• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Cubaanse leider Raúl Castro is niet van plan meer politieke partijen toe te staan dan zijn eigen Communistische Partij. Castro zei dat gisteren bij de afsluiting van de Nationale Communistische Conferentie in Cuba.

“Als wij een meerpartijensysteem toestaan zou dat de legalisering van imperialistische partijen op ons grondgebied kunnen betekenen”, stelde Castro.

Jongeren
Op de Nationale Communistische Conferentie spraken de ruim 800 gedelegeerden van de Communistische Partij over mogelijke politieke hervormingen in het Caraïbische land. Volgens waarnemers was de conferentie vooral bedoeld om jonge leden meer bij de partij te betrekken.

Topfunctie
Op de conferentie is ook besloten dat mensen hooguit twee opeenvolgende periodes van vijf jaar bestuurlijke of politieke topfuncties mogen vervullen. Raúl Castro liet in het midden wanneer de maatregel van kracht wordt.

Vergrijzing
De politieke en bestuurlijke top in Cuba is zeer vergrijsd. Raúl Castro is 80, zijn vicepresident José Rámon Machado Ventura is 81. Fidel Castro, de broer van Raúl, die het Caraïbische land bijna 50 jaar heeft geleid is 85. Wegens ziekte droeg Fidel in 2008 het presidentschap over aan Raúl. Fidel heeft nog altijd veel invloed.

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “Castro duldt geen andere partijen”

 1. Ordinair kapitalisme in een democratisch jasje om het stemvee koest te houden is ook niet alleenzaligmakend.

 2. Eenpartij democratie = contradictio in terminis
  Wat kan het mooi verpakt worden……….
  En Bomboklad trapt erin.

 3. o o o daar hebben we ze weer stelletje azijnzeikers !!

 4. Hier zal de PS ook wel snel meekomen

 5. dat zou Wiels en Asjes ook wel willen……………

 6. @ Beer. Maakt niets uit in een eenpartij”democratie”

 7. En dat is heel verstandig, want anders zou hem dat heel veel stemmen gaan kosten……