• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten hebben twee aparte vergaderingen op de agenda staan voor vrijdag. Beide gaan over het gedrag en uitlatingen van parlementariërs. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg aan voorbijgangers of de Staten hier wel twee vergaderingen aan moeten wijden.

Alicia (36) vindt het gedrag van de parlementariërs kinderachtig. “Dat wordt vrijdag een kinderspelletje. Jij hebt dit gezegd, maar jij hebt dat gezegd. Kunnen ze het niet over zaken hebben waar het volk wat aan heeft? Ze moeten elkaar maar buiten werktijd beledigen.”

Niveau
Ook Jean-Jamil (31) vindt de vergaderingen overbodig. “De Staten verspillen de kostbare tijd en geld van het volk met dit soort geintjes. Het niveau van de politiek is zo laag gezakt, dat ik er zelfs over nadenk om te verhuizen.”

Schelden
De 40-jarige Marc ziet wel heil in de geplande vergaderingen. “De Statenleden kunnen beter alles een dag lang met elkaar uitpraten, dan alles maar steeds in de media te gooien. Het is immers geen verkiezingstijd! Ze moeten even een dagje flink op elkaar schelden en er dan een punt achter zetten.”

Excuses
“Ik vind het heel goed dat ze dit gaan bespreken. Er worden namelijk kwalijke dingen gezegd over elkaar en dat kan gewoon niet meer doorgaan”, meent de 45-jarige Shurene. Ze staat aan de kant van geen enkele partij zegt ze. “Alle partijen maken zich hier schuldig, ze zijn elkaar allemaal excuses verschuldigd.”

Reputatie

De 38-jarige Raoul denkt er anders over. “Het is gewoon een grote kleuterklas daar in het Statengebouw. Ze maken de reputatie van Curaçao kapot als ze doorgaan met deze pietluttige acties en uitspraken. Ik ben er als burger helemaal klaar mee en ik hoop dan ook dat dit zooitje snel ophoepelt.”

14 reacties op “‘Ze maken de reputatie van Curaçao kapot’”

 1. Ik denk dat een dronken Constantia betere beslissingen neemt dan een nuchtere. Maar ze zal over dit incident waarschijnlijk wel weer liegen, in acht nemend dat ze al een strafblad heeft wegens meineed (vertellen dat zij achter het stuur van haar dienstauto zat die een ongeluk veroorzaakt had terwijl in werkelijkheid haar broer gereden had).

  Het blijft intriest dat een dergelijk lichtgewicht verantwoordelijk is voor de volksgezondheid.

 2. De reputatie van de Curaçaoer is al slecht. Hooguit laten die mensen uit de Statenvergadering zien wat iedereen al weet. Curaçao worstelt met een bevolking die deels vervormd is. De regeringen weerspiegelen die vervorming .

  Curaçao wordt nu al sinds 1969 geregeerd door de Curaçaoser zelf. Rij anno 2012 eens over het eiland. Wat valt dan op. Alles wat de Curaçaos zelf hebben mogen regelen is een puinhoop ( wegen, gebouwen , beplanting, huizen, welvaart voor bevolking , onderwijs, politie , etc) . De ressorts, villa’s , restaurants zijn door ‘ buitenlanders ‘ neergezet . De historische gebouwen door Nederlanders .
  De Curaçaoer kan zich zelf niet regeren en onderhouden. Dat zit niet in hun genen. Je ziet het al in de wijze waarop de Curaçaose mannen je vrouwen met elkaar omgaan: de mannen smeren hem meestal na een tijdje en willen geen verantwoordelijkheid nemen voor vrouw en kind. Wat kunnen we verwachten van de mannen in de staten van Curaçao. Dat zijn veelal echte Curaçaose mannen : ze willen geen berantwoordelijkheid en lopen bijvoorbeeld hard weg als de problemen vervelend worden . Ze houden wel van de geneugten: salaris , dienstreisjes, aandacht etc.

  Wat er vrijdag of andere dagen gaat gebeuren hoort daarbij.

 3. @ Churandi. Kan dat dan even op YOUTUBE gezet worden, waarop onze Jacinta al vaak te zien is weliswaar in andere poses.

 4. Beter kunnen ze het gaan hebben over de financiën bij de overheid nv`s. CFT is er wel bezorgd over. Is het te moeilijk voor de Staten? In dat geval moeten ze maar met de kleinigheden bezig gaan.. Maar jammer is het wel…

 5. @ Zorro:
  Natuurlijk wel.

 6. @Piet Lut
  Hele eer dat jij hun spreekbuis bent.
  Weten ze dat ook?

 7. @Shimaruku, OK het volk met een hoger IQ van 50 en dat niet in Bon Furuto zit of politici is.

 8. @ Churandi. Was er helemaal niemand met een bb, die dit even op de gevoelige plaat heeft vastgelegd?

 9. Un bèrgwensa ta e karta ku presidente di Staten a manda pa un parlamentario, yen di BO i BO. E parse un karta di un mucha di skol básiko rabiá ku un otro mucha pero sigur no di un presidente di Staten na un parlamentario kolega i ménos manera nos grandinan a siña nos. Ku hende mas grandi ta atendé ku rèspèt i no ta usa BO. (Ta tempu a modernisá asin’aki?)
  Nos tin nostalgia pa por mira bèk tempunan di presidentenan di Staten manera (Deft) Onofre Bikker, Rufus McWilliam, e dama Lucille George-Wout, hendenan ku konosementu di lei, sa di órden i rèspèt den Staten, ta aplik’é manera e ta i ku sigur no a kue e posishon ei hasi unu di guera personal manera awor ta e kaso

 10. @ domboklad. Wie op een paar zielige en doorgedraaide boberano’s let is een kniesoor.

 11. nee nee nee egt niet het hele volk !!

 12. @Piet Lut

  Het hele volk?

 13. Misshien kunnen ze in de vergadering gelijk het gedrag van Jacinta CONSTANTIA aan de orde stellen die afgelopen zaterdagavond (28-01-2012) kotsend in de toiletten bij Iguanacafé aan de Handelskade te vinden was. Niet omdat zij ziek was, maar gewoon omdat ze stomdronken over straat zwalkte en door de bodyguards in een auto gehesen moest worden.
  OPSTAPPEN en wel direct!!!!

 14. Wat Raoul zegt is wat het hele volk denkt.