• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte realiseert zich na zijn bezoek aan het Landen en Gebied Overzee-Europa (LGO-EU) Forum in Brussel dat de problemen op Curaçao in verhouding met Europa wel meevallen. Dat zei de premier gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad.

Schotte gaf aan dat het forum de problemen van Curaçao in verhouding met de rest van wereld in perspectief heeft gezet. “In Frans Polynesië heeft Frankrijk in het verleden kernproeven uitgevoerd en dat nuclaire afval in de zee gedumpt. Dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor de hele wereld”, aldus Schotte.

Bijeenkomst
Verder gaf de premier aan dat er binnenkort een Caribisch LGO platform zal worden samengesteld. In april moet de eerste bijeenkomst georganiseerd worden met landen uit het Caribisch gebied. Schotte heeft voorgesteld om deze vergadering met regeringsleiders uit de regio te houden op Curaçao. Daarnaast gaf de premier aan dat Curaçao waarschijnlijk in maart 11,25 miljoen euro krijgt van de European Development Funds, als de financieringsovereenkomst wordt goedgekeurd. Dit geld gaat naar het Plan Nashonal pa Desaroyá di Bario.

23 reacties op “‘Problemen Curaçao vallen wel mee’”

 1. @judy, basora zou gewoon in de soepketel van zijn buurstam zijn verdwenen. Dus niets spectaculairs.

 2. @Basora, zo ken ik de Curaçaoenaar weer , ikke ikke ikke en de rest kan stikke.

 3. Ik zou zeggen als Nederland nog tien miljard op de rekening van de eilanden Aruba, Curaçao, Bonaire, St. Maarten St. Eustatius en Saba zouden storten kunnen we verder praten. Immers Nederland heeft een deel van de schulden van de eilanden betaald. Aruba niet bij geteld ga eerst onderzoeken voordat je klakkeloos wat zegt. Dat armzalig ontwikkeling hulp die de Nederlandse eilanden vroeger kregen stelt niks voor. De Nederlandse regering heeft miljoenen aan het Oostblok landen Afrikaanse landen en Zuid- Amerikaanse landen, ze moeten eerst in het Nederlandse koninkrijk beginnen met het spelen van Sinterklaas, daarna mag de andere landen wat krijgen van wat overblijft in de pot. Zorg eerst voor de leden van je eigen huis.

 4. Kijk Gerrit dat de problemen op Curaçao in verhouding met Europa wel meevallen moet je eens aan die kinderen gaan uitleggen die van de honger niet eens naar school gaan. Ik denk dat ze je terug manderen naar waar je vandaan komt.

 5. @ Basora: ben benieuwd waar jij zou wonen als de Nederlanders destijds Curacao niet hadden gekolonialiseerd…. haha…

 6. Schotte zit altijd in het buitenland en weet dus niet wat er op Curacao gebeuerd. zelfs tijdens THomas zat meneer in Dominicaanse Republiek

 7. Ja hoor, het valt wel mee. “Directeurenjacht gaat door: Directeur BZV opzij gezet. Oogarts Ali Abdala, klant van BZV, is voorzitter van het bestuur BZV. Dus vrije toegang om de eigen medisch belangen te behartigen.”

 8. die zit echt met z’n hersens in smurfenland!

  Vader Abraham Smurfenlied – YouTube

  ► 2:54► 2:54

  www.youtube.com/watch?v=Hon6rSejsFE

  20 feb 2008 – 3 min – Geüpload door paulusje12
  Vader Abraham Smurfenlied Opname 17-04-1983. … You need Adobe Flash

 9. @Jerrel & Churandi:

  10000000000000000000000 % mee eens.
  Schotte leeft continu in de “roze” wolken en zou eens wat meer tripjes langs zijn ambtenaren en dossiers moeten maken ipv de happy traveller uit te hangen!
  @Schotte: “get real & wake up” het is nog NOOOOOOOOOOOIT zo slecht gegaan als onder deze onnozele regeerders met dictatoriale neigingen !!!!!!!!!!!!!!!

 10. Wanneer kunnen we een financieel jaarrapport krijgen van deze regering? Ik ben bang dat we weer miljarden schulden hebben

 11. Wat zullen we straks als erfenis van deze regering krijgen en dat kunnen we niet beneficiair aanvaarden.

 12. @ Churandi

  Nog een kleine aanvulling:
  Rechterlijke uitspraken die niet uitgevoerd worden, dronken minister Jacinta Constantia in de toiletten bij Iguanacefé, brieven die door deze charlatan wel/niet verstuurd worden, verhogen van de eigen dagvergoedingen, eigen posities veiligstellen enz. enz. enz.

  Je wordt er toch knettergek van als je dit allemaal de revue laat passeren.

 13. Het valt mee:
  politieke benoemingen, criminelen in de regering, wegen, isla, UNA, Veiligheidsdienst, KTK, CPA, innen wegenbelasting, criminaliteit, armoede, verhoging pensioenleeftijd, democratisch gedrag in de Staten, zal ik nog even doorgaan….

  HET GAAT GEWELDIG OP CURACAO!!!! Het hele jaar carnaval(voor de leden van de regering en de staten).

 14. @basora, onder welke steen woon jij? Nederland heeft al jullie schulden overgenomen en tevens betalen zij nog veel projecten via usaona etc.

 15. Meneer Schotte laat maar weer eens zien volledig ongeschikt te zijn voor zijn functie. Hoe kun je roepen dat ‘het wel meevalt’ met Curacao? Totale minachting naar je eigen eiland en volk toe.

 16. Basora: nederland heeft al bijna alle schulden van Curacao overgenomen! Lees je sinds vandaag de krant?

  Natuurlijk valt het op Curacao wel mee…..de armen worden armer en de kloof met de rijken steeds groter door de OB en belastingschijven van de inkomens.

 17. Nederland hoort ook onze schulden te betalen, al willen ze dat niet. Ze willen toch duidelijkheid van bestuur op de vroeger Nederlandse Antillen. Zonder geld is er geen duidelijkheid van bestuur. Laat Nederland lekker onze schulden betalen, tenminste dat kunnen ze doen. Want aan Griekenland heeft Nederland miljarden geleend, geld die nooit terugkomt. Laten wij ook lekker profiteren van de Nederlandse Sinterklaas land. Had je niet de eilanden moeten kolonialiseren. Koek van eigen deeg.

 18. @Henk:

  een volk kiest zijn “lijders”.

  de intelligentie van een volk bepaalt in welke mate ze welvarend zullen zijn.

 19. “Daarnaast gaf de premier aan dat Curaçao waarschijnlijk in maart 11,25 miljoen euro krijgt van de European Development Funds, als de financieringsovereenkomst wordt goedgekeurd. Dit geld gaat naar het Plan Nashonal pa Desaroyá di Bario.”

  en als jullie onafhankelijk zijn, dan krijgen jullie niets. van waar zullen jullie dat geld dan vandaan halen?

  rara?

 20. Inderdaad valt het mee op Curacao.. Nederland heeft mooi de schulden van Curacao betaald!!

 21. Het valt wel mee… natuurlijk valt het wel mee als je zelden op het eiland bent, over de hele wereld in 5 sterren hotels verblijft waar je ontbijt, lunch, diner en borrel aangereikt worden. De enige die Schotte de hele dag ziet is Stella van Rijn, en die geniet ook in volle teugen van het potverteren van belastinggeld.

  Laat Schotte eens de wijken in gaan in plaats van steeds de wijk te nemen. Deze man, niet gehinderd door enige diplomas en met diverse fraudes achter zijn naam, maakt het eiland ten schande en het volk dat op hem gestemd heeft belachelijk.

 22. Zonder gene, zeggen dat de problemen meevallen, maar wel je hand op houden bij Europa. Waar is de trots gebleven? Laten we onze eigen zaken regelen. `there is no free lunch`• Geld ontvangen impliceert in Europa ook verantwoording afleggen. Krijgen we op Curacao weer neo koloniale pottenkijkers, die niets van onze cultuur snappen.. Wiels, kom in actie! Staten, hou het tegen! Hoewel, geld is geld…?

 23. Natuurlijk valt het wel mee,zolang hij en zijn mededaders hun zakken kunnen vullen met dit waanzinnige beleid waar totaal geen controle meer over is omdat de oppositie mond dood word gemaakt.En het zal hem een worst zijn dat de bevolking straks de tering naar de nering meot staan.Dag Schotte waneer rot je op met je rovers bende..het valt mee dat hij deze vergadering op Curaçau wil houden en niet in rusland of zo want daar is hij nog niet geweest maar dat zal eerdaags wel gebeuren,maar buiten dat om deze landen uitnodigen kost ook klauwen vol geld, ik zou zegen schotte doe je best dan doen wij de bevolking binnen de kortst mogelijke tijd de REST.OPSTAN OPSTAND