• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de top tien van de meest gevaarlijke steden in de wereld staat Caracas op nummer tien. De stad in Venezuela staat bekend om zijn vele drugsproblemen, overvallen en diefstallen. In Bogota in Colombia en Ciudad Juarez in Mexico is de criminaliteit ook hoog. Ook zij komen voorbij in de lijst.

Volgens de website Urbantitan.com heeft de politie in Caracas weinig tot geen controle over de misdrijven die dagelijks plaatsvinden. Vele lokale bewoners geven de schuld aan de regering. Ook vinden ze dat steden in Venezuela beter beschermd moeten worden, omdat de ligging van het land het een drugssmokkel land maakt.

Drugssmokkel
Ciudad Juarez in Mexico staat op nummer zes in de lijst. Deze stad wordt ook wel één van de meest gewelddadige steden van de wereld genoemd, afgezien van oorlogsgebieden. Dit is vooral door de vele drugssmokkel die hier gaande is. Bogota in Colombia staat een plaats hoger op de lijst, op nummer vijf. Ook hier is de drugssmokkel een probleem.

Criminaliteit
Op nummer drie staat Guatemala City in Guatemala. Er is hier een ontzettend groot verschil tussen de armen en de rijken, waardoor geweld en misdrijven dagelijks voorkomen. Kaapstad in Zuid-Afrika wordt dé gevaarlijkste stad van de wereld genoemd. Er is extreem veel criminaliteit in deze stad, waardoor toeristen erg goed moeten uitkijken.

7 reacties op “Caracas in top tien gevaarlijkste steden”

 1. Wat een grote onzin. In Caracas is de kans om niet overvallen te worden kleiner dan de kans om in Bogota wel overvallen te worden. Door goed overheid beleid is Bogota in de laatste 10 jaar 1 van de veiligste steden van de amerika’s geworden. Daar kan Wilsoe nog een puntje aan zuigen.

 2. @ grietje. Correct er zijn meerdere onderzoeken op dat gebied en niet met dezelfde uitkomsten en wellicht niet met dezelfde uitgangspunten. Niet al te serieus nemen dus.

 3. Wat is dat nou voor een onzin?! Bogotá op nummer vijf? 10 jaar geleden zeker maar een beetje accurate mensen weten dat Bogotá dezerdagen één van de veligere steden van Z-Amerika is en bijv. hetzelfde moordcijfer hebben als Washington D.C.
  Crappy site…. Niet bepaald geloofwaardig als ze met gegevens van 15 jaar oud komen

 4. kinderen een kwartje !!!

 5. Aangezien onze regering zo hoog op heeft met chavez stel ik voor dat de regering op dienstreis gaat naar Caracas!! 🙂

 6. Gezien de berichten van de laatste week staat Curacao binnenkort ook in deze geweldige top 10.

  Ga regeren!!!

 7. En met stip op nr 2 …………………………………………………………………………………………………………….. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. tatatara ……………………………………….Willemstad / Korsou ( in 2013 als regering blijft) !!