• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte bracht vandaag een bezoekje aan de acht mts studenten die drie weken geleden zijn begonnen aan hun stageperiode bij de BOO centrale. Hij sprak lovend over de stagiaires en bena- drukte dat ze Curaçao niet moesten teleurstellen. De stage van tien weken loopt zestien maart af.

“Deze acht stagiaires zijn in hun laatste jaar van de mts. Zij zijn de toekomst. We geven hen een belangrijke rol omdat we ze vertrouwen”, aldus Schotte.

Bureau
De leraar van de stagiaires, Ludwig Alberto, vertelt dat zij de studenten goed hebben voorbereid voordat ze aan hun stage begonnen. “Wij hebben binnen de school een stagebureau opgezet. Vanuit dat bureau hebben we leermeesters opgeleid, die de jongens moeten begeleiden. Wekelijks komen zij even langs om te kijken hoe de jongens het doen.”

Proces
De studenten hebben in de vier jaar dat zij aan mts studeren het hele proces doorgelopen vanuit het onderwijsproces. “Nu moeten ze dat allemaal binnen een bedrijf implementeren en kijken hoe dat allemaal in elkaar zit.” aldus Alberto. In totaal komen er zestien studenten van de mts per schooljaar. Ook zijn er studenten van de UNA bezig met het proces om aan een stage te beginnen.

Toekomst
De 20-jarige stagiair Gerson Rodrigues vertelt dat de helft van de stagiaires van de richting werktuigbouwkunde zijn, en de andere vier van elektrotechniek. “Alle theorie die we geleerd hebben brengen we hier in de praktijk.” Rodrigues verteld dat hij na zijn stage verder wil studeren in Utrecht. “De titel van ingenieur lijkt me heel erg leuk: Ingenieur Gerson Rodrigues. Ik zie ook zeker wel een toekomst bij de raffinaderij als ik klaar ben met studeren” aldus Rodrigues.

Mogelijkheden
“De studenten hebben na hun studie carrièremogelijkheden bij de raffinaderij”, laat Interim directeur Rudolph Garmes weten. “Wij hebben jonge mensen met capaciteit en achtergrond heel hard nodig om hier aan de slag te kunnen, en die meteen in het diepe gegooid kunnen worden.” Ook is het plan om een eigen trainingscentrum te bouwen om de werknemers verder op te leiden.

Enthousiasme
Jeffreyson Paris, manager van onderhoud, verteld dat de stagiaires zeer enthousiast zijn. “Het is belangrijk voor de stagiaires dat ze het hele proces meekrijgen, vanaf de storing in het veld tot aan het einde waar je de administratie afwerkt. We hebben ze tevens bij diverse sponsors aangesloten, waarvan ze training en begeleiding krijgen” aldus Paris.

4 reacties op “Schotte bezoekt stagiaires BOO centrale”

 1. Gerrit, Wiels had toch een lijst met vragen gestuurd?? We wachten op antwoord!

 2. Schotte is erin getrapt.
  Het bleken geen stagiaires te zijn maar stagiairs………..
  Sta je daar met allemaal kerels te poseren.

 3. “Hij sprak lovend over de stagiaires en bena- drukte dat ze Curaçao niet moesten teleurstellen.”

  Nee we kunnen niet nog meer mensen gebruiken die Curacao teleurstellen meneer Schotte & Co…

 4. Herkennen de mensen van Curacao Schotte nog wel. Hij is altijd in het buitenland..

  Kan Schotte er ook voor zorgen dat regering niet het volk steeds teleursteld?