• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) en Ben Droste, directeur van Space Expedition Curaçao (SXC), zullen beginnen met het verloten van ruimtetickets onder toeristen. Ook zal er een tentoonstelling worden gecreëerd van het ruimteschip in het centrum van de stad.

Gistermiddag heeft El Hakim om tafel gezeten met Droste, Harry van Hulten van SXC en Rudy Sprock van Curaçao Airport Holding (CAP). Zij besproken te voortgang en ontwikkeling van SXC.

Expositie
Tijdens de Miljonairs Fair die in december in Amsterdam werd gehouden, was de expositie van het ruimteschip van SXC een groot succes. Dit ruimteschip zal op voorstel van El Hakim ook gebruikt worden voor de vaste tentoonstelling in de binnenstad van Willemstad. Bij deze attractie kan SXC beginnen met het verloten van enkele tickets aan toeristen. El Hakim ziet een mogelijkheid om dit te gebruiken als marketingmiddel voor Curaçao.

Steun
Om een voortgang zonder vertraging te verzekeren, geeft El Hakim steun, hulp en faciliteiten wat betreft de wetgeving voor het project. Volgens Droste zorgt dit ervoor dat alles volgens schema verloopt. Tijdens de vergadering tussen El Hakim en Droste is ook de uitbreiding van marketing van SXC in de markten als Latijns-Amerika, Midden-Oosten en Europa besproken. SXC zal actief beginnen met een toer in landen die nu economisch in de lift zitten, zoals Brazilië.

Training
De eerste testvlucht van SXC is gepland voor 2013. Tussen nu en 2014 zal SXC beginnen met het geven van trainingen wereldwijd om alvast de toeristen die een ruimteticket hebben gekocht voor te bereiden. Ook zal SXC een open dag houden voor lokale bezoekers. Eind maart zal dit evenement toegankelijk zijn voor 10.000 bezoekers.

6 reacties op “Curaçao verloot ruimtetickets onder toeristen”

 1. Ik ken wel een paar ministers die een bredere kijk op de wereld moeten krijgen.

 2. Wat about een paar van deze tickets verloten aan lokale mensen? Of mogen die alleen genieten van de uitstoot en extra geluid dat dit geheel met zcih mee zal brengen?

 3. Het zou me niets verbazen dat diegene die al een ticket hebben gekocht straks kunnem fluiten naar hun geld…… 2013 is om de hoek en volgens mij hebben er alleen maar meetings platsgevonden en voor de rest niets concreets.

  Een tweetal die hen zijn voorgegaan en ook op de miljonairs fair hebben gestaan:
  Easy life
  Palm Invest

  Have fun 😉

 4. Reken er maar op dat de familie’s en vrienden die uit Nederland op vakantie komen van onze regering met deze loten er van door gaan,zie niet zo snel een Haitiaan ect zo’n lotje winnen,oh mischien wel een Colubiaan dat is ook een beetje familie van Monky en Schotte,Cooper,Nelson ect ect .

 5. Van Speyk zei ooit: “Dan maar liever de lucht in” en blies zijn schip op.

 6. Ach ja, het eiland gaat aan ruzie, roddel, verdachtmakingen en staatsterrorisme onder. Onze luchtvaartdienst zit in categroie 2, het vliegveld zelf is zo lek als een mandje en stort in. En wij geloven nog in dit sprookje?? Shonnan, bai flit ku bo raket!