• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Werknemers van de overheidsdienst Publieke Zaken (Kranshi) zijn vanochtend richting Fort Amsterdam gegaan om een gesprek te eisen met minister Carlos Monk (Bestuur). De werknemers hebben gisteren het werk neergelegd omdat zij weigeren onder diensthoofd Harold Daal te werken.

Zowel Daal als de groep ontrevreden werknemers heeft tot op heden nog geen officieel bericht ontvangen van Monk. Reden genoeg voor de werknemers om op Monk af te stappen.

Verzoek
De groep werd door Monk en premier Gerrit Schotte te woord gestaan. Monk verzocht de werknemers vanochtend om weer aan het werk te gaan zodat de regering zich kan buigen over deze zaak. Twee personeelsleden die vandaag op het werk kwamen nadat zij ziek waren geweest, pakte het werk op.

Onvoorstelbaar
Volgens Magali Jacoba van de PAR is het onvoorstelbaar dat Monk weigert zijn verantwoordelijkheid te dragen.”Het is onvoorstelbaar dat een politiek leider, die Kabinet Schotte opstookt tegen de rechtbank en publiekelijk toegeeft dat hij zorgt om niet te voldoen aan de beslissing van de rechter.”

Bananenrepubliek
Jacoba vindt dat Schotte zijn verantwoordelijkheid moet nemen en samen met zijn regering moet ingrijpen. “Het kan niet zo zijn dat bewust aan de bevolking wordt aangegeven dat beslissingen van de rechtbank niet hoeven te worden geaccepteerd. En dat er met ons justitieel systeem wordt bespot. Nu wordt Curaçao echt een bananenrepubliek”, aldus de PAR-Statenlid.

Verkeerde keelgat
Een deel van de werknemers is het oneens over de manier waarop Daal met zijn personeel omgaat. De diensthoofd werd vorig jaar op non-actief gezet door Monk maar keerde gisteren weer terug naar Kranshi. Dit schoot bij de werknemers in het verkeerde keelgat waarop zij het werk neerlegde en het gebouw verlieten. Door de staking kon het personeel van Kranshi niet alle diensten en producten aanbieden. Het was alleen mogelijk om een noodpaspoort af te halen.

10 reacties op “Werknemers Kranshi eisen gesprek met Monk”

 1. De onvermijdelijke Terry Hernandez, een copie van Anthony ‘u vraagt wij draaien’ Cijntje is gevraagd om een audit bij Kraanshi uit te voeren. Dit ondanks het feit dat de rechter meerdere malen de vloer heeft aangeveegd met de rapporten van Terry Hernandez die zelf trouwens ook een twijfelachtig arbeidsverleden heeft met een beeindiging van een dienstverband waaraan de geur van fraude hing. Maar dat is met een MFK/PS regering natuurlijk alleen maar een pluspunt.

 2. Zat bij de klagende werknemers ook zijn dushi bij? De dame die de reden was voor de scheiding?

 3. Staken (lees werkweigering) is altijd het eerste middel op Curacao waar men naar grijpt om maar weer eens niets te hoeven doen. Staande voet ontslag voor dit soort typetjes.

 4. Ondanks alle horror verhalen over Kraanchi heb ik er geen slechte ervaringen. Paspoort verlengen ging keurig op afspraak met een korte wachttijd, en op de dag van ophalen was de wachttijd zonder afspraak ook gering.

  De service was niet al te vriendelijk, maar goed we weten dat de Curacaoenaar achteraan stond toen de Heer de vriendelijkheid uitdeelde. De dame van bentana di informashon was daarentegen aan de telefoon wel erg vriendelijk.

  Pluimpje voor Kraanchi dus. Wanneer je wat te lezen meebrengt (of je Blackberry natuurlijk) is het in Kraanchi ook bij langere wachttijden best uit te houden.

 5. Ik denk eerder dat ze boos zijn omdat Daal de boevenbende (waar zij waarschijnlijk ook toe behoorden maar niet zijn gepakt) heeft opgeruimd. Werkweigering/anarchie moet met ontslag “beloond” worden en er zijn genoeg kundige eilandskinderen op en buiten Curacao, die hun plaatsen kunnen innemen. Twee vliegen in 1 klap.

 6. LOL

 7. Mevr. Magali Jacoba heeft gelijk, het stelselmatig naast je neerleggen van uitspraken van de rechterlijke macht leidt tot meer dan men kan overzien, het wordt een cultuur van: Hier kan alles en veroordelingen doen er niet toe, dit is een gevaarlijk hellend vlak.

 8. Zou het toeval kunnen zijn, dat de werkweigerende personen herkend zijn op een partijbijeenkomst van de PS?

 9. nu pas hoor ik wat van die par-boys

 10. De regering moet gewoon de rechtelijke uitspraak respecteren, trouwens ook de werknemers bij Kranshi.
  Als het de aanwezigheid van dhr. Daal niet aanstaat of bevalt nemen ze toch gewoon ontslag.
  Als ze niet aan het werk willen is dat een prachtige reden om ze te ontslaan.

  Met onwillige honden is het slecht hazen vangen. Er zijn werklozen genoeg op Curacao. Die kunnen zo de werkzaamheden overnemen en misschien zijn deze mensen ook nog een stuk vriendelijker. Dat zou een hele verademing zijn. Kortom een winst-winst situatie.