CURAÇAO – Het ‘recruitment’ evenement Flinx Recruitment Expo Dutch-Caribbean 2012 (FRED) vindt 17 tot en met 20 mei plaats in Rotterdam. Met dit evenement dat betrekking heeft tot Curaçao, Aruba en de eilanden van Caribisch Nederland willen ze professionele eilandskinderen in het buitenland werven.

De directie hoopt er voor te zorgen dat de eilandskinderen na hun studie terug komen naar hun geboorte eilanden.

Activiteiten
Tijdens het evenement kunnen bedrijven profiteren van de verschillende activiteiten die plaatsvinden. Op 17 mei vind de ‘Company Dinner’ plaats, die vertegenwoordigers van bedrijven in gelegenheid brengen om in contact te komen met jonge talenten. De ‘Job Fair’ vind plaats op 19 mei. Hier zullen de bedrijven bezoekers van informatie voorzien. Tevens zijn er workshops, een symposium en verschillende activiteiten voor bezoekers.

Aanmelden
Bedrijven en andere organisaties die interesse hebben in deelname aan FRED 2012 kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar fred@flinx.biz. De deadline voor aanmelding is 17 februari. Tot nu toe hebben meer dan twintig bedrijven hun deelname aan FRED 2012 toegezegd.De directie hoopt dat meer dan vijftig bedrijven zich aanmelden voor het evenement.

5 reacties op “Eilandskinderen werven in het buitenland”

  1. @Marie, Maar dan moeten er wel banen voor ze zijn!

  2. Er zitten genoeg hoog opgeleide eilandskinderen hier te springen om een baan!!!

  3. Er zijn een handjevol eilandskinderen met een ideaal om naar Curacao terug te keren. Die kunnen aan een baan geholpen worden zoals bij Kranshi waar ongeveer 10 plaatsen moeten ingevuld gaan worden. De werkende eilandskinderen in Nederland komen hun bed niet uit voor het salaris, dat ze op Curacao kunnen verdienen. Het gebeurt immers alleen bij politici en hun familie en vrienden, die gezien hun opleiding, strafblad en capaciteiten zwaar overbetaald worden en die straffeloos kostbare blunders kunnen maken en graaien.

  4. Ongelofelijk. De eilandskinderen die hier zitten, worden weggepest, weggetreiterd en weg gemanipuleerd.

  5. Dus weer een leuke trip naar Nederland.. jammer dat eilandskinderen niet gewenst zijn bij de gobierno..