• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-premier Emily de Jongh-Elhage vindt de verklaring van Statenvoorzitter Ivar Asjes een nieuwe slag voor de relatie in het Koninkrijk. “Dergelijke uitspraken zijn een verklaring van frontale oorlog tegen de hoofdpartner van het Koninkrijk, Nederland.”

De Jongh-Elhage doelt op de uitspraak van Asjes over politiek Den Haag. Die zou naar zijn zeggen instructies hebben gegeven wat leidde tot het vonnis om het salaris dat Asjes van Selikor heeft ontvangen, terug te betalen.

Politieke benoeming
“Bovendien is confrontatie totaal onnodig omdat Ivar Asjes zelf heel goed weet dat zijn benoeming bij Selikor een politieke benoeming was”, gaat De Jongh-Elhage verder. “De grootste zorg is dat de oorlog tegen Nederland de relatie in het Koninkrijk blijft beschadigen, terwijl 95 procent van het volk heeft gekozen om in het Koninkrijk te blijven.”

Oorlog
“Onlangs was er de confrontatie tijdens de interparlementaire vergadering waarbij de voorzitter van het Parlement sprak over onafhankelijkheid, tegen de wens van het volk in. Daarnaast verliet de delegatie van Curaçao de interparlementaire bijeenkomst in Sint Maarten zonder het akkoord te tekenen om in het belang van het volk te werken in commissies.” De ex-premier is van mening dat Curaçao oorlog blijft zoeken met partners in het Koninkrijk, terwijl zowel Aruba als Sint Maarten de relatie in het Koninkrijk blijven verdiepen.

Wens van het volk
“Een voorzitter van het Parlement die vertegenwoordiger van het volk is, moet handelen naar de wens van het volk en niet tegen de wens in. De wens van het volk is om in het Koninkrijk te blijven. Als de voorzitter daar tegen is kan hij niet aanblijven in zijn functie. Want in plaats van te zoeken naar vormen van samenwerking binnen het koninkrijk die voorspoed en welzijn bieden voor het volk, is Curaçao in oorlog en confrontatie met het Koninkrijk”, aldus De Jongh-Elhage.

Beluister het interview van Radio Hoyer met Emily de Jongh-Elhage:

23 reacties op “‘Curaçao zoekt oorlog binnen Koninkrijk’”

 1. @ carlito. Emily…… JULLIE zoeken oorlog met nederland… wij als bevolking zijn die hele bende daar spuig zat.

  Je kan niet anders met “wij als bevolking” bedoelen het groepje boberano’s van Wiels en zijn schaamlappen. Dat wordt bevestigd door Jerommeke, want hij durft dat niet met een referendum te laten bevestigen bang als hij is voor een geweldige afstraffing voor de PS en zijn coalitiegenoten.

 2. Basora, Toen ik in Indonesie was. Een jaar lang, heb ik veel Indonesiers ontmoet die mij vertelden; “Waren de Hollanders maar terug, toen was alles nog rechtvaardig”. Dis was in de 80er jaren.
  Selamat Pagi.

 3. Emily…… JULLIE zoeken oorlog met nederland… wij als bevolking zijn die hele bende daar spuig zat

 4. Mevr. de Jongh moet vooral blijven herhalen dat 95% voor relatie in het Koninkrijk heeft gekozen totdat het doordringt tot de eier hoofden van de boberanos.

 5. Degenen, die op een of ander topic hebben gesuggereerd, dat Leeflang de koers van de PAR bepaalt of de partijleider van de PAR was of is, kan ik uit de droom helpen: dat is/was nooit het geval. Wie met positieve en adviserende kritiek komt over hoe de PAR oppositie dient te voeren, zal ongetwijfeld de PAR-sede op de rode loper mogen betreden. Denk wel eerst na over de huidige situatie in de politiek, waarbij het moeilijk zo niet onmogelijk is wanneer de coalitie ten koste van alles en vooral de burgerij die ene zetel meerderheid wil behouden en zich zelfs voor rotte vis onderling laten uitmaken. De PAR is als oppositiepartij totaal onervaren en is niet geholpen met negatieve kritiek. Ik vraag me wel af, of de negatieve criticasters echt op de hoogte zijn van alles wat de PAR aan oppositie voert. Ik schat dat in als (bijna) onmogelijk.

 6. Wie eierhoofd Jasjes nu nog serieus neemt net als zijn partijgenoot Wiels moet zich echt laten nakijken. Kom op zeg.

 7. @Kasuari die mensen van Indonesie die waren slaven op hun eigen grond. hun moesten werken en de VOC namen alles mee.

 8. @ Ruthmila. Pls stop met je kretologie, nonsens, ballonnetjes en leugens.
  @ Basora. Waar wacht jullie Fuhrer toch op? Alleen een referendum regelen of is hij zelfs daar te stom en te laf voor. Geen enkele koninkrijkspartner heeft bezwaar tegen onafjankelijkheid. Hoeveel makkelijker willen jullie het nog hebben? “ZELF DOEN” moet het motto zijn.

 9. Basora, dan ga jij lekker naar een van die 3de wereld landen toch?

 10. Basora,

  Je kent de geschiedenis niet eens…. Indonesie is een Neo-kolonisator en Indonesie in huidige vorm is dmv geweld verkregen en dmv geweld, bedreiging en onderdrukking wordt die “eenheid” bewaakt.

  Dus mocht jij een Curacao willen vergelijken met een Indonesie, denk dan goed na, want je nageslacht zal het dan nog slechter krijgen dan nu. Enige voordeel zal dan zijn dat Nederland mee doet aan alle mensenrechtenschendingen die dan hier zullen plaatsvinden.

 11. @Basora,waar zou ik je bij kunnen helpen om je zo verlangde onafhankelijkheid te bewerkstelligen ?

 12. @Ruthmila Martina, ben je sinds veleden week al gevorderd met je studiegids, als ik zo je reactie lees niet dus.

 13. basora…indonesie kan je niet vergelijken met een eilandje zo groot als een speldeknop en met suriname gaat het helemaal niet zo goed….de helft van de surinaamse bevolking heeft gekozen om in nederland te wonen en te blijven. bij onafhankelijkheid (wat ik nooit zie gebeuren) zal meer dan de helft van curacao naar nederland, of elders verhuizen en blijft er van curacao niets over.

 14. En wanneer gaan we nou eens eindelijk inhoudelijk oppositie voeren. Heeft de PAR nou werkelijk geen capabele mensen die dat kunnen??

 15. @Basora en Ruthmila, waar wachten jullie op???

  Nederland wil Curacao liever vandaag kwijt dan morgen! Dus hou op met dat gelieg dat NL Curacao probeert te koloniseren en idd laten we zo snel mogelijk een referendum houden over onafhankelijkheid! gaan jullie dus meteen naar Wiels en Schotte en stel het voor!

 16. Lekker yui gebroken Papiaments en gebroken Nederlands, net als onze koninkrijk die alleen op papier bestaat niet in de harten van de bewoners van Curaçao Bonaire Aruba St maarten, Saba en St. Eustatius. Het is een politieke rotzooi degene die eens zijn met Nederland. Nederland Politici wil ons onder druk zet met hun stomme rijkswetten en regelgeving. Genoeg is genoeg. Indonesië en Suriname hebben voor hun eigen toekomst gekozen dat moeten wij ook doen. Autonome landen Baas in eigen huis.

 17. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, voordat we het weten draagt Nederland ons over aan de VN.
  Net zoals in een gezin kan men meningsverschillen hebben die probeer je dan uit te praten.
  Als dat dan niet lukt dan loopt de ene wel eens weg van huis. Of er komt een scheiding met alle gevolgen.

  dus er zullen straks 3 optie’s zijn.
  1 bemiddeling en overdracht aan de VN en dan word Curacao een mandaat gebied.
  2 we lossen het op en we doen weer normaal tegen elkaar.
  3 we gooien het hele vermogen van het koninkrijk der Nederlanden op een grote hoop en we krijgen ons gedeelte van het vermogen. na aftrek van de schulden die Nederland nu heeft zullen we dan in 1 keer een uitkering krijgen gebaseerd op alle Nederlanders in het koninkrijk.
  het koninkrijk bestaat uit 17 miljoen rijksgenoten waarvan curaçao dan ongeveer er 130.000 inwoners op het eiland heeft. Uiteindelijk zullen we dan slechter af zijn dan nu want Nederland geeft nog steeds voldoende. Ook zullen we niet meer aanspraken kunnen maken vanuit de EU want daar horen we dan niet meer bij als we ons los maken van het Koninkrijk.

 18. Op eigen benen staan en een mening hebben is dat een oorlog verklaring. Kom nou kleuterleidster Elhage. Je moet stoppen met het zwak makken van de Curaçaose Vrouw die sterk en moedig. Het is heel triest hoe je voor de belangen van Nederland opkomt. Als de heer Isjes vindt dat de rechterlijke macht op curaçao niet neutraal is mag hij dat uiten het is eenmaal zijn mening. Trouwens de meeste rechters zijn blanke mannen en vrouwen en hebben de mentaliteit van Nederland. Als er oorlog moet komen dan komt die maar, want de Curaçaoënaar is voor niemand bang. Curaçao blijft streven voor jouw onafhankelijkheid, dan ben baas in eigen huis. Kijk maar naar de BES eilanden het is een om te huilen hoe het eiland bewoners gekleineerd en behandeld worden. Ze hebben geen zeggenschap terwijl de eilanden duidelijk verschillen van cultuur, normen en waarde en mentaliteiten. Ai ke tristu dat de BES eilanden onder het betuttelende Nederland hun toekomst moet vormen. Curaçao je bent beter als je op je eigen benen staat Het is Tijd un Korsow Independiente.

 19. Waar een groot deel van de bevolking van curacao echt heel goed in is, is om als kleine kinderen anderen de schuld te geven en niet thuis te geven als het nodig is om zelf samen ergens de schouders onder te zetten. Het huidige maffia bewind probeert haar kiezers wijs te maken dat op deze manier van alles te bereiken is en maakt zo handig gebruik van deze luiheid, terwijl ze ondertussen op grove wijze de eigen zakken en die van hun vriendjes vullen met geld van het volk. Eigenlijk hebben we het aan onszelf te danken.

 20. Mevr. de jongh, ben je niet zat van elke keer te zeggen, 95% van het volk heeft gekozen voor om in het koninkrijk te blijven? Dat is sinds 2005, en ik ben ook nu sinds 2007 thuis en meerderen. Denkt je niet dat het ondertussen zo’n 50% is geworden? Toen jullie voorzitter van het Parlement op die plaats zat, hadden jullie ook gehandelt tegen de wens van de rest. En zorg dat je meer doet in het Parlement, dan alleen maar te zitten pronken.

 21. en wat vindt zij van al dat gebeuren rond Atacho? En btw zij moet ook terug betalen of niet. Lange tijd thuis gezeten en niet eens aanwezigheid tonen om het volk te vertegenwoordigen. Dan komt zo’n persoon met een mening, ja ja Versgeperst

 22. Exact, deze clowns zijn alleen maar uit op conflict en schoffering van Nederland of instituten dan wel vertegenwoordigers daarvan.

  Hun doel ?? : Destabilisatie, wat op een bepaald moment tot iets “iets” kan leiden wat dan ook weer op dezelfde onbeschofte en domme wijze weer op het bord van een ander gelegd zal worden.

  Indien je het met een referendum niet gaat redden, probeer dan maar een revolte op poten te zetten, dat is wat er speelt! Drammerig de eigen agenda blijven volgen, aangezien de wil van het volk anders is, maar dat is ondergeschikt.

 23. Het is toch van de gekke dat Jasjes weigert te erkennen dat zijn benoeming bij Selikor een politieke benoeming was, terwijl:
  – er enkele dagen na het ondertekenen van zijn contract een wisseling van bestuurscollege plaats ging vinden;
  – de ondertekening op een zondag (!) de dag voor een rechterlijke uitspraak over deze benoeming plaats vond;
  – tot de ondertekenaars Anthony Godett behoorde, die al een reeks van corruptiegevallen en gevallen van nepotisme op zijn CV had staan.

  Emily de Jongh heeft dus volledig gelijk, maar van haar en de PAR mag ook wel wat meer vuurwerk verwacht worden. Bij de laatste Statenvergadering zag ik haar alleen de lokale kranten lezen en met haar Black Berry spelen.