• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Economische Zaken Nasser el Hakim denkt dat Insel Air en DAE beter gebruik kunnen maken van hun kansen als ze op constructieve wijze gaan samenwerken. De minister nodigt de maatschappijen uit om met hem om de tafel te gaan zitten om de samenwerking te bespreken

Insel Air en DAE zitten al een tijdje in de clinch met elkaar. In december liepen de geschillen uit tot een rechtszaak waarbij Insel aan het kortste eind trok. De rechter adviseerde de partijen om met elkaar rond de tafel te gaan zitten om de onenigheid bij te leggen. Hakim biedt hier nu gelegenheid voor.

Benutten
“De kansen op de vliegmarkt blijven stijgen en internationale maatschappijen merken dit ook”, vertelt de minister. “Het gaat steeds beter met lokale maatschappijen, maar het kan nog beter. Als Insel Air en DAE effectief gaan concurreren met elkaar, kunnen ze beter gebruikmaken van de bestaande kansen.” Volgens Hakim wordt Curaçao in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika gezien als logistieke connectie in de Caribbean en kan dit benut worden door een samenwerking op internationale routes.

10 reacties op “Hakim wil samenwerking Insel en DAE”

 1. Ja, Hakim heeft nog wel wat relaties in Libanon en Monk in Columbia en Chavez wil ook vast wel helpen als Schotte dat vraagt. Stel voor dat de nieuwe samenwerking ALM gaat heten, daar hebben we het briefpapier en de vergunningen nog van liggen. Baan garantie voor iedereen en dan beginnen we weer van voor af aan. Hakim kan nog wel wat adviezen geven om de belastingdruk te verminderen..

 2. Laat El Hakim zich er buiten houden, want die heeft geen verstand van zaken (doen), als ik zo naar zijn bedrijf kijk met zeer hoge prijzen en toch een belastingschuld ter hoogte van een bedrag met 5 cijfers en wie weet wat nog meer. Dan moet er bij de zaakvoering iets helemaal verkeerd gegaan zijn.

 3. @Lef, zelfde liedje voor Panama. Met DAE had ik een directe vlucht voor 500 Ang. Nu kan ik alleen met Avianca via Colombia voor 800 Dollar. En straks gaat Copa wel direct vliegen maar voor 800 dollar.. En dan wil Hakim dat we meer zaken gaan doen met Panama.. De normale ondernemer kan dit niet betalen.

 4. Volgens mij riepen ze leerst dat gezonde concurentie ten gunste zou zijn van de bevolking. Nu is het in een keer gunstig voor de maatschappijen? Dat kan niet.
  Een beetje dubbel vind ik.

  een samenwerking tussen concurenten in de lucht vaart eindigd zoals LEF het mooi geschreven heeft in een overname. En in de luchtvaart is verplichte samenwerken een noodzaak. DAE en Insel Air hebben elkaar ook nodig. Jammer dat de samenwerking toendertijd niet door is gegaan. Zal wel met de betalingen te maken hebben gehad.

  De regering wilt gewoon zo graag weer een luchtvaartmaatschappij hebben. Hoop echt dat dit niet gebeurt want de vorige luchtvaartmaatschappijen hebben de regeringen allemaal kapot gemaakt!

 5. Maar DAE heeft alle vluchten naar Colombia geschrapt dus nu alleen nog maar avianca voor naar Bogota en insel voor medellin

  prijs is nu ook weer schrikbarend duur en dit voor de werkende colombianen hier is een aanslag op de kleine man.

 6. bepaald de overheid nu ook al wat prive maatschappijen moeten gaan doen.
  KLM en Martinair waren concurenten nu is er een opgekocht.

  Avianca en aires hetzelfde

  goede concurentie is belangrijk maar verplichte samenwerking ook.

 7. @Zeepie er zijn meer factoren die de kosten van een vliegroute bepalen dan alleen de maatschappij. DAE moest waarschijnlijk in Cartagena (en iedere andere luchthaven) ook een soort ‘belasting’ betalen om gebruik te maken van de luchthaven. Iedere luchthaven kan zijn eigen tarieven rekenen voor dat soort zaken.

 8. Misschien dat de regering het goede voorbeeld kan geven door Stella van Rijn, Gerrit Schotte en die belachelijke fotograaf ook eens met DAE te laten vliegen. Er wordt nu immers opvallend vaak gevlogen met Insel Air waar, och wat toevallig, de echtgenote van Stella Rijn directeur is. En naar verluid vrijwel de gehele verdere familie van Rijn ook op de loonlijst staat.

 9. “Constructief samenwerken” en “effectief concurreren met elkaar”? Dat is zeker zaken doen op z’n Libanees?

 10. Wel hopen dat ze blijven concureren. Anders krijgen we straks op alle routes van die absurde prijzen zoals DAE rekende op de routes waar ze alleen op vliegen (zoals 900 gulden naar Cartagena… uurtje vliegen… uiteraard is die route dan ook mislukt).