• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, had vandaag een bijeenkomst met Fai Rodriguez, Virgilio Trinidad en Nayron Laker namens het bestuur van de Stichting in Beweging. Ook de directeur van de stichting, Robert Candeleria, was aanwezig.

Het bestuur uitte haar bezorgdheid namens een paar Curaçaoënaars in Nederland, die hen onlangs benaderd hebben in verband met het ouderdomspensioen. Dit pensioen ontvangen zij via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) van Curaçao.

Te laat
Volgens het bestuur worden de pensioenbetalingen te laat uitgekeerd, en zijn er problemen rondom fiscale inhoudingen in Nederland. Osepa liet weten dat zijn organisatie niet betrokken is bij de uitbetaling van deze pensioenen. Wel zullen de ingebrachte argumenten zeker onder aandacht gebracht worden van de betreffende instantie.

4 reacties op “Stichting op bezoek bij Sheldry Osepa”

 1. Ja, zo werkt dat, als je een uitkering uit gemeenschapsgeld krijgt en is ook begrijpelijk. Voor niemand is een uitkering een vetpot en het vereist meestal kunstgrepen om het hoofd boven water te houden en de tering naar de nering te zetten zonder schulden te maken.

 2. Het betreft hier een aanvullende voorziening.
  Wie tussen de 60 en 65 is in Nederland wordt aangevuld met een wwb uitkering, dus pensioentje uit Curacao wordt gekort op het bestaansminimum.
  Inderdaad, geen vette pot.

 3. Het was op zich een belangrijk gesprek gisteren met de Gevolmachtigde Minister.
  De directeur heeft zijn best gedaan om voorwerk te doen voor het echte gesprek van start ging, in de vorm van inventariseren van punten opdat de inhoud niet zal vergaan in onduidelijkheden en stress van het moment van ontmoeting.

  Dringend werd verzocht om de zaak op integrale wijze aandacht te geven:
  aspecten van voorlichting van gepensioneerden die in Nederland zitten en aanspraak maken of gaan maken op hun pensioen uitbetalingen vanuit Curaçao.
  Garanties dat hun pensioen gegarandeerd en op tijd uitbetaald zal kunnen worden in de toekomst
  Dat door fiscale professionals onderzocht kan worden waardoor het komt dat velen dubbele betalingen moeten doen, doordat hun pensioen ook dubbel wordt belast.
  Dat er ook duidelijkheid moet komen en dat ook duidelijk over dient te worden geïnformeerd waarom bleek dat door bepaalde rare toepassing van inkomsten-nivellering, ook in Nederland gekort werd op de “dertiende maand” in de vorm van vakantie uitbetalingen van pensioen vanuit Curaçao.

  Sociale, culturele en economische isolement dient aangepakt te worden in Nederland.
  Dat zaken voor wat betreft arbeidstoeleiding en sociale activering, preventieve voorlichting voor wat betreft gezondheid ook van belang zijn om inhoud (productieve activiteiten) voor te organiseren en over te informeren richting deze gepensioneerden die in Nederland aan de kant worden gezet tussen de leeftijd van 60 en 65 in Nederland.

  Het dreigt weer fout te gaan in februari 2012

  Helaas werden wij vandaag (donderdag 2 februari) weer plat gebeld in verband met het weer te laat zijn van de pensioen uitbetalingen vanuit Curaçao. Wij houden ons hart vast, daar wij al maanden meeleven en doen wat wij kunnen doen om hun leed te verzachten, welke amper lukt, het zijn en blijven breekbare zielen die steun nodig hebben welke nooit genoeg is.Onze advies over de dringende vraag om een onderzoek en duidelijkheid naar de gepensioneerden toe.Garantie welke de minster gisteren ook niet kon geven, of dat het een financieel probleem is of van technische aard in verband met het gapend vertrouwensbreuk tussen verzekeringen en bankinstellingen. Blijk dat er meer aan de hand is; daar wij ook aangegeven hebben dat wij met klem aangeven dat het kwaliteitsbeheersing van dienstenniveau’s (SLA’s, {intern en extern} gekoppeld aan configuratiebeheer, risico-management, financieel beheer, functioneel beheer en informatie beheer) van zo’n organisatie waar de overheid namens de burgers voor verantwoordelijk is dringend onder de loep genomen dient te worden voor betere dienstverlening en gewaarborgd vertrouwen.

  Wij blijven doen wat wij kunnen doen vanuit Stichting in beweging in Nederland.

  En wij hebben hoop op beterschap, want wij geloven in de kracht in respect voor ouderen.
  Aan kunnen we halen dat het bezoek via verschillende media bekend werd gemaakt: ”
  DEN HAAG, Netherlands – De Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de heer Sheldry Osepa, was vandaag in gesprek met de heren Fai Rodriguez, Virgilio Trinidad en Nayron Laker namens het bestuur van de Stichting in Beweging. De bijeenkomst werd tevens bijgewoond door directeur Robert Candelaria.
  Het bestuur uitte haar bezorgdheid namens enkele Curaçaoënaars in Nederland die hen onlangs benaderd hebben i.v.m. het ouderdomspensioen dat zij ontvangen via de Sociale Verzekeringsbank uit Curaçao. Volgens het bestuur worden de pensioenbetalingen te laat aan de betrokkenen uitgekeerd en zijn er problemen rondom fiscale inhoudingen in Nederland. Gevolmachtigde Minister Osepa lichtte toe dat zijn organisatie niet betrokken is bij de uitbetaling van deze pensioenen, maar dat de ingebrachte argumenten zeer zeker onder de aandacht gebracht zullen worden van de betreffende instanties te Willemstad.” (http://news.caribseek.com/ – http://nostisia.com/nieuws-uit-nederland/81-europe/5337-stichting-in-beweging-op-bezoek-bij-minister-osepa-.html) ” CURAÇAO – De gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, had vandaag een bijeenkomst met Fai Rodriguez, Virgilio Trinidad en Nayron Laker namens het bestuur van de Stichting in Beweging. Ook de directeur van de stichting, Robert Candeleria, was aanwezig.
  Het bestuur uitte haar bezorgdheid namens een paar Curaçaoënaars in Nederland, die hen onlangs benaderd hebben in verband met het ouderdomspensioen. Dit pensioen ontvangen zij via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) van Curaçao.
  Te laatVolgens het bestuur worden de pensioenbetalingen te laat uitgekeerd, en zijn er problemen rondom fiscale inhoudingen in Nederland. Osepa liet weten dat zijn organisatie niet betrokken is bij de uitbetaling van deze pensioenen. Wel zullen de ingebrachte argumenten zeker onder aandacht gebracht worden van de betreffende instantie.” (https://www.versgeperst.com/nieuws/139425/stiching-op-bezoek-bij-sheldry-osepa.html)

 4. Nou aan zo’n antwoord heb je noal veel,je kan ook niet anders verwachten van iemand die op een post zit waar hij helemaal niet hoort te zitten,en wat bereft dat pensioen uit Curacao hebben jullie dat dan nodig jullie ontvangen toch vette Eurotjes.het pensioen uit de voormalige Antillen kan nooit veel zijn daar kan je in Nederland nog geen 2 weken mee rond komen of betreft het hier dubbele uitkeringen! ik zal eens een E-mail naar de sociale diensten sturen in Nederland dat hier meer naar gekeken moet worden, doen wij net zo als Wiels wat hij met die makamba doet op Curacao.