CURAÇAO – De kogel is door de kerk. Het faillisement van The Talent Factory Caribbean is woensdag uitgesproken. Het nieuws is gisteren door curator Nanne Haltrop bekendgemaakt aan mededirecteur Rutger Bruin. “Dit was een tijd van onzekerheid, woede en verdriet”, aldus Bruin.

“Nu het vonnis door de rechter is uitgesproken kunnen er geen speculaties meer de ronde gaan en weten we waar we aan toe zijn.” Volgens Bruin zou er zijn gezegd dat hij jaaropgaves achterwegen hield en dat het faillisement in zijn belang is om een doorstart te kunnen maken. “Daar is niets van waar. En nu het faillisement is uitgesproken worden de speculaties tegengesproken, ik heb er financieel geen belang bij”. De rechter had het callcenter tot 30 maart de tijd gegeven maar volgens Bruin had het geen zin om zo lang te wachten.

Cessentia
“Nadat er sprake was van het einde van TTFC had ik als directeur niets meer te zeggen. Alles lag in handen van de curator. Naar mijn weten zullen de medewerkers via de curator in aanmerking komen voor cessantia, een soort tegemoetkoming.” Dit houdt in dat de medewerkers officieel ontslag krijgen. Vervolgens fermt de SVB zich over de tegemoetkoming.

Nieuwe werkgever
“Ik vind het belangrijk dat de werknemers nu, na een tijd van onzekerheid, eindelijk weten waar ze aan toe zijn. Zij kunnen nu ook verder. Er is een callcenter uit Nederland genaamd To Contact  en zij willen hier op Curaçao een start maken. Ik ben met hen in gesprek geweest omdat zij interesse hebben in de medewerkers. Zij zullen daar hetzelfde werk doen als bij TTFC maar dan voor een nieuwe werkgever. Ik vind dit fantastisch omdat ik mijn medewerkers het beste wens. Ik sta er buiten maar juig het initiatief van To Contact toe. En dat het bijdraagt aan een nieuwe baan voor de bijna oudwerknemers van TTFC.”

Emotionele situatie
“Mededirecteur Niels van Veen is vrij direct na het eind van TTFC vertrokken naar Nederland. Je moet je voorstellen dat hij ook zijn volledige investering is kwijtgeraakt. Dit is voor hem een zeer emotionele situatie. Ik denk dat hij terug naar Nederland is om alles te laten bezinken.” Bruin en Van Veen hadden 60 procent van aandelen van het callcenter in handen.

Toekomst
“Ik ga dit nieuws ook laten bezinken en weet niet wat ik in de toekomst ga doen. Ik zal daar nog wel enige tijd over moeten nadenken, wat ik hier op Curaçao ga doen. Ik moet eerst de klap verwerken”, aldus Bruin.

11 reacties op “Faillisement Talent Factory uitgesproken”

 1. @Churandi:
  Helemaal eens met je.

 2. @ Simon Bolivar, @ Henk van Westenbroek

  Goed gezien, maar aan de andere kant goed dat die Makamba’s het proberen. Er zijn weinig inwoners van Curacao die die stap durven te nemen. Zij zitten liever onder de boom de onderstand op te maken of verdienen hun geld met criminele activiteiten: drugs, atrako’s, inbraak, autodiefstal enz. enz.

 3. AS Curacao is ook op de fles? Dat wist ik niet, wel dat de eigenaar ook in Colombia actief was. Misschien deed hij daar lucratiever zaken met de zoon van Amerigo Thode (MFK, uiteraard).

 4. Tja AS Curacao.. ook zo’n verhaal.. Weet iemand waar de oud eigenaar Hans is? Zag hem vroeger elke woensdag op Hato als hij naar Bonaire ging.

 5. Waarom gaan deze zogenaamd failliet ,belasting technisch gezien,is het beter

 6. Een ander voorbeeld is de eetgelegenheid bij The Ritz (Scharlooweg). Die wisselt vaker van eigenaar dan ik van onderbroek.

  Benieuwd hoe het nieuwe restaurant Peacock, deze week geopend, het daar uit houdt. Hopelijk langer dan de regering Schotte.

 7. Valt me zowiezo op dat er veel ‘boeven; uit Nederland heel makkelijk voet aan wal krijgen hier op Curacao.. Met een snelle babbel kunnen ze snel leningen krijgen van prive personen en banken terwijl hun trackrecord in NL ook uit niets bestaat en dan leven ze 1 a 2 jaar het snelle leventje met vrouwen, dure autos en huizen en ineens verdwijnen ze van het eiland met veel schulden achter laten..

  Of mensen laten 1 bedrijf faillieet gaan en openen dan gewoon een nieuw bedrijf op.. en niemand die er wat mee doet of van zegt.

 8. @Henk, op zich helemaal met je eens maar faillissementen in de horeca zijn over de hele wereld de tak waarin faillisement het meest voorkomen. In dit geval was men te afhankelijk van 1 opdrachtgever uit Nederland die er plotseling mee ophield. Maar mijn reactie was eigenlijk dat het niet Thai to go Atrium Salina was maar Thai for you Atrium Salina. Met Thai To Go in Piscadera gaat het prima, zelfs zo goed dat er binnenkort een tweede vestiging bij Bloempot komt. Een ondernemer die wel weet wat hij doet en geen enorme leningen bij banken en anderen afsluit om te kunnen starten.

 9. @Henk, ik ken er nog wel een paar.. denk aan Cafe Florijn, Living Room, Zanta, HIP group, AS Curacao maar ook aan toen Tu Tu Tango was overgenomen.. maarja toen was er een nieuwe eigenaar die meer uitgaf aan autos en boten en niet de rekeningen betaalde..

 10. 2 Contact zijn net zulke grote boeven als TTF !! Niet intrappen svp.

 11. Een faillissement is altijd een trieste zaak, voor alle betrokkenen.

  Het verbaast mij wel dat het op Curacao vaak raak is, en dan met name in de horeca. Nieuwe zaken schieten als paddestoelen uit de grond maar je kunt er vergif op innemen dat ze in no time op de fles zijn (Taco Time Santa Rosa, ijssallon Cascora, Delifrance Punda, Thai to go Atrium Salina, Burgerking Santa Maria, Yuca Santa Rosa, Wendy’s Salina, Martha Koosje Bandabou, Munchies Santa Rosa).