• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Gezondheid), heeft vrijdag de contracten getekend voor het zorgproject voor ouderen genaamd ‘Grandi ku Orguyo’ (Oud met Trots). Dit project moet het beleid formuleren waarin de verhoging van de kwaliteit van leven van ouderen centraal staat.

“Onze samenleving vergrijst en de vergrijzing en de complexiteit van de zorg voor ouderen verhogen de druk op zorgfaciliteiten”, aldus Constancia. Uit de resultaten van de Census 2011 bleek ook dat de Curaçaose bevolking snel aan het vergrijzen is.

Beleid
Het beleid dat moet worden gerealiseerd vanuit het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur, past in het programma van de Stichting Wit Gele Kruis voor ‘Thuiszorg Prinses Margriet’. Het traject wordt afgelegd door twee consultancybureaus; Sense Changemanagement en Deloitte. Het onderdeel communicatie en informatie aan de samenleving is in handen van KJK Multiservices.

‘Active ageing’
Het project Grandi ku Orguyo zal twee jaar gaan duren en wordt geleid door een klankbordgroep. Het project bestaat uit vier delen: onderzoek en inventarisatie van zorg voor ouderen, wetten over de zorg aan ouderen, onderzoek naar de mening van de ouderen zelf en formulering van beleid. Volgens Constancia zal het beleid een benadering hebben die is gericht op het gezond en actief houden van ouderen zoals voorgeschreven in het het plan ‘active ageing’ van de World Health Organization (WHO).

1 reactie op “Oud met trots”

  1. Dit project moet het beleid formuleren waarin de verhoging van de kwaliteit van leven van ouderen centraal staat.

    Formuleren. Wat gaat het formuleren kosten?
    Weer geldverpillen.