij heel normaal zijn, zoals een vriendelijk welkom met uitleg van het tarief voor aanvang van de rit. Maar ook het niet luid laten spelen van de radio, niet telefoneren (nog afgezien van dat het verboden is!) en het zich houden aan de verkeersregels.

  Verder dienen taxichauffeurs, nogmaals, hun auto niet als hun huiskamer te zien. Dat je thuis een CD aan de schemerlamp hangt, ok, maar hang deze niet aan de spiegel in de auto. Dat is zooo derdewerelds.