• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een punt van de grootste oppositiepartij PAR is vandaag weer geschrapt van de agenda van de Staten. Gisteren gebeurde dit ook, waarop de fractie verontwaardigd de Statenvergadering verliet. De PAR-Statenleden bleven vandaag wel zitten.

Het agendapunt ‘gedrag en uitlatingen van de voorzitter van de Staten van Curaçao, een gevaar voor de democratie van Curacao’ werd weggestemd. FOL-Statenlid Anthony Godett kwam met het voorstel om het punt te verwerpen, omdat hij vindt dat Statenvoorzitter Ivar Asjes en de PAR-fractie hun problemen met elkaar onderling moeten uitvechten. Ook het agendapunt van Asjes werd verworpen.

Democratie
“Het is goed om aan te geven dat ik er geen probleem mee heb dat het parlement besluit om dit punt niet te behandelen, omdat ik op de eerste plaats democratie respecteer”, zei Asjes. Maar PAR-fractieleider Emily de Jongh-Elhage vindt dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen een Statenlid en een Statenvoorzitter. “Een Statenvoorzitter wordt gekozen door zijn collega’s en kan dus op het matje worden geroepen . Een Statenlid wordt gekozen door het volk”, aldus Asjes.

Zwarte bladzijde
Gisteren werd op initiatief van MFK-fractieleider Dean Rozier het punt van de PAR over de Koninkrijksconferentie van de agenda afgehaald. PAR-fractieleider Emily de Jongh-Elhage gaf in een reactie tegenover Versgeperst.com aan dat de minderheid niet mag spreken in de Staten. “Wij hebben volgens de regels de vergadering aangevraagd, maar het blijkt dat een minderheid niet mag praten. Zij beslissen of het wel of niet doorgaat.” De oud-premier sprak zelfs over een ‘zwarte bladzijde in de geschiedenis van Curaçao’. De vergaderingen van het parlement zijn hier terug te zien.

12 reacties op “Agendapunt PAR weer geschrapt”

 1. @Lina, ja ik begrijp dat het frusterend is en pijn doet om zo op je tekortkomingen gewezen te worden, maar probeer nu één keer de oplossing bij jezelf te zoeken en niet weer anderen de schuld te geven. Lukt dit uiteindelijk toch niet, wees dan zo wijs dat te accepteren en dan die eer (alhoewel) aan jezelf te houden.

 2. Als 1 van zijn laatste kunstjes heeft Godett zich de rol van overheidsverzoeningskabouter in het kleuterklasbos toebedeeld, maar vergat dat hij voor de 2de keer de democratie een forse steek toediende. Of hij moet gedacht hebben dat het toch niets meer uitmaakte, omdat de democratie hier toch al op apegapen ligt.

 3. correctie, waarom moet zijn “waarvoor”.

 4. en dan willen deze figuren zoo graag onafhankelijk worden? als je nu al geen goeie eenheid kan vormen, hoe wil je het dan in hemelsnaam doen als je moederziel alleen afgestoten wordt door NL (waarom je zelf hebt gebedeld/gevochten?).

  het wordt dan gewoon krabben in een ton.

  waar is het verstand van de doorsnee curacaoeaar?

 5. @henkie, mooi schoon was het hè. Geen verstopte riolen, prachtige geasfalteerde wegen, straatverlichting die het doet, automobilisten die zich 99,9 % aan de verkeersregels houden, moet ik doorgaan ?

 6. Beste Hollander, van wij hebben de Curaçaoënaars het geleerd? In NL gaat het niet beter aan toe hoor. Het enige is dat iedereen elkaar staande houd door op elkaar te leunen en achter elkaar te schuilen. Hoe dan ook op Curaçao durft men elkaar te confronteren en de waarheid te zeggen. In Nl gebeurt het allemaal achter elkaars rug. Niemand heeft durf en of ruggengraat.

 7. beter dit in de staten dan dat ze allemaal regels verzinnen, waardoor we straks regels hebben die ook in Europa zijn.
  was laatst in Nederland stonden er wel 4 containers om vuil te scheiden bij het huis, rook verbod in het café en restaurant. Toeteren of onnodig lawaai maken 350 euro boete, vuil op de weggooien zelfs een papieren zakdoekje 140 euro boete.
  ik heb liefst dat ze elkaar bezig houden in de staten, dan dat ze zich gaan bemoeien met het land. Dat kost ons nog veel meer, alle die mooie projecten die dan van de grond af komen maar nooit slagen geeft alleen maar dat de OB weer een % stijgt.

 8. Wanneer wordt de vragenlijst van Wiels behandeld mbt benoemingen van MFK?

 9. dit is werkelijk niet te geloven…en het gaat maar door!!

 10. Geweldig dit!! En maar zeiken over het verleden en de rol van de Hollanders. Onderling zijn ze nog veel en veel erger. Absoluut respectoos naar elkaar, een en al wantrouwen. Ze zijn niet eens op weg naar een bananenrepubliek, dat station zijn ze allang gepasseerd. Denk dat ik binnenkort gewoom terugkeer naar Nederland. Ook niet alles, maar beter dan dit eiland.

 11. Philippe, Curacao heeft het imago van een zonnig vakantie eiland. De politiek van dit ministaatje interesseert het buitenland echt niet hoor.

 12. In een volwassen democratie laten de vertegenwoordigers elkaar aan het woord en geven ze repliek. Als dat niet meer kan, dan zijn we inderdaad hard op weg een dictatoriale bananenrepubliek te worden. Denk dat Asjes niet echt een democraat is. Jammer voor het imago van het eiland.