CURAÇAO – Jacinta Constancia, minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, heeft in het Tula museum het startsein gegeven voor het project ‘Bona Tera’. Constancia heeft aan acht landbouwers die deel uitmaken van het project een contract overhandigd.

De landbouwers hebben hiermee een stuk grond  van ongeveer 252 vierkante meter gekregen om te beplanten. Het Tula museum zorgt voor een besproeiing systeem, water en gereedschap.

Sociale landbouw
Het project maakt deel uit van de filosofie genaamd sociale landbouw. Dit betekent dat er niet alleen naar het economische aspect van landbouw wordt gekeken, maar ook naar de samenwerking, delen met anderen, anderen ondersteunen en kennis overdragen. De landbouwers hebben zich daarom met het contract vastgelegd om te helpen met het geven van algemene informatie aan anderen.

Kinderen
De aandacht gaat in het bijzonder uit naar kinderen, om informatie aan hen te geven over hoe belangrijk het is om te zorgen voor onze eigen voeding. Tijdens het programma heeft Constancia enkele zaden gezaaid in de kas van het Tula museum. Deze kas staat ook ter beschikking van de landbouwers.

1 reactie op “Project ‘Bona Tera’ van start”

  1. De minister van volksgezondheid deelt terreinen uit. Wat klopt hier niet?