CURAÇAO – De Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) zal per februari deelnemen aan het programma ‘Promoting Innovations & Entrepreneurship through Incubation’ in India. Het programma moet volgens de universiteit studenten helpen om succesvolle entrepreneurs op Curaçao te worden.

Het programma wordt gesponsord door de ministerie van Buitenlandse Zaken van de regering van India via de ITEC/SCAAP Scholarship en wordt ook gesteund door de regering van Curaçao.

Entrepreneurship
De UNA is ook gestart met een pilot programma door het invoeren van Entrepreneurship als een kernvak in het programma Bachelor of Applied Science in Business Administration, afstudeerrichting International Business and Management Studies. De studenten zullen de gelegenheid krijgen om hun kennis in de praktijk toe te passen door hun eigen entrepreneursbedrijf te starten onder toezicht van de UNA-mentoren.

7 reacties op “UNA wil entrepreneurs opleiden”

 1. Trouwens aangezien er op het eiland al veel ondernemers uit Indie zijn. Laat de studenten daar maar stagelopen. Leren ze meteen wat hard werken is!

 2. ” ….. not everyone is suited for that environment.” You need leaders and followers […] as long as they are: energetic […..], motivated […..”You can’t learn motivation.”], capable. …..” Entrepeneur, September 2011.

  UNA? Inda? Naaaahhh. Komt uit jezelf! De student zal bij zichzelf moeten beginnen.

 3. Eigenlijk moet ik vooral gniffelen om de naamgeving van de UNA.
  ‘Entrepeneur’ geeft natuurlijk wel wat meer cachet aan de opleiding dan ‘ondernemer’
  En dan kunnen ze ook nog ‘hun eigen entrepeneursbedrijf’ starten, wat natuurlijk weer veel gestudeerder klinkt dan ‘hun eigen zaak’.
  Entrepeneursbedrijf (letterlijk ondernemersonderneming) riekt trouwens naar een pleonasme ofwel in mijn eigen Nederlands een ‘dubbelop-isme’.

  Typisch overigens dat studenten een eigen bedrijf gaan starten, omdat de opleiding daarvoor dus niet helemaal is bedoeld. Het is meer een cursus voor ‘business-incubators’, die pas na gebleken succes een eigen bedrijf kunnen starten en waarbij het doel als volgt is:

  *begin citaat*
  Benefits To Participants
  The participants will acquire an insight into:

  * identifying and analyzing constraints and barriers to promote innovations and devise appropriate strategies;
  * initiating, planning and implementing business incubation activities for promoting knowledge based enterprises;
  * sensitizing the environment for extending timely assistance and support required for establishment of technology based business ventures;
  * counselling the entrepreneurs in various areas of business establishment and management

  The programme will help the business incubation managers to build their capacity in the areas of incubator practices, identifying support mechanisms for incubator, technology commercialization, financing strategies for the clients.
  *einde citaat*

  Bron: http://www.ediindia.org/InterCore6_10.asp

  Interessante informatie in een notendop business incubators:
  http://www.geldenondernemen.nl/business-incubators.html

  Als ondernemer zou ik eerder op mijn eigen ondernemersgeest en ervaring vertrouwen dan op de boekenwijsheid van een onervaren academicus, maar ja, gelukkig ben ik het een noch het ander 😉 .

 4. Ondernemerschap leer je niet in school. Dat leer je door het te doen, te falen en te leren van je fouten.

  @vieroogig vlindervisje (makamba):
  Een succesvol ondernemer zal nooit genoeg kunnen krijgen van Curaçao. Veel succesvolle bedrijven komen zich hier vestigen voor o.a. de gunstige e-zone regeling.

 5. De UNA moet zelf eens een cursus integriteit volgen. Dat lijkt mij geen overbodige luxe. Ze zullen er wel mr. Frielink voor moeten inhuren lijkt me.

 6. Een succesvol ondernemer zal niet genoeg hebben aan Curacao.

 7. Succesvol entrepreneur te worden moet je goede vriendjes zijn met de politiek hier. Zoals in de zaak Goede en Frielink heeft de UNA al duidelijk laten weten zelf geen intigriteit te hebben..