• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) wil graag in zijn eigen tempo afspraken maken met de andere landen binnen het Koninkrijk over de eisen die worden gesteld aan immigranten. “Dat zal tot de beste resultaten leiden”, zei de minister vandaag in overleg met de Tweede Kamer.

Hij reageerde op een initiatiefwet van de VVD waarin strengere eisen komen te staan voor immigranten vanuit Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Nederland overlegt nu met de drie landen over een nieuwe wet.

Vertrouwen
Volgens de PvdA duidt het voorstel van de VVD erop dat deze regeringspartij daar geen vertrouwen in heeft, maar volgens VVD-Kamerlid André Bosman wordt er al meer dan 30 jaar over gepraat en is de tijd nu rijp om toelating en verblijf van inwoners van de eilanden te regelen. Uitgangspunt van Nederland bij de gesprekken is dat de eisen voor toelating van Nederlanders in de andere landen van het Koninkrijk wederzijds gaan gelden.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Leers: eigen tempo regels immigratie Antillen”

 1. Natuurlijk moet er één immigratie wetgeving voor het Koninkrijk komen, en de cowboys van onze coalitie regering, niet als kleine kinderen meteen uit zo’n overleg weglopen als jullie even je zin niet krijgen. Want voordat je het weet worden er bij jullie afwezigheid dingen afgesproken waar jullie het niet mee eens zijn.

 2. Streep door de rekening van Curacao , Aruba en St. Maarten. Vrij reizen naar Nederland en Europa blijft gewoon mogelijk. Voor vestiging worden een paar eisen gesteld. Europa kent genoeg kansarmen van eigen bodem. Luilekkerland is gewoon wat verder weg, je moet er wat moeite voor doen, verder niets. En Wilders is echt geen Wiels, die met Che Guevara op de achtergrond Zijn Volk ophitst. Wiels moet blij zijn ( in naam van God) , dat het voor “Zijn Volk” moeilijker wordt naar Nederland te vertrekken.

 3. Typisch CDA, alles in hun ‘eigen tempo’. En wat hebben ze daadwerkelijk uitgevoerd aan het eind van de streep? Niks.

  VVD heeft groot gelijk dat ze zelf maar met voorstellen komen. Als je op ‘t CDA moet wachten gaan we nog eens 30 jaar ‘praten’ voordat er iets gebeurt.

 4. Natuurlijk moeten deze regelingen voor alle landen gelden oo voor Curaçao!