CURAÇAO – De 64-jarige visser A.W. is zaterdagmiddag door een grote golf met de zee bij Watamula meegesleurd en niet meer gevonden. Dat meldt de politie. Twee vrienden van het slachtoffer hebben tevergeefs hun vriend uit het water proberen te halen.

De politie was om 18.15 uur aangekomen bij Watamula, waar zij de twee vrienden van A.W. aantroffen. Ze waren aan het vissen toen de man werd meegesleurd door een grote golf. De vrienden worpen de man een touw toe en probeerden hem uit het water te trekken. Dit mislukte en het slachtoffer liet uiteindelijk, waarschijnlijk uit vermoeidheid, het touw los.

Zoekactie
De brandweer heeft zaterdagavond geprobeerd de man te vinden, maar zonder resultaat. De politie heeft zondag samen met een boot en een helikopter van de kustwacht en Citro tot in de middag gezocht naar de visser. Ook dit leverde geen resultaat op.

4 reacties op “Visser verdwenen in zee”

  1. Verschtikkelijk, ik wens zijn famillie alle sterkte toe!

  2. Treurig, diep treurig om zo aan je eind te komen, ik leef mee met de nabestaanden en hopelijk wordt hij snel gevonden.

  3. Waarschijnlijk locale vissers en dan zou het onbegrijpelijk zijn om geen betere voorzorgsmaatregelen te treffen. Meer konden zijn maten niet doen ter vermijding van meerdere slachtoffers. De vis wordt duur betaald.

  4. Wat verschrikkelijk. Mijn condoleances naar de familie van de visser.
    Ik kan mij heugen dat een zekere duik kampioen van welleer op Curacao, mr.Dr.Bob Oomen ruim 20 jaar lang vissers of andere mensen die aan de noordkant in de zee verdwenen vrijwel altijd met succes wist te vinden. Hij had in de loop der jaren kennis van zeestromen en andere weers omstandigheden vergaard en kon zo met grote precisie en nog grotere lef de slachtoffers weer terug vinden.

    Maar ook hij heeft de zee meegenomen.

    PLB