• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR-fractie maakt zich zorgen over de situatie bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) en wil antwoorden van de minister van Onderwijs, Lionel Jansen. Volgens Statenlid Magali Jacoba heeft de fractie al drie keer aandacht gevraagd van de minister voor de situatie bij de universiteit.

“Helaas hebben wij tot vandaag geen antwoord gehad van de minister”, aldus Jacoba. “Behalve dat er geen duidelijkheid is over de richting en leiding van onze universiteit, is er ook geen duidelijkheid over de kwalitatieve, educatieve, logistieke en financiële situatie van onze universiteit.”

Begroting
De fractie wil dat Jansen een hoop vragen beantwoordt voor het parlement. De PAR wil namelijk de begroting van 2012 van de universiteit ontvangen en wil informatie over hoe het in 2011 financieel gegaan is met de universiteit. Het statenlid wil ook weten of er een strategisch plan is voor het vrijkopen van de universiteit en of er naast dit plan ook een strategisch plan en saneringsplan is om de financiële problemen aan te pakken.

Kopie
Daarnaast vraagt Jacoba zich af wie er belast is met de financiën van de universiteit en welk accountantskantoor belast is met de controle van de cijfers. Verder wil de fractie inzicht in de jaarrekening van 2010 en vraagt zich af wanneer de jaarrekening van 2011 af is. Als er een operationele audit is geweest, wil het parlement volgens Jacoba hier ook een kopie van ontvangen.”De PAR hoopt zo snel mogelijk de gevraagde documenten te ontvangen van de minister”, aldus het statenlid.

10 reacties op “PAR wil duidelijkheid over UNA”

 1. @ Uncle les. Ik zal je een geheimpje verklappen. De vorige regering MET DE MAN heeft de belastingschuld expres laten oplopen, opdat deze al dan niet veroordeelde boeven nooit door de echte screening zouden komen en dus nooit in een regering zouden komen. Het zou kunnen, dat je zegt dat je nu je meester hebt gevonden in onzin vertellen. Over 50 jaar mag je alle archieven openen om alles uit te zoeken wat er van je gading te vinden is.:-)

 2. @ Uncle les. Je moet als verantwoordelijk burger meteen a.s. maandag naar het OM stappen. Ik betwijfel of het OM in je insinuaties en nonsens gelooft. Ga eens les nemen.

 3. @ Simon bolivar Is het dan normaal dat geheime stukken van bijvoorbeeld de VDC in het openbaar verschijnen? Doen ze dat ook bij de AIVD in Nederland? Deze instanties zijn overheidsinstanties. Ze moeten prive gegevens van alle burgers beschermen dus zo ook de belastingdienst. Dat prive gegevens van de burgers op straat worden gegooid om politieke spelletjes te spelen vind ik erg laag. Je stelt dat de heer Schotte met bankgegevens stond te zwaaien. Deze documenten had hij gekregen van iemand binnen de Banco di Caribe. Dus de banco di caribe moet een onderzoek daar in stellen om te kijken wie deze documenten aan de heer Schotte had gegeven. Want banco di caribe valt niet onder de overheidsinstanties.

  Je zegt de ministers hebben grote schulden. Maar wie was verantwoordelijk om deze belastinggelden te innen? Waarom had de toenmalige regering niks gedaan om de gelden te innen? Hoe kon de regering niks doen terwijl mensen grote belastingschulden hebben terwijl wij als bevolking om kleinschallige schulden worden ontruimd of word er beslag gelegd op ons huis en auto?
  De vorige regering heeft enorme steken laten vallen. En wat als de regering een van deze ministers ook heel veel geld moet terugbetalen?

  En nu wij zijn op de hoogte van hun belasting schulden en wat? Help je hun om deze gelden terug te betalen?

  @ vieroogige makamba.

  Als makamba zou je wel willen weten wat mevrouw Leeflang had gedaan met de zuur verdiende belastinggeld van je mede nederlanders. Meet niet met 2 maten. Ik wil alles weten. Het heeft niks met PS te maken. Het heeft met alles open en bloot aan de bevolking vertellen. En niet alleen van de coalitie vertellen maar vertel ook wanneer je fout bent geweest. Dan laat je de bevolking zien dat je hun respecteert. Want hun zijn immers degene die jou op die positie zet.

 4. @ Uncle Les. Een onderzoek naar de minsters is niet eens nodig. Kijk in de rap-sheets en trek je conclusie. Uw selectieve verontwaardiging is met PS in de club wel een beetje belachelijk.

 5. @Uncle Les, je hebt gelijk echter er was een bepaalde meneer Jasjes die op de creditcard van CTB persoonlijke uitgaven deed en deze meneer is nu huidgie statenvoorzitter. Het volk wil dus weten wat zijn uitgaven zijn sinds hij Statenvoorzitter is!
  Kan er ook meteen worden uitlegt waarom de resultaten van de VDC screening niet openbaar mochten worden van de regering. Tevens hoe komt het dat ministers enorme schulden hebben bij de belasting dienst en dit niet in het openbaar mag komen. De ministerpresident schijnt de verzekering te hebben opgelicht maar mag niet in het openbaar komen. en indien de heer Specht fout was waarom mag de premier wel met prive gegevens van de bankdirecteur buitenkomen? en gebeurt hier niets mee?
  Dit zijn allemaal vragen waar het Volk antwoord op wil hebben!

 6. Het volk wil ook antwoorden over het volgende:

  Wat heeft de heer Pedro Atacho gedaan met de ruim 8000 gulden die hij niet kon verantwoorden op de creditcard van de staten. Waarom is Pedro Atacho nog steeds in het parlement terwijl hij via een “goede” vriend deurwaarder Specht documenten heeft aangenomen omtrent belastinggegevens van de heren Jamaloodin en Hakim. Waarom heeft de heer Atacho de stukken aangenomen en vernietigd terwijl hij dat had moeten aangeven bij de openbare ministerie. Want wat de heer Specht had gedaan is strafbaar. Wat zegt de vrouwen en de heren van de PAR nu langzaam maar zeker de hele waarheid naar buiten is gekomen? Wat zegt de vrouwen en heren van de PAR nu de bevolking het ernstige vermoeden krijgt dat de heer Atacho ook bij de lekkage van VDC betrokken was. Nu stukje bij beetje begin de bevolking te beseffen de wat de heer Carmelo vertelde in de persconferentie de waarheid was.

  And last but not least. Dat mevrouw Leeflang duidelijk verteld wat er met de gelden van de Nederlandse belastingbetalers is gebeurd. Het geld dat zij over de balk heeft gegooid met het project Kara pa laman Karla Omayra.(ongeveer 30 miljoen). Wij de bevolking willen weten want onze kinderen konden het geld goed gebruiken voor een betere onderwijs en renovatie van de scholen. Mevrouw Leeglang beweert dat Nederland het geld aan haar had gegeven en dat zij geen verantwoording aan het Curacaose bevolking moet geven.

  Dus nogmaals mevrouw Leeflang kom en vertel ons de bevolking over deze debacle want er komt een parlementaire enquette en daar moet je onder ede de waarheid vertellen. Begin to speak now.

 7. @Omayra, Alleen blijken de rapportjes van TH niet echt goed te zijn.. ze worden allemaal in de rechtzaal onderuit gehaald..

  Zou eigenlijk stafbaar moeten zijn!

 8. En toen het rapport van Cijntje en Partners niet voldoende aanknoppingspunten gaf, is de ”beul van Willemstand” accountant T.H. erbij gehaald. The rest is history.

 9. Het volk wil ook duidelijkheid over het beleid mbt onderwijs.. want sinds 10-10 gebeurt er helemaal niets mee.

 10. Maar even een rapportje laten maken door Anthony Cijntje & Partners, Vooraf goed aangeven wie in dat rapport zwart gemaakt moet worden en Anthony Centje doet het voor je. Als je maar betaalt.