curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – De dief die vanmorgen betrapt werd in een woning bij Sint Joris, is overleden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij probeerde te stelen en raakte in gevecht met een agent in burger. De agent schoot de verdachte vervolgens in zijn lies. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

18 reacties op “Gewonde dief overleden”

 1. Kasuari: Ik zou niet eens weten hoe ik die boetes moet betalen,want op de bekeuringen staat daarover niets vermeld. En wat de bekeuring voor het rijden zonder gordel betreft: daarmee heb ik niemand gehinderd. Met bijvoorbeeld bellen achter het stuur of geen richting aan geven doe ik dat wel.
  Shimaraku: het toepassen van de doodstraf is een beschaafde straf voor sommige misdaden en bespaart een hoop middelen die een beschaafde samenleving liever besteedt aan bijvoorbeeld haar zieken dan aan het vol pension bieden aan criminelen.

 2. @ W. Koiy. Ik zie het vooralsnog als een ongeluk, waarbij tijdens de worsteling het dienstpistool is afgegaan. Ik neem aan, dat dit onderzocht zal worden. Het is natuurlijk strafbaar, dat een agent of jij GERICHT en MET OPZET een mens naar de eeuwige jachtvelden schiet. Zo ver is het gelukkig nog niet op Curacao, maar we zijn er dichtbij met zo’n dictatoriale regering.

 3. Wat de agent heeft gedaan is klasse! Ik zou maar wat graag hetzelfde doen in een vergelijkbare situatie!! Nogmaals KLASSE!!

 4. @henk,

  Ik zie beschaving o.a. als het betalen van je boetes… Onlangs reageerde je op een topic dat je nog 2 uitstaande boetes hebt. Je betaalt ze niet omdat er toch geen haan naar kraait.

  Zeg nou zelf met dat soort tegenstrijdigheden, zie jij jezelf nog steeds als een voorbeeld?
  Je bent een ongeloofwaardig persoon en je bent hier gewoon opzoek naar aandacht, die je naar mijn idee ook teveel krijgt. Maar goed als we je daarmee kunnen helpen, dan doen we het met plezier.
  Trouwens, een boete was zonder gordel rijden…. Ben jij ook niet diegene die alle automobilisten (behalve jij) als een groot gevaar ziet in het verkeer? Waarom rij je dan zonder gordel?

 5. @Henk van Westenbroek
  1. Ik ben GEEN bomboklad. Dat weet je zelf het beste met al je nicks waaronder bomboklad-met-hoofdletters.
  Ik heb aan 1 naam genoeg. Bovendien zou ik nooit een groep vernederen door een of andere stereotype van een dombo neer te zetten met een nick die letterlijk ‘gebruikt maandverband’ betekent. Ik ben ook niet zo gefrustreerd dat ik onder 50+ verschillende namen bij elk nonsensberichtje mijn gal moet spuien over alles wat met Curacao te maken heeft.

  2. Ik doe geen voorstellen, ik schrijf op wat die zogenaamd beschaafde lui als jij allemaal neerpennen. Dat je het daarmee meteen eens bent, zegt al genoeg over jouw niveau van beschaving.
  Dat is nog steeds on topic, want een beschaafd wezen heeft geen samenleving met een doodstraf nodig.

  3. Alle onderzoeken in landen waar wel direct geschoten wordt en/of de doodstraf bestaat, wijzen keer op keer uit dat deze maatregelen juist tot meer en gewelddadigere misdaad leiden. Het is immers voor de dader alles of niets.

  Wat mij betreft betaal ik graag mee voor het genezen / op de been houden van zieken / minder validen en voor het onderwijs van andermans kinderen. Als er geen kinderen meer zijn is er straks ook niemand meer die jouw pensioen nog verdient en jou verzorgt als je in het bejaardentehuis zit. En, nog steeds on topic, is er al helemaal geen politie meer om je laatste centjes in je ouwe sok voor je te verdedigen.

  @Simon Bolivar
  Leuk geprobeerd, maar ik geloof je niet. Jouw/jullie reacties zijn daarvoor net even te doorzichtig.

 6. @shimu,

  1 ik ben geen jull of anderen.. ik ben Simon Bolivar.

  2. Iedereen kan hard werken op Curacao echter een groepje voornamelijk jonge mannen willen dit niet.. nee zij slapen liever uit en rijden rond in toyotas of motors en gaan overdag of in de nacht op dievenpad.. het makkelijke leventje toch. Daarnaast zijn er veel vrouwen van curacoa die wel vallen op criminele jongens dus 2 klappen in 1! het is toch een schande dat er bij het Hyatt tientallen mensen uit Thailand werken omdat de lokale jongeren te lui zijn om er te gaan werken!

 7. Shimaraku (alias Bomboklad), sommige van je voorstellen zijn zo gek nog niet maar helaas praktisch niet uitvoerbaar. Zo zou ik er voorstander voor zijn een gezond levende burger minder ziektekostenpremie te laten betalen, maar dit is nauwelijks vast te stellen of te controleren.

  Bovendien is oorzaak en gevolg niet altijd even eenduidig. Verder burgers met kinderen school te laten (mee)betalen is ook geen gek idee. Ik vraag me altijd al of waarom ik belasting moet betalen voor kinderbijslag. Kinderen nemen is immers een eigen keuze en daarbij behoren ook de financiele lasten.

  On topic gaat het om een inbreker die geweld gebruikt tegen het gezag. Wat mij betreft mag dan meteen geschoten worden door de politie, al was het maar om de preventieve werking daarvan. Wat dat betreft is Curacao verder dan Nederland, waar recent nog de nabestaanden van een hooligan die om het leven kwam door een politiekogel de poltie gaat vervolgen.

 8. @Henk aka Juul Vincent aka Simon Bolivar aka Ferd enz.

  Jij hebt het over geld, niet over beschaving.
  Volgens jouw redenering kunnen we ook mensen die longkanker krijgen doordat ze gerookt hebben, beter een spuitje geven.
  Mensen die een ongeluk krijgen doordat ze dronken zijn, niet helpen in een ziekenhuis.
  Verslaafden middels een razzia oppakken en een spuitje geven.
  daklozen in hun sop gaar laten koken.
  Mensen met sportblessures hun eigen ziektekosten laten betalen.
  Mensen die suiker eten de tandarts zelf laten betalen.
  Mensen die kinderen krijgen zelf laten opdraaien voor alle schoolkosten.
  Iedereen die een foutje maakt genadeloos afstraffen.
  Eigen schuld, dikke bult toch??

  Wat jij voorstaat heeft niets met beschaving te maken, niets met solidariteit, niets met menselijkheid.
  Wat jij voorstaat is een keiharde kapitalistische maatschappij waar geld uitmaakt of je wel of niet verder mag leven.
  Gevolg: wie geld heeft, bepaalt wie mag leven.

  Wees blij DAT je keihard KAN werken, daarmee kun je in ieder geval nog wat invaliden, chronisch zieken, ouderen, kinderen en andere mensen die het minder getroffen hebben helpen.

  Ik hoop voor je dat je nooit in een situatie komt dat je afhankelijk bent van wat anderen je geven. Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat er dan niemand thuis is.

 9. Henk heeft volledig gelijk. We laten gehandicapten creperen maar geven wel 100,000 per jaar per gevangene uit.

  Fijn daarom dat we Bon Futuro kunnen gaan sluiten, want Shimaraku gaat ze allemaal onderdak geven.

 10. Shimaraku, juist ja, ik heb het over beschaving.

  Of is beschaving volgens u de hardwerkende burgers miljoenen te laten betalen om criminelen een tijdje van de straat te houden (een gevangene kost honderden guldens per dag – dat is meer dan een ton per jaar, en daar zijn de kosten van het justitieel apparaat nog niet eens bij inbegrepen) om vervolgens dezelfde gevangene waarschijnlijk weer te zien vervallen in zijn oude patroon. Nee, dat is beschaving.

  Een beschaafde samenleving besteed zijn beperkte middelen aan de burgers die dat verdienen, niet aan criminelen. Maria heeft groot gelijk.

  En als er burgers zijn die daar anders over denken, zoals Shirmaruku, laat hen dan de rekening daarvan dan ook maar betalen.

 11. Standbeeld vsn het de overleden persoon.

 12. Boontje kwam om z’n loontje…risico van het beroep, had gewoon met z’n klauwen van andermans spullen af moeten blijven.

 13. @Henk van Westenbroek aka Juul/Jules aka Ferd enz.

  En jij hebt het steeds over beschaving ????

 14. Jammer dat deze agent gisternacht niet in mijn straat was om de 4 gemaskerde overvallers dood te schieten die een 92 jarige alleenwonende dame om 4 uur snachts hebben beroofd.

 15. @Henk:

  Sobere stelling maar ik begrijp je punt. Bon Futuro staat nou niet direct bekend om zijn fantastische re-integratie traject..

 16. Triest is relatief. Versgperst zal deze reactie vast niet plaatsen, maar wat kost de onschuldige burger meer denkt u: 1 kogel of 5 jaar vol pension Bon Futuro? Om nog niet eens te spreken van de grote kans dat een crimineel na zijn vrijlating de samenleving opnieuw gaat terroriseren.

 17. Ik heb het allemaal zien gebeuren…… Heel triest!

 18. wat een held !!