• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en vertegenwoordigers van Air Berlin hebben besloten de samenwerking tussen Curaçao en Air Berlin voort te zetten. De partijen hebben de mogelijkheid voor meer routes vanuit andere Europese bestemmingen besproken.

Vanaf de eerste vlucht van Air Berlin in November, waren de vliegtuigen volgeladen met Europese toeristen, voornamelijk uit Duitsland. Hierop besloot Air Berlin om de overeenkomst met Curaçao te verlengen met zes maanden.

Meer routes
De minister en de vertegenwoordigers zijn aan het kijken om meer routes vanuit Europa naar Curaçao beschikbaar te stellen. “Het is tijd om te kapitaliseren bij de situatie waar alle deuren openstaan”, laat Lars de Brabander weten, vertegenwoordiger van Air Berlin op Curaçao. Tijdens de vergadering is ook gesproken over aanpassing van het huidige schema naar één die nog gunstiger is, hetzij met een toename van vluchten per week of met een verbinding tussen Curaçao, Düsseldorf en andere Europese landen.

Toeristenmarkt
Met de verbinding vanuit Düsseldorf, is Curaçao gepositioneerd op een markt van 86 miljoen mogelijke toeristen. Volgens Hakim kan Curaçao kapitaliseren op meer mogelijkheden in de regio om zo de economische impact te verhogen.

19 reacties op “‘Meer routes richting Curaçao’”

 1. Meer betaalde lege stoelen door Curacao? Hoeveel lege stoelen worden eigenlijk door Curaçao zelf betaald? Dat willen we graag weten…
  Vertel het hele verhaal en niet alleen het positieve.

 2. Dus geen extra vlucht.. net zoals continental en Gol. alleen met stoelen garantie willen ze vliegen. Met Air berlin kan je afvragen wat het echt oplevert want zijn voornamelijk Anties die dit gebruiken om naar curacao te gaan. weer een falend beleid van regering Schotte!

 3. @jan, hij zorgt jnderdaad dat hij zijn pastechi krijgt! dat waren zijn woorden en nu ook zijn daden! en dan hebben we het niet over de schulden die hij heeft..

 4. Voorlopig is de prijs vanuit Dusseldorf duurder dan met de KLM.

 5. Men kan van alles zeggen of Hakim, maar hij is echt een man daden en resultaten. Ik denk dat ik fan van MFK ga worden.

 6. mooi voor Curacao, de Duitsers eisen wel wat meer service als tourist……kijken ook naar meer quality…

 7. @Line, je moet wel sense praten.. en geen fantast zijn!

 8. Misshien wel een idee voor Hakim om Norwegian.Air te benaderen voor directe vluchten uit Holland naar Curacao. Er zijn 222 Airbussen besteld bij Boeing om de grootste prijsvechter te worden met goedkope Continentale vluchten op Europa. Misschien kan hij kontakten leggen met norwegian.com om te kijken naar mogelijkheden. Ik heb het idee dat vluchten uit Dusseldorg toch erg vermoeiend zijn nar Curacao.

 9. Hoop dat Hakim toch eens gaat aandringen op een onderzoek, zodat hij kan aantonen zijn belastingen te hebben betaald, niet met zijn apotheek te hebben gefraudeerd en niet gelieerd is aan Hezbollah. Het blijft anders aan hem kleven.

 10. Omdat KLM zoals altij niet wil luisteren,

 11. Wat lastig Henk. Hetzelfde gevoel dat de Afrikanen hebben iedere keer dat zij het woord Apartheid” horen of een vliegtuig uit NL of Belgie. Go figure…………………..

 12. @Henk: Heb ik niet zo ervaren….of wellicht dat u uw eigen angst projecteert.

 13. Als dit ook met stoel garantie is dan weet ik al hoe de vork in de steel zit> IK denk dat Hakkie binnen een jaar zijn belasting schuld terug heeft verdiend als minister vliegtuig$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

 14. wat moeten zij doen als een nederlander langs komt hun kinderen aann de ketting leggen?

 15. Ben benieuwd wat dit kost.

 16. hoop echt dat het gaat lukken,Ben met de 2de vlucht meegegaan, alleen maar lof.

 17. Goede zet. Je ziet KLM de prijzen verlagen dus alleen maar goed als er nog een paar passagiers hier landen.

 18. Waarom praat men ook niet met de KLM?

 19. Goed dat Air Berlin doorgaat met hun vluchten op Curacao. Was even bang dat door het wangedrag van enkele Antillianen tijdens deze vluchten Air Berlin zou overwegen te stoppen. Op de airport van Dusseldorf houdt menige reiziger zijn tas wat strakker vast als een Antilliaanse Air Berlin reiziger voorbij loopt.