• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – “Het afvoeren van een agendapunt van de oppositie door de coalitie gisteren in de Staten, druist in tegen de morele gezondheid en democratie van ons land”, laat PAIS-partijleider Alex Rosaria weten. De PAIS-voorman noemt dit zelfs ‘black Thursday’.
Rosaria laat zich op Facebook zeer negatief uit over de actie die gisteren plaatsvond in de Staten. Door een stemming die door Ivar Asjes in het leven werd geroepen, werd het agendapunt van de PAR uit de vergadering geschrapt. “Als land moeten we ons beseffen dat de morele gezondheid van de maatschappij geen kwestie kan zijn van ‘de wil van de meerderheid’, maar juist moet worden afgemeten aan de behandeling van minderheden door de meerderheid. Een democratie is meer dan een verkiezingsuitslag.”

Vrijheid
De PAIS-leider hamert erop dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. “Er moet worden beseft dat de regeringspartij van vandaag de oppositie van morgen is en dat we ‘all in this together’ zijn. Politieke tegenstanders zijn opponenten en geen vijanden. Onze jonge democratie kan en zal alleen functioneren als er vrijheid van meningsuiting, tegenspraak, vereniging, vergadering, toegang tot informatie en persvrijheid is”, aldus Rosaria.

5 reacties op “PAIS spreekt van ‘black thursday’”

 1. @Vito, MFK wilde geen regering vormen met de PAR (ondanks wat veel MFK stemmers wilde) vanaf het begin wilde zij met het corrupte zooitje van PS en MAN samenwerken (soort zoekt soort). Daarnaast kunnen we ook vaststellen dat deze zgn sociale regering helemaal niets doet voor de zwakkeren in deze samenleving.. lang leve corruptie en vriendjespolitiek. Alleen de Elite die deze partijen sponseren worden er rijk van.. Benzine en andere producten worden duurder en duurder..

 2. Beste Karel jou stelling is heel interresant daar heb je wel gelijk in. Aan die andere kant kun je ook spreken in de democratie van een Meerderheid van Minderheden. De wijze waarop je als overheid omgaat met minderheden( en ook met de sociaal-economisch zwakkeren), bepaald inderdaad in belangrijke mate de kwaliteit van de democratie en van de samenleving. En daar is de fout van menegeen Curacaose politieke leiders en dat was ook de grootste nalatigheid van PAR in het verleden, men heeft niet achterom gekeken naar de sociaal zwakkeren de kracht van het minderheid in de gemeenschap. Even vergelijken met Nederland hier heeft de VVD en de PVV duidelijk gewonnen en een regering gevormd met een verloren partij de CDA. Op Curacao had de PAR de meerderheid,gewonnen samen met MFK van Schotte maar konden geen regering van meerderheid samenstellen. Dus hebben de minderheid een regering van splinter en minderheden gevormt. Dit is wel een rare gewaarwording. Maar goed het is eenmaal zo.

 3. Ik zou het volk niet adviseren zomaar op Alex Rosario van de PAIS te stemmen. In het verleden is het Curacaovolk zo vaak beduveld door de nieuwe poltyieke partijen die alleen maar wat van de dakken schreeuwen maar puntje bij paaltje allemaal hetzelfde zakenvullers bleken te zijn. Rosario in dit heeft het best gedaan bij de NVP is gebleken goede econoom te zijn naast Zus DE Lannoy. Egenlijk snap ik niet waarom, hoij vertrokken is uit de NVP. Dat geeft mij al een wrange smaak in de mond. NEt als het verleden van Schotte bij de MAN. Waarom is hij niet bij de NVP gebleven of aangesloten bij de PAR. Dit is mijn analyse hoor niemand hoeft met mij eens te zijn hoor. Er is al teveel splinter in onze democratie ons politieke systeem en dat is niet goed voor ons streven naar onafhankelijheid. De Caribische Nederlanders moeten ook eerlijk gaan participeren in het politiek bestel zoals altijd geweest in het Curacaose politiek verleden. Het beste voor Curacao op dit moment is het streven naar een zakenkabinet. Ik hoop nog steeds dat Baas Kooiman alsnog een kans krijgt om zo’n zakenkabinet te formeren. Ik hoop dat ons gezaghebber na de volgende verkiezingen de left heeft om hem als formateur te benoemen. Laten wij het liedje van Bob Marley nooit vergeten “United we stand devided we fall”. zo is dat en niet anders. De volgende kabinet moet het meer partijen systeem afschaffen afbouwen tot een 4 partijen systeem. Wij moeten zoetjes overgaan tot een Republiekijnse Poltieksysteem een dat zie ik als het beste systeem voor Curacao. Ik wil graag van anderen horen of beter ideeen zijn dan dit. Laten wij opbouwend aan het werk gaan om goede ideeen te ventileren voor de toekomst. Voor de rest geef ik Alex gelijk dat het een Black Thurday is in de Curacaose politiek van de nieuwe generatie politieke leiders. Dit is geen democratie meer dit is puur diktatuur. Dit is funest voor ons politiek bestel.

 4. Laten we de volgende verkiezingen massaal stemmen op PAIS. Ik stemde tot dusver PAR (en een enkele keer PNP), niet omdat ik deze partij zo goed vond maar omdat MFK, PS en FOL ondanks soms goede punten in hun partijprogramma’s volstrekt ongeloofwaardig waren.
  Volstrekt ongeloofwaardig door corruptie (met veroordelingen voor FOL’s Godett, Komproe en Salas), leugens (Constantia, MFK, veroordeeld voor meineed en betrapt op het vervalsen van een HBO diploma) of gebrek aan intelligentie (Schotte, de enige ministerpresident ter wereld zonder diploma’s en bovendien betrapt op diverse fraudes, waaronder verzekeringsfraude). Tel daarbij op de partijfinanciering door criminelen (dos Santos, MFK) en nepotisme (de hele familie Schotte is ergens benoemd tot commissaris) en je verlaagt jezelf tot het niveau van Stella van Rijn door achter deze partijen te gaan staan.

  Ik ben niet enthousiast over de PAR, maar door niet corrupt te zijn steken ze al boven de andere partijen uit.

  Daarom hoop ik van harte dat PAIS het alternatief kan zijn, zoals ik dat in het verleden ook hoopte van Forza Korsou die echter net zo snel uit de politiek verdwenen is als dat ze erin gekomen is.

 5. Uit “Twee Curacaose Meesters” (Wolf Legal Publishers, 2011, blz. 97): “Mijn conclusie is dat er onvoldoende breed begrip is voor het feit dat het in een democratie eigenlijk niet gaat over meerderheden, maar over minderheden. Dat het in een democratie eigenlijk gaat om minderheden, blijkt overigens al uit het feit dat veelal de meerderheid zelf (de coalitie) is samengesteld uit minderheden. Dat gegeven alleen al noopt tot verantwoordelijkheid, bezonnenheid en tolerantie. De wijze waarop je als overheid omgaat met minderheden (en ook met de sociaal-economisch zwakkeren), bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van de democratie en van de samenleving.”