• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – Minister Edith Schippers (Volksgezondsheid) maakt zich ernstige zorgen over de kwaliteit van het St. Elisabeth Hospitaal . Ze zei dit gisteren tijdens een overleg met de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties over de gezondheidszorg in Caribisch Nederland, zo meldt het Antilliaans Dagblad.

In 2011 zijn 7.000 patiënten vanuit Bonaire voor specialistische zorg uitgezonden naar Curaçao, Aruba en Colombia. Zestig procent van hen werd doorverwezen naar het Sehos maar dat percentage zal snel dalen, zo voorspelde de bewindsvrouw volgens de krant. Nederland gaat patiënten van Bonaire vaker naar Aruba en Colombia sturen. De minister baseert haar kritiek op de recente bevindingen van de Nederlandse Inspectie voor de Volksgezondheid.

16 reacties op “Kwaliteit Sehos zorgwekkend”

 1. @ macamba,
  je kunt de colombiaanse documenten (samen met die van Kranshi) vd kinderen laten registreren in Den Haag, afdeling inschrijving buitenlandse akten, even googlen. dan heb je alles centraal op 1 plek, erg handig voor later 🙂

 2. @Jan en Janchi, Hoe komt het dat PS stemmers zo’n slecht geheugen hebben? Jouw geliefde minister Constancia was voorheen ook Gedeputeerde van gezondheid. Als zij zo geweldig was waarom heeft zij toen niets gedaan?

  Wel heeft ze er in 2004 voor gezorgt dat Curacao geen Oncologisch centrum kreeg ondanks dat Prinses Wilhelmina Fonds hiervoor wilde betalen!

 3. @ macamba. Je kan toch iets doen al is het niet meer voor jezelf. De ondertoon was natuurlijk grappig, maar je zal ons aller dorstig minister Constancia kunnen benaderen en zij zal wel met een collega afstemmen. Het heeft er alle schijn van, dat Colombia tot de landen behoort waar kinderen de Colombiaanse nationaliteit krijgen, omdat het kind op hun grondgebied geboren is. Colombia doet dus niets fout en zal hier de procedure versimpeld moeten worden. Misschien moeten we voortaan in de wereld de dag van verwekking aanhouden, maar ook dat is niet zonder problemen.

 4. @ jan. Rare betekenis van waarheid hou jij er op na, als je daarmee insinueert, dat Omayra de schuld heeft. Zij heeft het ook maar als erfenis gekregen en het ziekenhuis is niet van de ene dag opo de andere dag 150 jaar geworden. Als ze geld als erfenis van de PNP/MAN had gekregen was het wat anders, maar de erfenis waren alleen maar schulden. Wel Jacinta zal straks de schuld kunnen krijgen van een ziekenhuis op tekening. Die kreeg als erfenis een uitgewerkt ziekenhuis, waarbij de geachte Pinedo enkele investeerders voor GROTE bedragen meebracht. Nu is er nog geen stuiver en de eerste steen moet in april of zo gemetseld worden. Een steen van piepschuim waarschijnlijk.

 5. weer een erfenis van Omayra Leeflang, de voormalige minister van volksgezonheid. sorry PARistanan. Het is waarheid

 6. @zorro

  Ik kan je wel enigzins iets gelijk geven,maar het was een zwangerschap uit een boekje,geen 1 complicatie,helemaal niets,ze werd alleen opgenomen omdat ze gewoon te zwaar werd ,niet zo vreemd na 39 weken met een tweeling met zoals gezegd een normaal gewicht van een normale baby.
  Een 2e echo was wat meer op zijn plaats geweest vindt ik.
  Wat de wetten betreft veranderen zou heel goed zijn ,geloof met ,er zijn honderden van dit soort kinderen hier op Curacao.
  Beschouw dat briefje aan die 2 minister maar als een goede grap.Bedankt voor je reactie.

 7. Waar zijn die PAR en Omayra fans? Was niet Omayra hiervoor de minister van volksgezonheid?

  http://nosteve.com/component/content/article/11-rokstories-/149-een-historisch-moment-minister-leeflang-licht-beleid-volksgezondheid-toe-aan-de-ser.html

 8. @ macamba. Ik kan me iets bij een uitzending voorstellen, want voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast. Het is de taak/plicht van een dokter om van het ergste uit te gaan en het zou nog erger zijn, als je babies iets zou zijn overkomen, omdat de dokter je niet had uitgezonden. Tel ook je zegeningen. Overigens hoop ik, dat er iets aan de wetten aangaande de nationaliteit gedaan kan worden, want dit is een wel erg vervelende consequentie van je uizending. Misschien een briefje naar onze “Colombiaanse” minister Monk of Schotte???

 9. het is tijd voor het nieuwe ziekenhuis pronto pronto please

 10. Mijn vrouw paar jaar geleden zwanger van een tweeling.Met de 39 ste week adviseerde haar gynacoloog om in het ziekenhuis de laatse dagen t e gaan liggen.Laatste 2 maanden iedere week een echo gemaakt en nooit wat aan de hand,kinderen normale grootte.3 dagen nadat ze in het sehos lag werd er een echo gemaakt bleek een kindje maar 1600 gram te wegen,de andere 2600 gram.We moesten met spoed naar Bogata .met ambulance vliegtuig. Daar s`middags een echo gemaakt en vroegen wat we kwamen doen.De ene woog 2800 gram en de andere 3000.Volgende dag bevallen,alles goed met kinderen en moeder.2 dagen later het ziekenhuis uit. Nu komt het vervelende. Kinderen hebben de Colombiaanse nationaliteit.Zijn 3 weken bezig geweest om het land uit te komen,notarissen ,ambasade,doktoren,noodpaspoort etc.3 weken op een hotelkamer met geen voorzieningen voor baby`s.Dan terug op curacao ,hier weer alles regelen om de nederllandse nationaliteit te krijgen,weer 4 weken geduurd.Kinderen gaan eind dit jaar na de grote school,familie boek nodig, om in te schrijven op naar de kranshi ,moeten een formulier hebben uit Colombia.( zo doen we altijd met buitenlanders werd mij vertelld ) Mijn ouders hier geboren ik hier geboren,mijn hele familie, en door zo`n fout worden mijn kinderen als buitenlanders uitgemaakt.
  Ben zeker niet de enigste en zou ook graag eens met andere ouders die het zelfde hebben meegemaakt hier over praten en zou wel eens willen weten hoe het in de toekomst gaat.Stel je voor ze gaan in het buitenland studeren.Op hun paspoort blijft altijd staan Nederlandse nationaliteit ,geboren te Colombia.Zijn in principe gewoon 2 Colombiaantjes .
  Bij ieder fornuliertje moeten we in Colombia zijn.Papiertje voor familie dagboek 140 gulden.
  Danki sehos Dit hele gebeuren heeft ook nog eens klauwen met geld gekost voor de verzekering. 1 Trroost ,kinderen zijn kerngezond en iedere nationaliteit en afkomst is voor mij het zelfde,maar niet op deze manier.
  Er waren heel wat mensen van Curacao in het ziekenhuis ,bevalingen maar ook andere ziekten,maar degenen die ik gesproken heb hadden ze in Curacao een verkeerde diagnose gesteld en waren daar ook voor niets.

  Teleurgestelde moeder

 11. Volgens de minister komt er over enkele weken nog een audit van het Sehos door de Nederlandse Inspectie, hetgeen tot verbeteringen zou moeten leiden.

 12. http://www.colombiareports.com/travel-in-colombia/bogota/21864-bogota-to-construct-massive-medical-tourism-center.html

  lees dit maar eens door, zegt voldoende denk ik, bespaar het geld met dat nieuwe ziekenhuis en ga samenwerkings verbanden aan met Colombia, wat de BES ook gaat doen, state of the art services, kunnen wiij nooit zelf aan tippen, 1/3 van de kost in Europa, 1/5 van Curacao vermoed ik, wat je niet goed zelf kunt moet je uitbesteden

 13. Met een hospital nobo, hoe onzeker dat ook is, zijn we er nog lang niet en ook niet met een cardlab en een slaapkamer in Taams genaamd “Jacinta”.

 14. Laat Roberto Rumay en Bomboklad maar reagaeren.. en mw Ruthmila MArtina want deze regering doet zo veel voor het volk

 15. Ja natuurlijk, vind je het gek als verantwoordelijke minister laveloos uit toiletten moet worden gesleept !!!!!!!!!!!
  Ze is ff vergeten hoe gesprek in NL ging en heeft alleen positieve feedback onthouden. Is trouwens ook moeilijk zonder diploma’s (;p( om je hoofd erbij te houden.

 16. En toch komt de minister opgewekt en met goede berichten terug van haar reis in Nederland. Zou ze wel weten waar het om gaat in de gezondheidszorg. Kennelijk niet dus.
  Dit is geen kwestie van integriteit, maar van stupiditeit. Zet dit ook maar op je agenda Asjes.