• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De overplaatsing van Joran van der Sloot naar een andere gevangenis is onterecht. Hij moet zo snel mogelijk terug naar de Miguel Castro Castro-gevangenis.” Dat vindt zijn raadsman José Jiménez Navarro. De advocaat heeft hierover een brief geschreven aan de Peruaanse gevangenisautoriteit INPE.

Van der Sloot wil volgens Jiménez terug naar de gevangenis waar hij kort na zijn uitlevering aan Peru in juni 2010 werd vastgezet, meldt Novum. Hij zit nu vast in de Piedras Gordas-gevangenis in het noorden van Lima. “Het is niet dat hij doodgaat van de honger in Piedras Gordas, maar het regime is veel strenger. Zo mag hij maar heel kort zijn cel uit om te luchten”, zegt Jiménez.

Opmerkelijk
Van de Sloot werd op 13 januari veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Stephany Flores. De advocaat vindt het ‘zeer opmerkelijk’ dat rond de dag van de veroordeling er beelden naar buiten kwamen waarop te zien zou zijn dat Van der Sloot onder meer een flatscreen-tv en een Bluray-speler in zijn cel heeft. Jiménez is ervan overtuigd dat dit niet de cel van Van der Sloot is: “Dit kan ook wel in mijn huiskamer zijn opgenomen”.

Ongebruikelijk
De advocaat zegt dat de overplaatsing direct na een veroordeling zeer ongebruikelijk is en dat er geen grond voor is. Hij is ervan overtuigd dat de familie van Stephany Flores de hand heeft in de overplaatsing. “Maar dat kunnen we nooit bewijzen”, aldus Jiménez.

14 reacties op “‘Overplaatsing Van der Sloot is onterecht’”

 1. Ik sluit mijn ogen niet voor misdaad.
  Ik schrik van de taal die er gespuwd wordt op internet.
  Zeker denk ik aan de familie van de 2 meisjes, maar ik denk óók aan de familie van Joran.

 2. Ineke, denk aan de families van die twee meisjes die dag in en dag uit hun dochters moeten missen..

 3. @Ineke, nee hoor, geen emmer bagger, ik volsta met te vermelden dat als ik een meisje (misschien wel twee) vermoord had, je mij hoogstwaarschijnlijk niet over deze psychopaat zou horen.

 4. Is 28 jaar gevangenisstraf niet genoeg?
  Moet dit gepaard gaan onder de meest onmenselijke omstandigheden voor genoegdoening? Het liefst levenslang en zo véél mogelijk lijden, dag in,dag uit.
  Wat een afschuwelijke berichten zijn er te lezen op véél websites over deze jongen die hoe dan ook levenslang heeft, wát men ook bedenkt.
  Het is héél gemakkelijk over een ander te oordelen zonder naar jezelf te kijken.
  Ik weet zeker dat ik nu ook een emmer bagger over me uitgestort krijg.

 5. @Watchdog, er gebeuren zaken die niet kloppen in Peru, een moordenaar wordt daar volgens jou de dupe van en nu ik kan mijn lachen niet inhouden. Man hier gebeuren alleen maar zaken die niet kloppen en waar de bevolking de dupe van wordt, maar daar hou je wijselijk of uit stupiditeit je mond over. Pa kiko ?

 6. @Watchdog, Veel landen hebben verschillende detentiecentra. paar voor de veroordeling (innocent until proven guilty) en die na de rechtspraak. Dat is ook in de USA etc. Iemand die nog niet veroordeeld is kan immers onschuldig zijn. Iemand die schuldig is bevonden in de rechtbank dient zijn tijd uit te zitten wordt dan ook in de gevangenis gezet dat normaal is..

  Je gaat geen moordenaars zetten tussen mensen die hun parkeerbonnen niet hebben betaald

 7. @Wimpiri en Piet Lut:Er wordt in het artikel gesteld dat het zeer ongebruikelijk is om een gevangene direct na veroordeling over te plaatsen. Daar gaat het om. Het gaat niet om keuze van de gevangene of dat de gevangene dat bepaalt.

 8. Na de status van verdachte is hij na zijn veroordeling een zwaar geval geworden en zware gevallen behoren in zware gevangenissen. Zo werkt dat overal.

 9. kinderen een kwartje !!!

 10. @watchdog, volgens mij staat er nergens dat de gevange bepaalt in welke gevangenis hij zal zitten. Dat bepaald de staat.

 11. @Watchdog, op welke wet baseert deze advokaat het recht dat een voor moord veroordeelde de gevangenis van zijn keuze mag uitzoeken om zijn straf uit te zitten ?

 12. @Piet, nee zo’n wet bestaat niet. Maar het bestaat in Peru wel dat er zaken gebeuren die niet kloppen. Zo ook de directe overplaatsing. Zoals de advocaat zegt: er is geen grond voor overplaatsing etc.

 13. The guy moet niet zeuren !!!
  Nog praatjes ook, gewoon opsluiten waar het uit komt en GEEEEEEEEEN privileges voor deze “animal”.

 14. Volgens mij is er geen wet die zegt dat een gevangene recht heeft op een betere gevangenis. Trouwens horen alle gevangenissen niet van dezelfde kwaliteit te zijn?

  maarja iedereen weet dat de gevangenissen in Zuid Amerikaanse landen geen pretje zijn dus kan je ook beter geen drugs smokkelen of mensen vermoorden.