• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wereld staat zaterdag stil bij de ziekte kanker. De internationale organisatie Union for International Cancer Control heeft deze dag uitgeroepen tot Wereld Kanker Dag. Op deze dag voeren organisaties in hun land informatiecampagnes over preventie en bewustwording van de ziekte.

Het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF) organiseert zaterdag in samenwerking met Sokudi en Unidat di Bario di Kòrsou een gezondheidsdag waar informatie zal worden gegeven over de verschillende soorten kanker. Tevens wordt er ook aandacht besteedt aan suikerziekte. Sokudi gaat controles uitvoeren op suiker, gewicht en bloeddruk.

Voorlichting
Op de gezondheidsdag zal ook Fundashon Rosa aanwezig zijn, de patiëntenorganisatie van mensen met een stoma. De commissie Rosea die zich inzet voor een samenleving zonder rook, gaat op deze dag voorlichting geven omdat roken een grote oorzaak is van kanker.

Stands
Er zullen verschillende stands zijn met producten, er worden lezingen gehouden door diverse specialisten, muziek, beweging en gezond eten. De gezondheidsdag wordt zaterdag in het Leyba Park gehouden en is van 09.00 tot 15.00 uur.

Heilige mis
Daarnaast organiseert het PWF zaterdagavond een heilige mis in de San Dominico Kerk in Montaña voor iedereen die aan de ziekte lijdt. Tevens is de heilige mis open voor familie, vrienden en kennissen van zieken. De dienst wordt geleid door pastoor Raul en koor Guadalupana is ook aanwezig om haar muzikale klanken te laten horen. De mis start om 19.00 uur.

www.versgeperst.com