• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een groep jongeren heeft gisteren spullen en meubilair vernield in de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) op Bonaire. Ze waren het niet eens met een verbouwing van hun afdeling en weigerden hun cel in te gaan. Er zijn maatregelen genomen tegen de jongeren.

De jeugdafdeling van JICN heeft op dit moment vijf meerpersoonscellen voor gedetineerden tussen de 18 en 24 jaar oud. Elke cel kan drie jongeren huisvesten, wat betekend dat er in totaal ruimte is voor vijftien gedetineerden.

Oneens
Omdat er nu maar zeven jongeren op de afdeling verblijven, heeft de directie van JICN besloten een deel van de cellen ook beschikbaar te maken voor vrouwelijke gedetineerden. Hiervoor worden twee cellen omgebouwd. De jongeren die er nu zitten hebben aangegeven het niet eens te zijn met dit besluit, omdat ze hierdoor minder ruimte ter beschikking hebben.

Controle
De gedetineerden weigerden gisteren om 16.00 uur hun cel in te gaan en hebben spullen en meubilair vernield. Met behulp van het interne bijstand team en de politie is de situatie onder controle gebracht. Tegen de jongens zijn disciplinaire maatregelen genomen. Ook wordt de schade op de groep verhaald.

3 reacties op “Gedetineerden vernielen spullen”

  1. Door de spullen te vernielen moeten ze misschien wel langer in een ruimte..

  2. Door de spullen te vernielen hebben ze wel weer meer ruimte.

  3. Misschien kan Kasuari hier nog eens zijn mening ventileren over de de elders op dit medium bediscussieerde doodstraf.