curacao nieuws charles cooperCURAÇAO – Minister Charles Cooper (Ruimtelijke planning) is gisteren met een parlementaire delegatie naar Suriname vertrokken voor een werkbezoek aan het joint-venturebedrijf Uniqa, waarin UTS deelneemt. Doel van dit bezoek is om na te gaan of de samenwerking met Suriname moet worden voortgezet.

De Curaçaose delegatie is naar Suriname afgereisd op uitnodiging van de directeur van Uniqa Pieter Bakker, meldt de Amigoe. Bakker nodigde Cooper uit namens de president-commissaris van het bedrijf, Irving Moenir Alam, voor een werkbezoek aan de kantoren en telecommunicatieruimtes van Uniqa in Paramaribo.

Kennismaking
Cooper heeft de commissie Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) uitgenodigd om hem tijdens het werkbezoek te vergezellen. In zijn brief aan de Staten stelt Cooper dat het doel van het bezoek is om kennis te maken met deze eenheid tussen Uniqa en UTS. “Daarnaast ook om een assessment van deze zaak te doen zodat we kunnen nagaan of wij dezelfde weg moeten bewandelen of voor een ander pad moeten kiezen”, aldus Cooper.

Delegatie
De leden van de commissie die samen met Cooper naar Suriname zijn afgereisd zijn: Anthony Godett (FOL), Melvin Cijntje (PS), Eugene Cleopa (MAN), Humphrey Davelaar (PNP), en waarnemend griffier Eugenie van der Hansz. Maandag keert de delegatie weer terug naar het eiland, aldus de Amigoe.

21 reacties op “Delegatie op bezoek bij Uniqa Suriname”

 1. lekker eten in Blauwgrond…

 2. Nee @ZORRO 250%

 3. Gewoon te gek voor worden hoeveel gaatjes kon je van deze over de balk gegooide poen wel niet dichten,eerdaag dichten wij de gaatjes met de dik gevreten hoofden van deze regering is er genoeg te vullen ,dus geen van zakkenvullen

 4. @ Piet Lut. Zou in het weekend de daggeldvergoeding 200% zijn volgens hun CAO?

 5. @Wimpiri, Deze politieke heren hebben weinig verstand van telekom dus hoe gaan zij daar controleren hoe het met het bedrijf gaat? Trouwens waarom ga je in het weekend? Omdat het dan zo gezellig uitgaan is in Paramaribo?

  @shumu, voor video conferencies krijg je geen daggeldvergoeding!

 6. Een dubbele daggeldvergoeding? UTS en Land? Misschien ….

 7. @redactie
  svp deze ook plaatsen, (verificatie kan op website uniqa.sr) want anders weet geen hond wie Intelsur is in mijn onderstaande reactie:

  “”shimaruku, op 29-01-2012 om 11:09 schreef: Je reactie wacht op goedkeuring van onze redactie

  aanvulling: Uniqa (zonder u) is een joint-venture van het Surinaamse Intelsur en het Curacaose UTS.””

 8. @ Piet Lut:
  Even het bericht goed lezen!!! Alleen Cooper is uitgenodigd en HIJ heeft de andere boeven uitgenodigd!! Enne die gaan echt niet zonder dagvergoeding op stap!! Moeten ook ergens slapen en liggen dan niet in een kartonnen doos op de Landfill. Gaan ook niet te voet, dus hebben een duur ticket want ze willen toch bij elkaar zitten, enz enz.

  STOP deze verkwisting van belastinggeld.

 9. Gemiste kans!
  Als 2 telecombedrijven hadden ze dit toch wel met skype video-conference kunnen oplossen, waar ze dan weer meteen een reclamespot van hadden kunnen maken.

  UTS is al in 2005 een samenwerkingsverband aangegaan met Intelsur. Intelsur is de derde partij naast Digicel en Telesur. De positie van Telesur in Suriname is vergelijkbaar met die van UTS op Curacao. Telesur geeft zijn van oudsher bestaande monopolie niet zomaar op en heeft vooral Digicel dwarsgezeten. De investeringen van UTS in Suriname zijn tot nu toe een bodemloze put gebleken, met name goed om hier en daar wat zakken flink te vullen.
  Jammer, want Suriname loopt qua internet zeker zeven jaar achter op Curacao. UTS had waarschijnlijk constructiever samen kunnen werken met Telesur, maar dan moeten alle partijen natuurlijk wel als hoofddoel hebben de telecommunicatie te verbeteren en niet alleen de eigen knip.

 10. Eigenlijk is de kop van dit bericht fout:

  “ZWARE delegatie op bezoek bij Uniqua in Suriname”

 11. @Piet Lut, fijn om te zien dat je je naam eer aandoet. UTS is een regeringsbedrijf en onze regering gaat eens kijken hoe het met hun investering gesteld is. OK, een overdreven grote delegatie, maar ja met het competentie niveau van onze regeerders is het beter to be safe dan sorry.

 12. En wie betaalt? ….. retorische vraag.

 13. gezellig groepje boefjes op een plezier reisje!!!

 14. Zeker nieuw budget voor reisjes in 2012, WEEEEEEER een ooverdreven grote delegatie voor een NON-issue overleg.
  Hoe lang tolereren we deze verkwisting van onze belastingcenten ???? Bata Awor !!

 15. Volgens mij als je uitgenodigt wordt dient die partij alles te vergoeden..

  Idd bepaalde gelegeheden zullen wel worden bezocht door de heren

 16. Wie weet is dit een surprise in diguise met die dengue epidemie daar in Surinamaland.

 17. Waste of money and time.

  Zo een grote delegatie is helemaal niet nodig. Godett (en misschien enkele van de anderen) kan niet eens nederlands praten, waarvoor gaat hij dan.

 18. dus laat me ff kijken of ik dit goed heb begrepen. Deze delegatie is vrijdag vertrokken en keert maandag terug voor een werkbezoek?

  lijkt me meer een longweekend retreat op kosten van de Curacaose gemeenschatp

  diep triest weer

 19. Worden jullie niet ziek van je zelf ‘!reisgangers,eerdaags worden jullie op je fouten >>>>>>>>>>>>>

 20. Kan er niet gewoon vanaf Curacao een assessment gehouden worden??

  Neen natuurklijk niet, anders lopen we die riante dagvergoeding mis. De verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd is er niet voor niets. Het geld gaat echt niet in de pensioenpot, die verdwijnt in de zakken van onze regeerders en commissies.

 21. Zware delegatie voor zo’n flut deelneminkje, en dan met leden die nog geen telefoon van een wasmachine kunnen onderscheiden (Anthony Godett). Oftewel een oude jongens krentebrood vakantiereisje, waarbij ik wel weet (gezien de afwezigheid van vrouwelijke leden) welke plaatsen ‘s avonds bezocht gaan worden.

  Gerrit, Stella en hofnar Soemanti zijn nog niet terug of een groep andere profiteurs is alweer vertrokken.