CURAÇAO – Advocaat Karel Frielink mag zijn functie als gastdocent ondernemingsrecht bij de UNA niet meer uitoefenen. De UNA heeft hem onslagen, omdat de advo- caat voormalig Rector Magnificus Miguel Goede bijstaat. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg aan voorbij- gangers: is het ontslag rechtvaardig?

De 29-jarige Theresa vindt het aan de ene kant wel terecht. “Maar het is natuurlijk niet goed om zo lang te wachten. Je moet dit soor situaties meteen aangeven. Het is wel terecht dat hij is ontslagen, want hij werkt immers voor de UNA.”

Onterecht
“Nee, het ontslag is onterecht”, vindt de 40-jarige Monica. “Hij heeft de zaak van Goede als advocaat aangenomen en ik denk dat dat botst met de UNA. Maar het ontslag is nog steeds onterecht. Hij moet zijn beroep als advocaat kunnen uitoefenen.” De 59-jarige Efren vindt het ontslag ook niet rechtvaardig maar dan vanuit een ander oogpunt. “De UNA had hem dan eerder moeten ontslaan en niet pas na een paar maanden.”

Geen invloed
James (34) vertelt dat hij het ontslag van de advocaat ook onterecht vindt. “Zijn ontslag is onterecht, omdat hij hieraan werkte voordat hij aan de UNA begon te werken. Dit soort dingen mogen niet van invloed zijn op het werk dat je uitoefent. Ook al hadden ze hem eerder ontslagen dan zou ik het er ook nog steeds niet mee eens zijn. Je neemt toch een advocaat aan als gastdocent?”

Democratisch land
“Nee, natuurlijk niet!”, roept Hayes (62). “We leven in een democratisch land en dan kan je niet voor een gastdocent, dus niet iemand die een vaste kracht is, bepalen wie hij als klant mag aannemen. Deze man is een advocaat en heeft een advocatenkantoor met grote klanten. Dan kan je als UNA toch niet voor hem bepalen wie hij wel en niet als klant mag aannemen?”, gaat Hayes verder. “De UNA heeft hem juist aangenomen als gastdocent omdat hij gespecialiseerd is op een bepaald terrein in het recht. De UNA dacht dat ze de zaak zouden winnen en nu dat niet zo blijkt te zijn doen ze dit, dat is gewoon onsportief. Wie hij aanneemt als klant, dat zijn zijn privezaken.”

7 reacties op “‘UNA is gewoon onsportief’”

 1. Wat betekend dit ontslag???
  Dat is een betere vraag. Karel Frielink is ontslagen door de UNA omdat die vind dat dit een vorm van belangen verstreneling aan geeft, echter in de vorm van GAST-DOCENT is hij niet voor 100% aan de UNA verbonden en heeft hij een vrijheid om zijn klanten te kiezen. Echter de UNA stelt dat dit niet kan. NIET KAN????
  Hoezo kan dit niet, (De Goede) is ontslagen/op non-actief gesteld/verwijderd. Nu wil deze man een goede respectable advocaat. Wel Karel nam de opdracht aan. Hij is immers een Advocaat die voor de client werkt ongeacht wie wat en waar. Geen onderscheid in de mens of zijn beroep. UNA onstaat iemand en Karel is GAST DOCENT. LET WEL: “GAST-DOCENT”geeft le voor een appel en een ei, is niet in volle dienst van de UNA, ontvangt misschien een fooi. De fooi die hij nu kreeg was: doei je bent ontslagen. Niet eens in volle dienst. UNA maakt hier terecht misbruik van haar positie als zijnde “wij zijn de enige Universiteid die onder andere Ondernemings recht voeren. FOUT FOUT.
  Nu ben je het eens met het onslag maar je ontvangt maanden later pas de mededeling, nadat je eerst voor het nieuwe semester alles geregeld hebt en klaar voor de aanvang.
  Oke voorbereiding klaar nu gewoon oprotten. Maar wat meer zit hier achter?
  De politiek.
  We leven met een politiek die zo snel mogelijk iedereen die tegen hun is of een gevaar voor hun kunnen vormen uit te schakelen en zwart te maken.
  Karele had al eens een aanvaring met Wiels, Schreef een pittig email naar o.a. schotte aangaande de FAA en onze luchthaven. Dat viel niet in de juiste aarde. Dus, de politiek wil Karel uit de weg hebben en gebruiken dit als een argument, de UNA slikt alles voor correct en doet wat de politiek wil en beveelt.

 2. De studenten gaan met dit incident om op zijn stellavanrijns. Mond dicht, de andere kant opkijken en wachten op mijn pastechi. Bij Stella is dat een dikke daggeldvergoeding en dito salaris, bij de UNA student een diploma. Daarom zijn de UNA studenten bij ee lezing op de universitet ook op 1 hand te tellen.

  En de waarde van dat diploma is door het niveau van het onderwijs niet veel meer dan de waarde van het papier waarop het gedrukt is.

 3. Liveman, als jij je huis wilt verbouwen vraag je toch ook advies aan een aannemer en niet aan een choller?

  Daarom is het weinig zinvol om de straat te vragen naar zijn mening over de UNA, tenzij je populistisch bezig wil zijn.

  Ik respecteer iedereen die anderen ook respect toont, en ja ik voel mij een beter mens (hogere normen, waarden en fatsoensbesef) dan vele medeburgers. Waarin ik na iedere verkiezingsuitslag weer bevestigd wordt. Ook ben ik intelligenter dan een groot deel van de bevolking, maar dat wil niet zeggen dat ik op hen neerkijk. Let wel, ik heb ook collega’s die ik intelligenter acht dan mezelf, en ik ben de eerste om dat erkennen.

  Clint Eastwood zei ooit: ‘a man has got to know his limitations’. Wel, ik weet de mijne maar zit helaas opgezadeld met een grote groep medeburgers met nog veel meer limitations.

 4. Jammer dat er geen reactie is van de studenten.. maarja als je in de angstcultuur wordt grootgebracht weet je niets beter.

 5. @Henk. Al heeft de straat weinig intelligentie in huis vormen wij met z’n allen deel van een samenleving. Een stem van de straat is gelijk aan jouw stem. Het voelt alsof je neerkijkt naar sommige mensen in onze samenleving, en dat vind ik jammer.
  Als je dit wil beinvloeden moet ik je eerst vragen wat jij gedaan hebt om intelligentie in huis te brengen.

 6. Het verschil tussen goed en kwaad komt in deze zaak zo duidelijk en onverbiddelijk naar voren dat het pijn doet aan de ogen. De UNA dupeert hiermee uitsluitend haar eigen studenten. Hulde voor de moed van de collega gastdocente van Frielink. Zij besloot op te stappen naar aanleiding van hetgeen haar collega was aangedaan. Kijk, ZULKE mensen hebben we op Curacao nodig. Mensen met een rechtvaardigheidsgevoel en de MOED om dat gevoel in de praktijk te brengen. De UNA moet zich DIEP DIEP schamen. En de arme studenten moeten STAKEN en PROTESTEREN tot ze erbij neervallen. STOP THIS MADNESS!

 7. Ik hecht weinig waarde aan de meningen die Versgeperst peilt op straat. De straat heeft nu niet bepaald de intelligentie in huis. Kijk eens naar de regering waarmee de straat ons middels de stembus heeft opgezaldeld.

  Versgeperst, vraag de mening van deskundigen want op de mening van Bert uit Bandabou en Wim uit Westpunt zit niemand te wachten.