• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gouverneurs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten bezochten vorige week het Amerikaanse militaire hoofdkwartier USSOUTHCOM in Miami (Florida) en de drugsbestrijdingsorganisatie JIATF-South in Key West. Het is de eerste keer dat de drie gouverneurs gezamenlijk deze organisaties bezochten.

De gouverneurs Frits Goedgedrag, Fredis Refunjol en Eugene Holiday werden tijdens deze reis vergezeld door de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigade-generaal der mariniers Dick Swijgman, die ook ondercommandant is van één van de taakgroepen van de drugsbestrijdingsorganisatie JIATF-South.

Bedreiging
De delegatie bezocht in Miami het United States Southern Command. USSOUTHCOM is verantwoordelijk voor alle Amerikaanse militaire inzet in centraal en Zuid-Amerika, een gebied van zestien miljoen vierkante mijl. De gouverneurs werden door de ‘civilian deputy commander’, ambassadeur Martinez op een strategisch militair en politiek karakter geïnformeerd over de bedreigingen die internationale criminele organisaties vormen voor het Caribisch gebied.

Smokkel
De ‘Joint Interagency Task Force South’ voert vanuit Key West rechtstreeks de inzet aan gericht op de bestrijding van illegale activiteiten op zee, waaronder drugs-, wapen-, en mensensmokkel. De drugsbestrijdingsorganisatie is zeer actief in het Caribisch gebied. Zo worden vanaf de USFOL op Curaçao en Aruba rechtstreeks ongewapende militaire vluchten aangestuurd, gericht op het opsporen van smokkelaars op zee.

Inzet
Bij JIATF-South werden de gouverneurs ontvangen door schout-bij-nacht Charles Michel. Vervolgens werden de gouverneurs uitgebreid ingelicht over de inzet, resultaten en internationale samenwerking.

De gouverneurs krijgen uitleg over een geconfisqueerde geïmproviseerde drugsonderzeeboot

www.versgeperst.com