CURAÇAO – Federashon Otrobanda roept alle leiders van verschillende wijken in Otrobanda op om zaterdag naar hun bijeenkomst te komen. “Samen willen we Otrobanda, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, in de toe- komst het mooiste en leukste deel van Curaçao maken”, aldus voorzitter Gabi da Costa Gomez

Sinds 2 november vorig jaar werken zeven bewoners van verschillende delen van Otrobanda aan het welzijn van Otrobanda. “Eén van onze prioriteiten is om onze bewoners te activeren, om leiders te creëren voor de wijken, want zo kunnen we ons zelf helpen. Als we goed georganiseerd zijn, kunnen we ons sterk maken voor de ontwikkeling van de wijk”, aldus Da Costa Gomez.

Prioriteiten
“Tijdens de bijeenkomst zullen de leiders en toekomstige leiders de prioriteiten en belangrijke punten voor hun buurt nader moeten bepalen”, zegt de voorzitter. De buurten van Otrobanda die vallen onder de federatie zijn: Rif, Kura Shon Fil, Kortijn, Ser’i Otrobanda, Mundu Nobo, Domi, Ser’i Domi i Baraltwijk, maar ook S.K.O., Buurtcentrum Otrobanda en Plataforma Otrobanda.

Brionplein
De bijeenkomst wordt gehouden op zaterdag van 08.00 uur tot 14.00 uur in het St. Martinus op het Brionplein. Voor meer informatie mail naar direktiva@federashonotrobanda.com of bel naar 513 7080.

5 reacties op “‘Otrobanda heeft leiders nodig’”

 1. Stap 1 is het restoreren van vervallen huizen en stap 2 Otrobanda crime free maken en tevens ook levendig maken in de avond.

 2. Geachte Gabi,

  Het verheugt mij zeer te horen, dat geheel Otro-banda vorm begint te krijgen!
  In onze tijd, wat o.m. sport betreft met Betty Doran, Ostric en Laizo Curiël, Ruben en Arthur Merite, Bèbè Toppenberg, Reintje en Rudy Minguel, Ervin Durand, Clovis Bazuur, Errol Meriën Boy Hu-ang etc etc….om enige namen te noemen een goed 55 jaar geleden. Het was zeer beperkt tot Shon Toms (Kurà Shon Fil), Bati-Paña, Kurà di Misa st.Familia, Kortijn Domi en Berg-Domi, Mundo-nobo, Rif, Quinta etc…
  Ik wens de initiatief nemers veel succes toe en ben bereid een bijdrage te leveren. Hierover zal ik wel t.z.t. meer horen!

  Met vriendelijke groeten,

  Rudy Willems.

 3. Als het maar niet zo lang gaat duren ( een jaar of 20) als de bouw van het nieuwe zieken huis

 4. Curacao heeft ook leiders nodig..

 5. Academicus mevr. Tasjes zoekt werk, maar wat schuift het?